Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    8.502
    Леле извини вака ама не знаеш што зборуваш.
    Да ти набијат стрес со тоа што биле до тебе постојано (со оглед на тоа дека земаш антидепресиви) и они да ти развијат, со тоа стоење до тебе, депресија?

Па и ова забелешкава зашто те прашале за земањето антидепресиви.
    Ако не те води психијатар од таа установа они немаат лекарски извештај за да видат дијагноза.
    А дијагнозата која што ја имаш и те како треба да се знае за да знаат на што да обрнат внимание....

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Мене на државно сестрата ме праша во врска со моето презиме и тоа дрско. Е тоа е навлегување во интима, а не за терапија што пиела членката, што може и докторот рекол да ја прашаат.

На Maja1986. и simoncelicius им се допаѓа ова.
  3. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    8.502
    Абе види, иако се сестри и они се луѓе.
    Едноставно понекогаш мислат дека со бош муабет ќе те опуштат и ослободат од стрес па ќе ти биде полесно да се припремиш за тоа што следува.
    Еве искрено јас имам фобија од земање крв, и мнооогу ми значи коа ќе дојдам кај некој што ќе почне да ми прави откачи закачи муабет и да се смееме додека ми зема крв затоа што така целата процедура не ми минува низ глава и полесно ми е.

Мајка ми што се има доживеано во Чаир.
    На првото породување после шиењето, гинекологот да и рече "Ама сум те навезал, ко гоблен."

Па јадење наполитанки со една рака додека со друга ја прегледува колку е отворена...
    Па фрлање на нејзина храна без нејзино прашање....

На третото породување, откако ја прашал што се првите две (машко и женско) и рекол па што бараш за трето кога желбите ти се исполниле имаш и ќерка и син.????

Е тоа е стварно неумесно.
    Ова што овде го читам ми е смешно.

Последна измена: 20 октомври 2023
    На baguf4e и MeowMeow им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Да, во ред е. Но таа сестрата дрско ме праша, не сакам да откријам што е поточно за да не ме препознае некој.

На Sparky.99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    1.931
    Се пораѓав во Систина. Во моментот на раѓање бев наместена на грб со кренати нозе, но пред тоа со помош на акушерката испробував секакви пози, клечев како на полско вц, ми рече ако сакам да пробам и на раце и колена со мешето надоле, ми дозволуваше како мислам дека ми е полесно. На крај така ми беше најлесно да лежам и да давам напон.

На simoncelicius и Fenix05 им се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.757
    Ова е баш позитивно, не верував дека во мкд се нуди и друга позиција. Ти благодарам :)

На simoncelicius и atz1995 им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Има бебиња што спијат кога се гладни и на тој начин ја штедат енергијата, особено кога се многу мали. Така што бебе што спие не значи по дифолт дека е сито.

На Sparky.99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Кога веќе коментираш ЧИТАЈ убаво! Никаде не пишав дека биле постојано до мене, ниту пак дека со стојбата ми била предизвикана од љубопитност персонал!! Цела терапија е со дозвола од гинеколог кој беше во тек со целата ситуација и во контакт со психијатарот! Сигурно не мислиш дека ме ставиле на бокс без претходно земена анамнеза! Дијагнозата ми е утврдена во трет триместер и е последица на претрпен стрес предизвикан од докторот кој ме водеше. Нема да навлегувам детално затоашто сеуште ми е болно да зборувам за тоа, на кратко ми наби чувство на вина што бебето ми било премногу ниско како јас да го напика таму и буквално не ми даде никаква препорака што понатаму! Навистина не би да навлегувам како и да е МОРА да го запазат и психолошкиот момент! Особено што се работи за ранлива и тоа како подложна категорија на психички заболувања.

9. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Дај не зборете на памет, не знам каде сте се проаѓале, ама во секоја болница си постои протокол. Во Систина конкретно покрај што пополнуваш детален формулар уште при договор за пораѓај имаш средба со анестезиолог каде најдетално се проследува целиот момент со терапијата, доза, последици итн… Сигурно докторот не и рекол на сестрата од нео да ме праша зошто ми биле потребни антидепресиви!!!

10. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    8.502
    Па ЧИТАЈ и ти убаво.
    Велиш не те оставиле на само, па потоа дека не смееле да ти набиваат стравови да лечиш после депресии и анксиозност.
    А оваму велиш веќе си земала антидепресиви.

Ова објаснувањево погоре не разбирам зашто го разглабаш пошто не те прашав тоа.

Искрено не сфаќам што очекуваше со оглед на состојбата во која што си/била.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    Јас со првото се породив во Систина, почнавме со провокации и баш така бев наместена на грб со широко отворени поткренати нозе, ама завршив со итен царски.

12. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Се гледа дека ништо не си разбрала.. Благодарение на лошиот однос на доктор од Систина за прв пат во животот се соочив со депресија и анксиозност! И не знам кај прочита дека не ме оставале сама? Бев во апартман со бебето до мене цело време, го зимаа само за прегледи и пресоблекување/хранење. А тоа што не ме оставија е да си го хранам сама со шишенце. Вака разглобено се надевам ќе успееш да сфатиш.

И искрено посакувам никогаш да не ја искусиш “состојбата” во која бев

13. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    8.502
    Како заради доктор си добила депресија?

14. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Не си сериозна?!

Луѓе добиваат депресија од промена на време а камоли да ти набијат вина дека ти намерно си го загрозил животот на твоето долгочекано бебе, да лежиш во кревет без никаква конкретна препорака, милион мисли да ти поминуваат низ глава секој ден! За на крај докторот да си се огради од сопствениот став! Во процес сме со болницата и не навлегувам во дополнителни детали.

Од вакви неумесни коментари како твојот и базично неразбирање, жените кај нас патат сами и завршуваат како родилката на клиника. За Поддршка не ни зборам и искрено упатено од жена на жена многу тажно од твоја страна. А зборуваме за болест која е многу честа особено во блажена состојба каде самата бременост е тригер!

Жално навистина, нека ти служи на чест. Се радувам што ја надминав состојбата и коментари како твојот во моментов не можат да ме погодат

15. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Мислам дека после 3 месеци , не ни мораш да кажуваш за твоето лично искуство сепак тука има членки што секој момент треба да се породат . Кај триста мисли околу тоа па сега уште за грижата таму не треба да мислат и за тоа. Сопругот твој можел и сам да побара заштита соодветна сигурно би му дале ( кога на нив не им текнало ) .
    Што се однесува за хранењето на бебето јас не знам што би им било од корист да те лажат дека го нахраниле . А за антидепресивите не гледам толку страшен проблем ако некој праша зашто ги пиеш . И јас пијам антидепресиви па секаде каде што одам ме прашуваат која е причината зашто ги пијам . Мислам дека малку претеруваш ама ти си знаеш.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    2.923
    Аххх Маја освен што веќе сумите се превисоки и услугата стварно не им е нешто нај нај. А за било која работа треба да бидеме гласни и јасни. Јас уште пред три години за скрининг бев во Систина за 2 мин и ми кажаа Пријатно

17. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Па ако гледаме така , мене на клиника докторката ми рече отвори гугл да ја споредиме сликата со дијагнозата . Па сега дали во целата ситуација е важен докторот или сестрите ?
    Без разлика дали приватно или државно се наоѓа по некој лев .
    Јас искрено плаќам приватно ради што сакам да ме прегледа и породи асолен доктор па макар било и тоа 2 минути . А не на клиника да чекам доктор 2 саати и да ми каже отвори на гугл.
    Oд 10 жени 1 се наоѓа да не е задоволна од приватните , а на клиника ?

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    2.814
    Ајде пак државни и приватни клиники. Значи има незадоволни и од едните и од другите. Форум е. Ќе се споделува лично искуство. Не се тригерувајте толку. Не може се розево да е.

На mariz, simoncelicius, KuklickaSk и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Значи коллку што разбрав си отишла кај доктор во Систина заради кого си завршила со антидепресиви зошто те набедил дека си му го загрозила животот на бебето и пак си се породила таму? И не е битен фактот дали со шише ќе му дадат млеко или не, еве кога ми го ставаа на града користеа шприц за да почне да влече да цица и тоа беше храна, ти пишав и погоре како се хранат бебињатА.
    Кога веќе се пораѓаш во приватна болница си ги знаеш условите кој ти се и бебето не морало да биде цел ден со тебе можеш слободно да им кажеш да го земат, сестрите одма доаѓаат, за болка ако ти треба одма ставаат. Сите услови ги имаш само треба да ги побараш не се они слуги да дојдат да те прашуваат сакаш ли да го земеме бебето,сакаш ова сакаш она? Они се поставени таму за ако ти треба на тебе нешто да ти дадат или донесат,а не да нагаѓаат во моментот ти што би сакала. Сите плаќаме за услугата ама да не очекуваме и магионичари да бидат.

На simoncelicius и Maja1986. им се допаѓа ова.
  20. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Ako
    Извини читаш што е темата? И ај па ако не и од дома да си донесеме заштитна опрема.. Најинтересно е што сопругот не ни планираше да остане на пораѓај, не ни знаевме дека ќе почне веднаш ниту па го прашаа дали сака да остане или не. А и докторката си дојде и ме породи со фустанчето од дома дотерана и мантил.
    И бебето беше со мене така да е физички невозможно да го нахранат! Ако веќе Непотребно влегуваш во дискусија бар читај правилно.
    И не не сакам на кој му текне да ме распрашува, малце осет очекував! По готово за парите што ги одвоивме за пораѓај не да не сум задоволна туку сум тотално разочарана. Тоа е моето искуство и мислење

На Teja26 и Malesia им се допаѓа ова.