Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    10.526
    Пелени, некоја облека, не треба тоа ништо за бебе?

2. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.957
    Само за излегување ти треба што ќе му облечеш, ама тоа може да ти го донесат и тој ден кога ќе си одиш. Бебето таму си е облечено цело време во бели шпикозни со вез Систина.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    132
    Јас носев само средства за лична хигиена , четка за заби и паста иако имаа поубави ми се моите. Земи си продолжен кабел зошто штекерите се доста доле, а ти нонстоп со креветот ќе мрдаш па често позицијата нема да е добра за полначот. Инаку се друго имаат. Носи и ланолин за брадавици немаа, ако планираш да доиш да не те болат. Јас носев и перница за доње и тоа немаа, а пошто бев со царски многу ми помогна.

На Cherry blossom89 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ланолин за гради,пуњач за телефон, земи си чај за доилки мислам дрка на хип беа во гранули или ќесички филтер земи си за да не носиш и цедалка :) ако мачкаш тело со млеко општо козметика и за шминкање земи си и стегач за коса. :) Облека ќе ти донесат последен ден пред излагање.

На Cherry blossom89 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  5. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    10.526
    Околу козметиката се мислам, што да користам за да не смета на бебе? Не планирам пре редовно да ставам, ама сепак си се мачкам со млеко. И каков дезодоранс/стик да земам да е без мирис?

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Имаш на веледа ролони или во дм побарај кристален ролон тој е без мирис. А за тебе можеш со било што да се мачкаш не мора да ставаш од лакт надоле али другите делови од телото можеш или земи бебешки лосион или млеко :)

На Thor, Cherry blossom89 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  7. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    10.526
    Убави совети, фала нај :hug:

8. defocus

defocus Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    115
    Дали може инфо која е цената?

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    26.359
    Како бе педијатрија се хаос? Едни од најдобрите неонатолози работат во Систина, детски кардиолози, педијатри пулмолози.. сите се излезени од клиника со огромно искуство. Што е жално за државна клиника секако.

А на гинекологија сеа коа ќе ти влезе у соба Јована или Ева со целото 0 искуство шо го имаат, со став божем најдобри у државава... па уште проверува Јована и коментира работа на 100 поискусни од неа.. уште се навредува коа ќе и кажеш ддка е специјализант, си има специјалисти да те гледаат примарно, она треба да учи.

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Ева ми земаше брис во 35 недела од бременоста. Палчевски не ја ни претстави, бап ми се нацрта оваа. За тоа имаат голем минус. Приватна болница не треба да си дозволи општ лекар да зема брис. Си платив 5 000 денари вкупно. Систина стана како ГАК.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    3.121
    Како бе така, па треба барем да те праша дали си ок со тоа она да ти земе брис, може немам берба во секого, па затоа и плаќам на приватно

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Никој не ме праша. Закажувам кај Палчевски и ми се појавува таа, детиште што се вика. Не ме интересира дали била супер студент, ниту дали му е ќерка. Тогаш премолчев, пред породување не сакав да се бунам. Но воопшто не е во ред во приватна болница тоа да се случува. Па уште совети ќе ми дава на визити по породување.

13. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.498
    Допаѓања:
    3.972
    Докторка која работела на Клиника 10 години го лечеше синот на мојата другарка во Систина. Беше 3 дена хоспитализиран во болница заради дехидрација.
    Со ниски ериторицити со намален хемоглобин со протеини со крв и еритроцити во урина го испуштаат детево од болница демек е добро. Плус отечен во очите. Да напоменам ова три докторки го виделе извештајот и го пуштиле.
    За 3 дена се враќаат на контрола хемоглобинот паднал на 60 и потребна беше итна трансфузија на крв функцијата на бубрези скоро и да откаже. Одби да го го хоспитализираат пак во Систина отидоа на клиника. Во клиника 5 пати ја прашаа другарка ми дали они барале сами испис од болница тогаш зошто со тие резултати не смееле да го пуштат. Фала богу дека не барале зошто ако бараа ќе стоеше во отсусното писмо.
    Детево едвај се поврати.
    Пиша мејл до грижа на пациенти ја викнаа на состанок со медицинскиот директор и сами потврдија дека направија грешка.
    Така да јас мое дете никад не би оставила да лежи таму .

Последна измена: 27 октомври 2023
  14. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    На тие пари што ги даваш , даваме нормално е да се побуниш . Јас на клиника имав закажано кај еден доктор дојде студент да ме гледа докторот воопшто не дојде , станав си отидов не ни се прегледав . Да беше и докторот со него да ,ама вака нема потреба од учење на мене .

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    26.359
    Ева бар културна е и приземна. Оваа плавава занес од влез у соба до коментари.
    Значи иде доктор редовен, па после оваа влага мислиш шеф е тука. Не знам кој ги бута само, освен дека е мажена таа за некој доктор мислам кардиолог од Систина.
    Види не е фер да се коментираат оделни случаи, а грешки за жал секаде се прават.

Секако дека на детска клиника има добри лекари, одлични, ако се симне да те види доктор. Но еве лично, знам 3ца доктори специјалисти на други клиники во државна кои своите деца болни ги носат во Систина, пак кај нивни познати доктори. Изгледа, за жал, и во Систина важи правилото да познаваш некој за добро да те гледаат.

Инаку на мое дете со укочен врат му рекоа у амбуланта на клиника дека има менингит. И специјализант у сон треба да знае како се манофестира менингит кај дете.

Последна измена: 28 октомври 2023
    На H.VAGA и doll.a им се допаѓа ова.
  16. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.498
    Допаѓања:
    3.972
    Јас коментирав вистинит случај.
    Приватна клиника да знаеш некој за да те гледаат како што треба налет нели за тоа плаќаме за не гледаат подобро од државно .
    Работата во Систина стана да треба да знаеш кој доктор е асален и стручен таму да отидеш .
    Пак ќе кажам на педијатрија одделот односот сепак им е катастрофа. Вака што сум идела неколку пати таков впечаток ми имаат оставено.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Ева влегува на визита и таа сестрата ми вика: наместете се да ве види докторката. Тогаш не беше ни специјализант, туку општ лекар. Што има да ми ја гледа општ лекар, еве така да се изразам? Дека е ќерка на Златко Палчевски? Да не беше беџот, немаше ни да знам кој дошол. Ај што не ја викнал и жена му да оди по визити.
    А кажи ми, зошто да знам некој по приватните клиники за да ме гледаат?

Последна измена: 28 октомври 2023
    На KuklickaSk, H.VAGA и Алек*** им се допаѓа ова.
  18. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.957
    Мене Ева ми се допадна. Иако ме прегледуваше таа не одлучуваше за ништо сама, единствено доаѓаше ако треба да види колку сум отворена и комуницираше со докторот. Исто како и акушерките. Плус е доста фина дури ми викаше стегај ме колку сакаш кога ми го пукаа водењакот зошто јас несакајќи ја фатив :D

19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    А зошто да врши гинеколошки преглед општ лекар? Јас кога се пораѓав била општ лекар, потоа се запишала на специјализација. Тоа го дознав тука на форумов. Не реков дека не е фина, туку за прегледите.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    26.359
    Така е. На тие пари не треба ни специјализант, ни врски да фаќаш плус.

На Sparky.99 му/ѝ се допаѓа ова.