Не верувам дека ќе е без пари, секој преглед ми е наплатен, за разлика кога бев у Систина кај Кацарска, таа знаеше и да не ми земе ич на преглед. Ама јас кај неа со двете бремености бев од сам почеток... Мада и у Ремедика сум исто.
Здраво. Бремена сум 34 недела и 4 дена. Сакам да се порагам во Систина, спонтано.Ме интересира дали знае некој на кој начин оди постапката за да одам таму, и од кој период се почнува? Фала
Оди во 35та да договориш со кој доктор сакаш и цтг да ти прават, само гледај по препорака. Јас двете бремености ги водев кај Кацарска, ама она замина во Дубаи, инаку би ти ја препорачала.
Мене подврзувањето не ми го наплатија во Систина. Не одев редовно на прегледи таму, со трите деца сум породена таму но не ги правев редовно прегледите кај нив.
Осети нешто? Има разлика после подврзување? Другаркава моја вика дека се е исто и редовно си има циклус, се е ок...
Немам сеуште циклус, ма да мене после секое породување ме одмара барем година, ваљда ради доењето. Докторката ми кажа нема ништо да се смени, апсолутно не влијае на циклус. Пола саат плус траеше откако го извадија бебе( ама и резот претходен ми го отстрануваа дека доста задебелен бил ) и крварев малку подолго за време на интервенција и на Интензивна, ама веќе на вториот ден бев како нова. И пак ми е страв да не бидам некој феномен па пак да забременам “некако”
Супер, фала ти ептен, ќе видиме и јас и ти дали навистина е спас. Не би сакала да искусам друго. Ме теши другаркава што рече "раат сум 11 години" . Да не не и се посреќило а
Mene celo vreme mi go vodat plodot ponapreden za +2 nedeli, dali toa znaci deka kako termin za poraganje ke mi e 2 nedeli porano? Go odbrav doktor Ivanovski od Sistina I ve molam da spodelite iskustva so dr Ivanovski
Најдобар, барем на мене ми остави позитивен впечаток и сум презадоволна. Големината на плодот мислам дека не зависи од дата на раѓање
Zavisi koe osiguruvanje go imas, da si prasas po broj na polisa vo kompanijata da vidis sto i kolku pokriva. Jas imam preku triglav tie ispratija garancija vo Sistina za sumata sto ja pokrivaat i ostatokot samo go doplativ denta na ispis.
И јас сум кај Ивановски, прва бременост Многу другарски пристап и смирен човек. Се надевам ќе имаме позитивно искуство кога ќе дојде време за пораѓај и ќе си поминеме лесно )
Мене тој ми ја водеше бременоста и ме породи царски пред 10тина дена. За мене нема подобар, преубаво искуство со него и многу му верував во текот на бременоста и пораѓајот. Имав преголем страв од целиот процес и самото тоа што знаев дека сум во добри раце ме смируваше.
Поради таа причина за мене е најдобар, многу е кул јас со него поминав многу и серклаж и пораѓај на се ми беше како да одам да купам патлиџани зошто премногу му верував. Во ниеден момент не почуствував страв
So So celosna anestezija? I kolku pred terminot moze da se dogovori carski ? Ti blagodaram mila na odgovorite
Не, со спинална само долу ништо не осеќаш ама си свесна за се. Јас имав голем страв ама цела екипа беше супер ме опуштија. Тоа со докторот ќе се договориш зависи од бременоста.
Дечки тие што сте се породиле во Систина, дали сте задоволни од исхрана,однос, хигиена и грижа после породување?
тоа може да е цена за апартман, пред две недели се породив само 100 евра од вечер доплатив за сама да бидам во соба