Јас кај Димчев одев ама кога беше на одмор закажав кај Панчевски и ептен ми се бендиса што дури и кај него ќе се пораѓам исто како Димчев не е по мубетот ама разликата е што се смее
Искрено зависи која сестра ќе се погоди. Некои посветуваат внимание, некои не. Мене лично сестра Наташа 'ме научи' да дојдам, само она имаше трпение да ми објасни убаво како да го наместам на града зошто не успевав.
I jas za toa se rasprasuvav. Doktorkata mi kaza deka spontano posle carski ke mora da se cekaat prirodni bolki znaci bez provokacii i i bez epiduralna ili drug nacin na obezboluvanje nema. Vo slucaj da ima nekoe pukanje na ranata od carskiot za da osetis taka nekako mi objasni. Zosto ako e bezbolno so epidural nema nikakva bolka da osekas i nedaj Boze da ima nesto moze da se propusti. Zavisi i od toa kolku brzo ke se otvaras, ako ide sporo procesot te nosat na carski sepak ne rizikuvaat. Zosto sekoja kontrakcija e rizik.
Здраво Дали има некој што се породил природно кај Др. Палчевски за да споделите искуство? Јас познавам 2 личности што сега скоро се породија кај него но со царски. Истотака уште се мислам дали кај него да идам или кај Др. Симонида, зошто до сега кај неа идев. Ве молам да споделите искуства.
Др. Симонида ме породи со првото дете и ја водев цела бременост кај неа. Сега и втора бременост водам кај неа и здравје за породување исто. За мене лично подобра докторка не постои и ако се одлучите за кај неа нема дефинитивно да згрешите
Мене на царскиот ми беше присутен човекот е цар ме изнасмеа во текот на целата операција. Иначе кај него улетав во 4ти месец кога прокрварев и со плачење отидов кај него и одма ме смири сите стравови ги снема за секунда.Премногу е смирен.
Здраво, јас се одлучив за Палчевски по препорака на матичната. До сега многу позитивно искуство пријатен и комуникативен др. Сеуште одиме на цтг и прегледи се надевам на спонтано породување. Ако има некој да сподели од скоро поконкретно искуство со него и во Систина со спонтано породување би ни помогнало овие последни денови
Zdravo, mozhe iskustva od Sante Plus, za dr Elma i dr. Nenad lazarov nekoj sto se porodil vo skoro vreme.