Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    2.812
    Со епидурал, да. Презадоволна сум.

2. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    2.812
    Е ова ми требаше. Не знаев на сајтот дека го има. Ко ќе отидам за 2 недели ќе им кажам. Уште јас лошо сум разбрала никогаш немале такво нешто :^)

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    75
    Kako e so epidural se osekaat bolki oti i jas sakam da odam kaj kotlarova i so epidural da se porodam, pa sakam da znam kako se oseka so epidural.

4. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    179
    Само цтг во текот на ноќта или проверка дали си отворена, утрото клизма и во сала. Кај мене така беше

5. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    2.812
    Индивидуално е тоа претпоставувам. Јас осеќав болки ама подносливи, доста ми олесни епидуралот. Реално и целиот процес кај мене многу бргу одеше.

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Нека не се прават на удрени.
    Да им отидеш и баш пиши што ќе направиш.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    75
    Za kolku vreme se poroduva otprilika so epidural

8. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    1.929
    Тоа е многу индивидуално. Ми ставија епидурална во 20ч, а јас се породив во 10ч утредента. Иако бев отворена бебето беше заглавено во каналот.

9. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    2.812
    Тоа никој не може да ти каже. Секое породување си е своја приказна. Епидуралот не игра улога во тоа за колку време ќе се породиш.

На Macimaxi3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас до 5 прста си ги трпев болките кои беа подносливи и ми ставија епидурал, после епидуралот не осетив болка искрено дури дека завршив и на итен царски ја појачаа епидуралната и ич ништо не осеќав. Е само мака ми беше нај јаката контракција ја добив во моментот кога ме боцкаше таа а не смеев да мрднам мене така ми се погоди барем :)

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Jaс се породив кај неа со епидурал ама пред 3 години. Кај мене не фати епидуралот на едната страна и сега да ми е овој памет не би ставила епидурална туку лајт спинал (докторката тогаш ми предложи така зошто брзо одеше процесот и таа анестезија еднаш се става и делува 3 часа) плус од епидуралот ми се јавија тахикардии и ми се качи пулсот. Ми ја ставија скоро на 7 прста отворена, до тогаш болките беа подносливи. Се породив после 4 часа откако ми ја ставија, кај мене се забави процесот, па мораа да ми даваат и провокации, да не ја ставев ќе се породев 2 саати порано. Инаку докторката е феноменална, нема да згрешиш, јас сум презадоволна и пак би идела кај неа.

Последна измена: 5 октомври 2023
  12. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Што даваат сега во Систина после пораѓај? Уште ли се тие крем торби??? :D

13. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    1.189
    Да :)
    Мене ме интересира дали дават уште прва слика од бебе? Мајка ми пред 10 години и дадоа со брат ми, а мене сега ништо никој не ми спомна. Па мислев да прашам на следен преглед, ама некоја да не има инфо…

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас пред 3 години се породив и не ми дадоа слика,само картончето од креветчето што лежеше ми го дадоа. :)

На JustBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Се плаќа првото во 36 недела само со преглед заедно, 4000 мкд. После до пораѓај не се плаќаат, јас одев еднаш неделно, па во 38ма на 2 дена.
    @JustBeautiful не даваат слика сега. Јас ги замолив го сликаат бебе во сала, ми рекоа не смееле.

И нишо посебно поклони не даваат, пелени и козметика бекутан, биогаја и уриаж тестери. Толку.

Пред 3недели се породив.

На JustBeautiful, Fenix05 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  16. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    1.929
    Јас се породив пред 2мес ми ја дадоа крем торбата внатре имаше биогаја, памучно ќебе мало со вез Систина и налепница baby in car.

На AniSk, Fenix05 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  17. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.751
    Да е живо здраво бебче. :l:
    Како си задоволна вака Општо од се', сестри, насоки за прво доење,преоблекување, дали брзо ти го донесоа бебо и кај кој доктор се породи? Ако не ти е проблем да ми дадеш некоја кратка насока :)

18. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    179
    Цтг не платив, ја водев цела бременост таму и почнав од 35та нед

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Фала, да се враќа се убаво. Второ бебе ми е со договорен царски кај Корнелија Трајкова. Имав пишано некаде, докторите се супер, сестри исто, се генерално добри. Не знам ни колку сум репер искрено зошто и докторката лично многу добро ја знам и главната сестра на гинекологија на оддел ми е позната, па мене ептен ме гледаа. Ми носеа и капучино :).

Педијатри секој ден го гледаат бебето со прегледи и ти кажуваат што прегледи направиле, како е.

Не сум задоволна од болничари, ги мрзи да работат повеќето. Пример, докторката ми даде дозвола да станам 12 саата по операција, болничарката ме убедуваше да 'си полежам' (да се смени смена и друг да ми помогне за кревање). Ама си кажав дека мора сега и виде не виде ме крена :)
    Сестрите од нео се супер, јас немав потреба да ми покажуваат доење, ама првиот пат сестра Наташа (таму е уште) буквално ме научи да го дојам. Инсиститаат на доење и доаѓаат цели време да ви покажат како да доите. Покажуваат и како да го бањате.
    Бебето ми го донесоа по 1 час, оѕкоа излегов од сала за освестување. Мислам дека и природно родени ги носат тогаш зошто им прават прегледи.
    Може бебе да седи цело време со тебе, може да го даваш на чување.

На 5678m, DreamofAngelGirl, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    75
    Me interesira dali na rati mozesh da plakash vo remedika