Мене докторот кој ми ја водеше првата бременост беше викнат од дома сабајлето околу 6 часот за да дојде затоа што јас бев веќе спремна за пораѓање. Буквално на бокс го чекав, дојде и ме породи. Сега сум повторно во болница,и прашав дали доколку добијам болки ќе го викнат докторот и сред ноќ или да го барам јас? Ми рекоа таман работа,тој доктор ти ја знае цела историја со бременоста,нормално дека веднаш ќе го известиме.
Зависи, кај мене не дојде сред ноќ докторката ако тргнев да раѓам бидејќи бев со пукнат водењак ќе требаше друга докторка да ме породи, се зависи од нивно расположение
Zdravo zhenski, mi zakazhaa carski vo 37+3 dena i normalno odma od bliska licnost komentar mnogu e rano barem 38 nedela pocekaj. Od bolnicata mi vikaat podobro pred 38, bidejki e zakazan carski da ne me fatat bolki porano, da ne fati vikend zosto se dogovaraat cela ekipa. Vashe mislenje i iskustvo ve molam
до 38ма обично чекаат за царски. Докторите знаат најдобро кога е време, од 36та веќе можат да те пораѓаат.
Јас имав закажано за 38+, ама заради истенчување на рана од претходен царски мораше да биде царскиот 37+. Најубаво слушај си доктор, тој најдобро знае. Со лесно.
Zdravo dali moze da mi kazete mislenje za doktorka Kotlarova of Re medika. Dali ste zadovolni od nea i slicno.
Др. Котларова е една и единствена, посветена на пациентите, професионална, љубезна. Цела прва бременост ја водев кај неа и ме породи, а сега и цела втора бременост ја водам кај неа и за породување здравје исто. Само убави и пофални зборови имам за неа. Презадоволна сум и ја препорачувам на секого.
Или препорачајте ми добар доктор за природно породување во Систина од кој сте задоволни и кој не форсира царски доколку нема потреба.
Најдобрата докторкс на свет. Цела бременост, породување максимална поддршка секогаш ја бирам Корнелија
Јас тргнав природно, не ми даде ни да помислам на царски Корнелија. Бебето на на ЦТГ покажа големи амплитуди после 7 прста отворена, за 15 мин ме породи царски и јас и бебе живи и здрави. Бебуш со два пати замотана папочна врвка. Царски само ако мора - тоа е нејзината девиза. Многу сум задоволна од Корнелија
Јас се породив кај Сарџовски, но на смена ме прими Корнелија. Супер пристап добив. Иако многу споро се отварав никој не ми направи притисок за царски. Ме примаа сабота во 12 пладне, а се породив недела во 10 сабајле. Ме чекаа повеќе од 12 часа со пукнат водењак, па и бебе не можеше да влезе во канал.. сепак на крај се исплати чекањето
Да откако ми го пукнаа водењакот во 19 часот на 6-7 прсти ми ставија епидурална која ми течеше цела вечер. Болките многу се намалија успеав и да дремнам преку ноќта. На последните 3-4 туркања ми ја исклучија. Не можам да кажам дека со епидуралната не боли ич, но без неа немаше да можам да издржам цела вечер.