кога бев 34 недела појдов, ќе ти требаат последните брисеви, крвна група, анализите за хепатит (ако немаш таму испитуваат). За таму ти треба само четка и паста за заби, чешел и шминки ако планираш да се шминкаш.
И јас се породив во Санте плус. Презадоволна сум од сите доктори и сестри. За разлика од барби јас сакав и да дојам одма па сестрите уште поупорни од мене да ме научат беа, премногу труд вложија и фала им за тоа. Исто си го барав бебушот и го оставаа на подолго ...колку сакав толку.
Ви благодарам, не бев сигурна дали добро ја разбрав докторката. А и подобро таму, кај матичната хорор ми е земањето на брисеви.
Мене вчера ми го земаа тој брис за стрептокока во Ремедика (а ќе бидам царски), за да имало време доколку ја имам да се излечи пред да се породам, инаку тој брис не се зема како останатите со спрекулум и не е воопшто непријатен, не се секирај.
Еј и јас бев вчера во Ремедика, може сме се разминале Здравје, нареден пат ќе ми го зимаат мене, фала ти мила
Не знам јас тоа затоа што гледам на сите им земаат. Али лечењето е такво при природно, за царски не знам
процедурата е таа, дали природно или царски земаат брис. разликата е што тој брис е од перинеум и не се ни осеќа.
За првиот пат кога отиде на преглед колку те кошташе прегледот,и дали нешто плати предвреме за пораѓајот т.е.како капар дали се остава? Благодарам многу
Првиот пат платив 1500 денари бидејќи инсистирав за преглед во 34 недела, ако си 36 недела не се плаќа.Оставив капар 50 евра мислам, не ми побараа ама оставив за да не се премислам
Јас се породив во систина и искрено сум разочарана од персоналот... никој не се замара да ти покаже како се дои, како се бања и сл. Се треба сам да прашуваш и да досадуваш инаку не те регистрираат. Очекуваб многу повеќе за парите што ќе ги оставам тука. Замислете ми дадоа едно тестерче ланолин и толку, а со тоа два пати да се намачкаш само. Кога им побарав друго, ми рекоа немале, само едно ми следувало, нека ти купи маж ти....
Аман бе. Зар до толку се таму? Изненадена сум. Јас се породив во ГАК и таму така поминав, катастрофа. Ај за државна не ме чуди, ама за Систина се зачудив така да се однесуваат.