И јас од снаа имам искуство лошо, во смисла на многу скриени трошоци и за царски плати исто колку што ќе платеше во Систина, ама ајде ова беше пред две години, реков ајде ќе и прашам за потазе искуства. А што наплаќаат плус, нешто лекови за болки или измислуваат топла вода за да извлечат пари?
Па како што памтам од тогаш , некои основни испитувања за бебето биле наплатени на крај , само што они не биле известени или биле вклучени во цената за пораѓај па на крај дополнително им ги наплатиле , стварно не памтам Сега гледам објавуваат постови и најдоле им пишува "без скриени трошоци" , ако има некој поново искуство нека каже
Мајки здраво. Вие што сте породени природно после месец дена кога отидовте на прва контрола дали се средивте доле? Не ми се чепка доле зошто имам рана од епизиотомија но непријатно ми е од докторот. Ако може искуства да споделите како сте поминале вие и што прават на прв преглеф, треба да одам деновиве 30 дена после породување во Систина.
Јас се средив ама не ме ни погледна само абдоминално ехо ми направија, но искрено очекував дека ќе ми ја прегледа раната.
Конци уште имаш? Мене ми паднаа после 7-8 дена, да доле местото беше уште осетливо, не би да чепкам до депилација, јас со брич се средив ,само местото околу епизиотомијата го заобиколив. Како и да е џабе беше пошо само абдоминално ме прегледаа.
Имам уште конци, да. Доста сум сечена и шиена. Сакам да се пожалам на раната и да инсистирам да ја види затоа не знам дали да се средам со бикче или да одам така ма да ми е непријатно да се појавам несредена..
Оф леле сигурно и уште те боли. Среди се со брич, но полека и многу внимателно. Кај раната колку што можеш заобиколи. Со што ја третираш раната?
Сега се јавив и ми рекоа дека го наплаќаат прегледот а минатиот пат ми рекоа не. Преглед им е 4000 искрено подобро кај матичната ќе си одам. Малце ми е нејасно дали се плаќа или не зошто еднаш така еднаш така ми викаат. Зборувам за Систина
Јас платив само првиот преглед и тогаш се договорив за породување и после тоа ниту еден преглед ниту едно цтг не го платив, на крај си го платив цел пакет откако се породив
Епа и мене така ми кажаа другарките кога се породив, така во државниве им викале, само вода и ациди борици на улошка па почна гној да ми тече од дупчињата. Па си ја послушав мајка како на времето старите доктори што им кажувале, си плакнев со вода па капнував бетадин, снаа ми ми даде спреј што го користеше за царски и со него прскав. После накај 5тиот ден почнав да ја измивам со детски сапун раната, па бетадин или растворен хиперманган за промивка, тапкав со туфер а не со пешкир и прскав од спрејот. Конците ги средив одма, од дупчињата имав уште малце гној па плус 5 дена! пиев и некој слаб антибиотик. Рана се измива со сапун ова и кожен доктор од клиника ми го кажа, таму какви се не рани не измиват. Сега со второто бар однапред си знам.
Мојот контролен беше во септември и не ми го наплатија. Иначе и мене ме болеше доста се додека да ми паднат конците. Откако паднаа веднаш престана да ме боли. Инаку ставав бетадине и кантарионово масло по малку, а исто и мене ми рекоа ништо да не ставам, ама не можев да издржам
148 500 ради дополнителни испитувања за бебе. Планирај околу 150 дека би можело да биде повеќе неверувам. Ценава е од пред 1 недела