So kreditna karticka na Stopanska banka do 12 rati bez kamata, a so bolnicata milsam deka ne mozes da napraes dogovor!
dokolku imas karticka na stopanska mozes da dogovoris na 12 rati so bolnicata, sakav da ti kazam deka ne mozes so bolnicata da dogovaras, pa da plakas na niv.. na primer jas so biosave so niv imame dogovor i direktno na profaktura plakame..
Бременоста си ја водам во приватна болница, дали треба да пријавам бременост кај матичен (немам здравствено осигурување)
Јас ниеднаш не отидов кај матичната ни со двете бремености. Само упати земав за д димери ама штом немаш здравствено веројатно ни тоа нема да биде покриено, така да веројатно немаш потреба да пријавуваш.
Ако сакаш да земеш од социјално за новороденче пари можеби треба да пријавиш, за да ти даде потврда матичниот да приложиш.
Дали знаете каква е процедурата за приватно здравствено осигурување? Или барем кој дава такво осигурување? Планирам да се породам во приватна болница, ми спомнаа дека има ваква некоја опција ама никаде не можам да најдам повеќе инфо
Ako veke ne si osigurana sega nema da te osiguraat...barem mene taka od osiguritelnata polisa me informiraa
Некој бараат да си најмалце 6 месеци осигурана за да ти покријат трошок за породување. Имаш разни опции разгледај по осигурателниве компании.
Прашај во Сава осигурување...јас прашував но на крајот одлучив да не земам зошто имаше услов да уплаќам полиса 3 години по ред при тоа што ќе ми биде достапна полиса со која породувањето ќе ми биде достапно без каренца. Си направив математика и одлучив да не земам. Види на рати во Систина прашај кои се условите.
се осеќав како деформирана, ме болеше карлицата, кичмата, неволно омалаксано се осеќав и почнав да осеќам болки, стегања непријатни, не беа баш болки. По 3 часа, кога почнав да ги мерам, укапирав дека се на ист интервал и дека треба да идам во болница.
Пукна водењак па така ме хоспитализираа иначе болки кога добив и тоа со провокации беа како да ми гори доле кичмата и како што се отварав така ја осеќав топлината и некоја менструална болка на секоја контракција буквално како топлотни бранови кои се движеа по цел грб до врат
Се разбудив со менструални болки кои ме стегаа точно на 10мин. Плус кога отидов во тоалет имав бел слуз со малку крв (мукозниот чеп).