Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    3.125
    И јас од снаа имам искуство лошо, во смисла на многу скриени трошоци и за царски плати исто колку што ќе платеше во Систина, ама ајде ова беше пред две години, реков ајде ќе и прашам за потазе искуства. А што наплаќаат плус, нешто лекови за болки или измислуваат топла вода за да извлечат пари?

2. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.945
    Па како што памтам од тогаш , некои основни испитувања за бебето биле наплатени на крај , само што они не биле известени или биле вклучени во цената за пораѓај па на крај дополнително им ги наплатиле , стварно не памтам :D
    Сега гледам објавуваат постови и најдоле им пишува "без скриени трошоци" :?:, ако има некој поново искуство нека каже :D

3. merlin.stoun

merlin.stoun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Мајки здраво. Вие што сте породени природно после месец дена кога отидовте на прва контрола дали се средивте доле? Не ми се чепка доле зошто имам рана од епизиотомија но непријатно ми е од докторот. Ако може искуства да споделите како сте поминале вие и што прават на прв преглеф, треба да одам деновиве 30 дена после породување во Систина.

4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.820
    Јас бев на контрола па кога ми кажаа дека се е ок отидов на депилација

5. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.116
    Допаѓања:
    1.961
    Јас се средив ама не ме ни погледна :D само абдоминално ехо ми направија, но искрено очекував дека ќе ми ја прегледа раната.

На MeryS му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    3.125
    Конци уште имаш?
    Мене ми паднаа после 7-8 дена, да доле местото беше уште осетливо, не би да чепкам до депилација, јас со брич се средив ,само местото околу епизиотомијата го заобиколив. Како и да е џабе беше пошо само абдоминално ме прегледаа.

7. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.116
    Допаѓања:
    1.961
    Лелее мене конците ми стоеа еден месец :drunk:

8. merlin.stoun

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Имам уште конци, да. Доста сум сечена и шиена. Сакам да се пожалам на раната и да инсистирам да ја види затоа не знам дали да се средам со бикче или да одам така ма да ми е непријатно да се појавам несредена..

9. merlin.stoun

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Дали ви го наплатија првиот преглед контрола после породување во Систина?

10. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.116
    Допаѓања:
    1.961
    Не

11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    3.125
    Оф леле :( сигурно и уште те боли.
    Среди се со брич, но полека и многу внимателно. Кај раната колку што можеш заобиколи.
    Со што ја третираш раната?

12. defocus

defocus Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    115
    Дали во систина контролите или прегледите се плаќаат веднаш или на крај ви ги збираат сите трошоци?

13. merlin.stoun

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Сега се јавив и ми рекоа дека го наплаќаат прегледот а минатиот пат ми рекоа не. Преглед им е 4000 искрено подобро кај матичната ќе си одам. Малце ми е нејасно дали се плаќа или не зошто еднаш така еднаш така ми викаат. Зборувам за Систина

14. merlin.stoun

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Јас платив само првиот преглед и тогаш се договорив за породување и после тоа ниту еден преглед ниту едно цтг не го платив, на крај си го платив цел пакет откако се породив

15. merlin.stoun

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Ме боли... со ништо, само со вода така ми кажа докторот

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    3.125
    Епа и мене така ми кажаа другарките кога се породив, така во државниве им викале, само вода и ациди борици на улошка па почна гној да ми тече од дупчињата. Па си ја послушав мајка како на времето старите доктори што им кажувале, си плакнев со вода па капнував бетадин, снаа ми ми даде спреј што го користеше за царски и со него прскав. После накај 5тиот ден почнав да ја измивам со детски сапун раната, па бетадин или растворен хиперманган за промивка, тапкав со туфер а не со пешкир и прскав од спрејот. Конците ги средив одма, од дупчињата имав уште малце гној па плус 5 дена! пиев и некој слаб антибиотик.
    Рана се измива со сапун ова и кожен доктор од клиника ми го кажа, таму какви се не рани не измиват. Сега со второто бар однапред си знам.

17. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.116
    Допаѓања:
    1.961
    Мојот контролен беше во септември и не ми го наплатија. Иначе и мене ме болеше доста се додека да ми паднат конците. Откако паднаа веднаш престана да ме боли. Инаку ставав бетадине и кантарионово масло по малку, а исто и мене ми рекоа ништо да не ставам, ама не можев да издржам

18. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    125
    Јас се породив крајот на октомври и платив 101 600 денари.

19. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Zdravo me interesira nekoja majka sto sega brzo se porodila carski vo Sistina kolku ima plateno

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    148 500 ради дополнителни испитувања за бебе. Планирај околу 150 дека би можело да биде повеќе неверувам. Ценава е од пред 1 недела :)