Прават ковид тест пред пораѓај во Систина сега? И дали важи уште тоа правилото за апартман ако се пораѓаш ао второ кај нив?
Не. Првото го родив во 40 недела, 4500 скоро цело време беше +2 недели. И второво сега во 37ма е како за 39та. Ќе ме чекаат до термин најветојатно, дека еве мирно е све на цтг. Како што ми кажа докторката, тоа што е поголемо не значи дека органите се созреани и треба да седи во меше додека е све во ред со постелка, вода, додека расте. Ако немате скриен шеќер, генетика е во прашање.
Здраво. Не знам дали сеуште прават ковид тест искрено,но дали можеш да ми кажеш кое е тоа правило за апартман во Систина? Јас треба здравје да се пораѓам по втор пат таму.
Јас да и тоа пред 5 год ова, се надевам сега уште подобро е. Реално плаќаш дебело и те гледаат ко човек што треба сегде да биде така ама ај. За државно немам лично искуство ама по голготите на најблиските другарки за систина се одлучив тогаш а и сега здравје боже за еден месец ...
Кое е тоа правило за апартман? И јас по втор пат ќе се пораѓам сега. Првиот пат бев сама во апартман ама не доплатив мислам, зашто беше единствена слободна соба тогаш
Јас искрено пред 5 год кога ми дадоа не по мое барање туку дека се беше полно, ми беше страв што бев сама... Сакав некој до мене за не дај боже ако ми се слоши паднам да може да викне сестра... Мн ми беше тешко навечер ко бев сама... Така да сега за втор пат не знам што е подобро...
Искрено и јас би сакала да имав уште една со мене во соба. Кај што се породив сите бевме сами, во ходникот муабет излегувавме да правиме. 5 дена стварно ти треба некој што минува низ истото да си прозборите. Може и ќе ти се погоди некоја што е мајка веќе па и искуството злато вреди.
Мене со првото ми се погоди да го знам девпјчето од порано, веќе бевме пријатели на фб, и останавме ептен во контакт. Сега искрено сама сакам.
Sama e najubavo,ke se odmorish malku,mene barem ne mi beshe do muabet.Shto mi trebashe ja vikav sestrata.
A може ќе ти се погоди некоја ко мојата цимерка, па глава да те боли од дрдорење без престан неповрзани муабети од кои немаш никаков интерес, па дерење и расправање на телефон додека спиеш, оставање на лом во вц итн итн.
Со ваков народ многу ги има затоа подобро сама. И јас бев сама и искрено раат бев до вц чисто знаеш ти си, сакаш прдни си сам си нема да се срамиш, за доење ти о носат ти објаснуваат немаш дофрлање, когга сакаш ќе се избањаш, ќе спиеш итн. Искрено во тие денови треба сон и одмор во доволни количини.
Некој скоро што одел на ЦТГ во Систина и се пораѓал таму, кога ви ги правеа брисевите и другите испитувања што треба да се направат на почеток на 9ти месец? Дали се прави обично кога се оди на првото ЦТГ или во друг термин?
Здраво дали во Систина може да се одбере доктор што ќе ве пораѓа? Ако може, дали истиот доаѓа од дома доколку не е на смена кога ќе почнат породилните болки?