Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.820
    Во Ремедика да

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.955
    Во Систина да, дури ја оставија кај мене во соба и само ми донесуваа чисти шишенца.

На Fenix05 и lady1987 им се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Да во Систина имаат и тоа на авент.

На Fenix05 и lady1987 им се допаѓа ова.
  4. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Јас се породив во Систина во август и искрено за парите очекував многу подобар третман! Докторката не дојде на повик вечерта кога добив болки па си ги истрпев до сабајле, епидурал не смееше да се стави порано без нејзино одобрување.. сопругот присуствуваше на пораѓај без никаква заштитна облека и опрема буквално дојден од надвор само влечки што мораше нивни да облече. Од сестрите на нео сум мн незадоволна освен една, не добив млеко, бебето беше малаксано од што беше прегладнето. Дури вториот ден лажеа дека го нахраниле а цело попладне беше со мене во соба, бебето не се будеше од што беше прегладнето, веднаш побарав да викнат дежурен педијатар кој немаше ни да дојде да не бркавме врски во ниедно време.. за на крај сестрите да се оправдаат пред пеијатарот дека сум одбивала да дојам.. а да не зборам за непочитување на приватност и доверливи информации, имено пиев антидепресиви и беше пријавено секако, се дрзнаа сестрите да ме распрашуваат зашто сум ги пиела.. не би должела повеќе може некој ќе си рече претерувам, но најискрено не ја добив услугата за која платив и следен пат деф би ја одбрала клиника

На Teja26 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    И да не заборавам молев да ми дадат шишенце сама да си ја нахранам, ми дозволија само во присуство на сестра од нео. Не знам што мислеа дека ќе се случи

На LadyC, Teja26 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Со оглед на антидепресиви дека имаш примано предходно сигурно ради некоја предпазливост. Не го сфаќај тоа како лошо и лично често мајките после пораѓај знаат да бидат раздразнети и да имаат пост породилна депресија и тоа не е ништо срамно. Случајот го знаеш за родилката што се фрли на клиника, но тоа она сама си пресудила има мајки што му наштетуваат и на бебето не дека тоа ќе било во твој случај али превентивата е секогаш подобра, а со оглед на тоа дека си во приватна болница не смеат да си дозволат нешто такво.

Еве јас пред 3години се породив и ниеднаш не му дадов да јаде од шише, често беше и на града иако немав млеко. Али цел ден само некој влагаше во соба дали хигиеничарка,болничарка,неонатална сестра, 300 доктори па и навечер таа со клексанот што ми доаѓаше ќе ја задавев :D сам во соба ама како да не си сам. :) Али ништо не ми фалеше искрено се имав што и да побарав носеа маста им ја извадив буквално.

На Maja1986., simoncelicius и Fenix05 им се допаѓа ова.
  7. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Во приватна болница не смена да си дозволат да ми набијат такви стравови за јас после да се справувам со депресија и анксиозност. Инаку ако им беше за претпазливост не знам ни зашто ми дозволија да си доплатам за да бидам сама во соба и бебето да биде со мене преку цел ден… како и да е многу понижувачки од нивна страна

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.795
    Допаѓања:
    325.232
    Прегладнето бебе рика на цел глас.Не спие цврсто.Мн новороденчиња се ‘успани’ од жолтица првите денови.

На MeowMeow, KuklickaSk, atz1995 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Само што сакав тоа да го напишам.
    Мојата ја дигна цела клиника во воздух од што беше гладна, а нон стоп ми беше на гради и форсираа цицање.

На simoncelicius, Maja1986., Fenix05 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Немаше жолтица, тоа прележавме после отпуштање. Од успано, до бебе кое не може никако да се разбуди има огромна разлика. Не му го посакувам на никој тој стрес. Дури откако по реакција на педијатар му беше дадено АД отвори очиња. Шишенцето го испразни за неколку минути буквално

11. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.204
    Греота душичка… :( и јас исто сум незадоволна од сестрите. Се пораѓав крај на август, ме фати празникот. Дали беше до редуцираниот персонал или општо се такви не знам. Прво бебче ми е и дури нервоза некои ги фаќаше кога не можевме со бебче да се наместиме за доење, млеко немав, па мачење... А имаше една преслаба абре што и да ја прашав она ништо не знаеше, зошто си тука?! Сабајле ќе ми го донесеа јас царски рез едвај станував да си го земам кога ќе почнеше да плаче… Услови супер, од докторот најзадоволна, ама ете од сестрите немам добро искуство. Имаше една, две коректни, ама таа слабата не можам да ја заборавам, однос нула, изгубена во простор и како да и беше тешко кога ќе ја викнев, катастрофа. Да напоменам дека си седев сама всоба, маж ми до мене и немав никакви барања посебни. За тие пари што се даваат нека си го средат персоналот. Мајка ми се пораѓаше пред 10 години со брат ми, па скроз преубаво искуство со тогашните сестри.

На Teja26 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ваерувај имам вработена таму што ја знам и секој ден се оправаат со секаков тип на народ и им набиваат стресови, си побарала ти да бидеш сама имало опција и ти дале. Плус си можела да им кажеш да не ти го носат бебето дека сакаш да одмориш нема да ти кажат не. И мене ми го носеа и јас бев со царски па за доење една погруба една не секој различно ама искрено јас им викав да го земаат па кога доаѓаше маж ми пак ми го носеа, една се дрзна да ми каже бебето треба да е повеќе време со мајката и само и кажав да не се меша кај што не и е работа и си го зема. Бебе што е успано е од жолтицА прегладнето бебе рика на цел глас иако видливо немаат жолтица одпосле пожолтуваат и моето беше така па кога беше гладен кога ќе рикнеше да плаче тапанчињата да ти ги пукне и паника да те фати. Бебето складира масти и се што му е потребно за кога ќе излезе од кај мајката ако нема млеко да ги црпи нутритиентите од тоа што има складирано и затоа се става почесто на града за да дојде побрзо млеко за да не се дава дохрана, али ова треба да се објасни на ново печена мајка иако имаат и предавања за тоа.

На simoncelicius, Maja1986., Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    А кој треба да те прашува за антидепресивите ако не е медицинскиот персонал? Не те прашувал некој од надвор. Во болница секако ќе те прашаат, плус што страдаат од депресија многу родилки.

На MeowMeow, Mumoftwo30, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.633
    Допаѓања:
    35.241
    Едно е да те прашаат дали користиш антидепресиви, а друго е да те прашуваат зошто. Особено сестри. Лекар може да праша ако има индиција зошто се користеле антидепресивите, ама сестри?!

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Сепак е медицински персонал, мене болничарката ми дојде и ме прша дали сум средена што требаше да и кажам, која си ма ти да ме прашуваш? И тие медицински сестри се под докторите, можеби докторот и кажл сестрата да ја праша, али секако ништо не е злонамерно.

На MeowMeow, Mumoftwo30, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.820
    Има разлика од прашување и поставување дијагноза и барање информација релевантна за престојот таму од распрашување зошто пие антидепресиви. Зошто пие е цела филозофија можеби што она си ја решила (верувам не од еднаш и со една реченица) со стручно лице за тоа. Нив треба да им е доволна информацијата дека пие, сигурно имаат некој протокол за тоа како да се однесуваат со пациентки со таква состојба.

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Ти кога ќе пишеш нешто, џабе ќе се објаснувам. Јасно е дека кога ќе се пише приватна болница, ти веднаш контра си. Еве мене сестрите се ме прашуваа, медицински лица се, имам доверба, не ме прашал чуварот на болницата. Сешто.

На MeowMeow и simoncelicius им се допаѓа ова.
  18. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.944
    Девојки, тие што се пораѓавте во Ремедика дали нешто носевте за вас или бебе за таму ?
    Имам закажан царски за следна недела ама заборавив да прашам ..

19. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.820
    За мене носев четка за заби и паста, четка за коса, стегач, полнач, облека за излегување од болница и плус една наметка и чорапи за ако ми е ладно. За бебе само облека за излегување и транспортер маж ми донесе кога не земаше.

На Easter му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.496
    Допаѓања:
    8.818
    Девојки може глупаво прашање ама баш деновиве по интернет ми излегува цело време па да прашам како е кај нас во МКД.
    Како сте наместени при природен пораѓај во приватниве болници, дали е со лежење на грб и широко отворени поткренати нозе? Гледам доста се зборува за потежок пораѓај со поголема шанса од распукување доле на овој начин и се почесто се применувале странично или потклекнати па и помош на инерција да влече за бебе полесно да излезе (ова во другиве држави),но претпоставувам дека е истиот начин и на државните и во приватни со лежење?