Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Od sante plus I remedika iskustva I kade bi bilo podobro?

2. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    1.036
    Мајки породени со царски во Систина, може да споделите искуства. Може и конкретно за доктор Бојаџиев. Имам тука на форумов за него добиено мислење, но сепак ако има и други може да ми пишете. И општо од целата процедура, нега, како сте задоволни?

3. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    742
    Феминки има ли некоја скоро породена во Ремедика? Препорака за доктор и од прилика цени ако знаете за природен пораѓај и царски?

4. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    10.444
    Породена со царски кај Бојаџиев пред 8 месеци. Супер поминав, докторот е одличен, со другиот персонал исто поминав супер.

На emits, Fenix05 и Inana123 им се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    9.461
    Kotlarova, a i Efremovski e dobar. Jas plativ carski 120000 plus avansot na pocetok na deveti mesec za podgotovka 7400, plus za bebeto ispituvanja 8500 e sea zavisi sto ke treba za nego toa ne se znae i dali ke gi prifatis tie skrininzite sto ke ti gi ponudat. Personalot e super, doktorite isto. Samo mene kako ambient, kako bolnica poveke mi se svigja Sistina, ponovo e poluksuzno kako da kazam ako toa ti e bitno, mene ne mi bese sekako, parite se tie i vamu i tamu koga ke soberes se samo od tebe zavisi koj doktor ke go odberes. Jas od Kotlarova sum prezadovolna, edinstvena e vo sekoe pole. I posle poragaj sekoj den mi se javuvase, mi pisuvase zosto ne bese tamu, dur bese sekoj den bese tuka. Odma mu se javi na maz mi da go izvesti i da go odnesat da go vidi bebeto, pa i sliki mi prakase sto go slikala. Imav problem so vratot posle spinalnata pa mi organizirase ortoped, masaza, vitamini plus nekoi mi dade.

Последна измена: 9 декември 2023
    На Inana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.759
    Допаѓања:
    9.518
    Мила ти мислам се породи најскоро во Систина, не памтам дали беше природно или царски? Дали смееше да дојде сопругот во соба да ве види и општо како си задоволна од припреми пораѓај помош одпосле од сестрите? Ми кажаа горе доле доаѓало 120.000 природно со сите испитувања до крај, бебарко е со тебе цело време или навечер и за преоблекување го земаат?

7. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    11.559
    Докторот е цар, да не го имав избрано мојот доктор, деф.ќе го одберев Бојаџиев. Фала му за позитивата и силата што ми ја даде дента на пораѓај, мн стручен доктор, нема да згрешиш.

На emits му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Бебето ти го носат за цицање и го земаат освен ако не сакаш цел ден да е со тебе, а верувај не сакаш :) иначе јас царски бев 148 000 ме фати зошто имав дополнителни испитувања нешто за бебе. Едино нешто што не сум задоволна е од некомуникација на сестрите од неонаталогија и од оделение зошто доаѓаа терапија да ти дадат а ваму другата сестра со бебето на града ти го мести безвезе значи иначе друго се е супер.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Zdravo mamicki edno prasanje me interesira dali Katie sto ste se porodile vo sistina na odenje za doma vi imaat dadeno nesto podaroci od bolnicata I sto?

10. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    11.559
    Да, цела торба беше подарокот, а во неа имаше Д3+К1, перниче, памучно ќебенце, мала кремичка од уриаж, нешто од бекутан имаше, мислам млеко или за бањање беше..ако имаше нешто плус, ќе ти пишам.

11. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.073
    Торба, капки биогаја, мало памучно тенко ќебенце и лепенка за на кола baby on board.

12. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    66
    Еве што ми вратија од Систина ако на некој ви треба инфо:
    Во врска со инфомациите кои ги барате ова се цените за пораѓај во нашата Клиника :

* Спонтано породување 115 000 ден. во кое влегува :

- Спинална или епидурална анестезија
    - 3 дена во двокревтена соба
    - предоперативен ден ( во случај да ве примат навечер за подготовка за раѓање)
    - самото породување
    - ортопедско таруматолошки преглед на новороденото
    - Вадење на крв и биолошки материјал т.е комплет крвна слика што се прави за потребите на пораѓајот.

* Царски рез 145 000 ден. во кое влегува :

- Спинална или епидурална анестезија
    - 4 дена во двокреветна соба
    - предоперативен ден
    - операцијата - царски рез
    - ортопедско преглед на новороденото
    - Вадење на крв и биолошки материјал т.е комплет крвна слика што се прави за потребите на пораѓајот.
    Цена за примање една инекција за зреење на белите дробови изнесува околу 1000денари и цена за инкубатор изнесува од 400-1000евра од ден дополнително ако треба други испитувања се доплака.

Дополнително сите бебиња родени во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ добиваат ексклузивен попуст од 10 проценти за користење на сите здравствени услуги од болницата доживотно.

Новина е што за мајките во пакетот следува специјален попуст од 30 отсто за постпородилни пакети за обликување на телото во Центарот за перфекција, а дополнително и специјален попуст од 20 отсто за користење на услугите во „Премиум центарот за здрав живот“, кој функционира во рамки на болницата и е еден најмодерен центар од ваков тип во регионот. Мајките добиваат специјален попуст од 20 отсто за медицински козметички услуги во Центарот за перфекција.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И аудиолошки скрининг имаат само не го пишале. А за инкубаторот претерале со цените.

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.759
    Допаѓања:
    9.518
    Плус не ти пишале дека цениве се за бебето ако треба и за тебе плус останувањето е 16.000 од ден

Ако е за жолтица останувањето и греењето (како и да се вика процедурата која ја прават за бебе) се доплаќа 400еур од ден

15. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    11.559
    Да допишам..по грешка сум пишала Д3+К1, сакав да пишам биогаја..цел сет од бекутан, тестерчиња шампон, крема, масленце, млеко за тело, гел за бањање поголемо шишенце, маст со рибино масло, 3 пелени, влажни марамчиња 20, и мали примероци креми детска витаминска маст и заштитен детски крем, во торбичка од бекутан спакувано и лепенка за во кола. Тоа е сè :)
    @*Mila24*

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    2.476
    За во инкубатор не знам која е цената, нека пише кој има искуство. Но, доколку треба да останеш од ден плус се плаќа 12000 ден. Јас за царски платив 148800 ден.

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Не се нормални со цениве.

На Inana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    2.476
    Претераа, што е многу многу е.

19. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.759
    Допаѓања:
    9.518
    Извини може си пишала дали си природно породена кај кој доктор и како си задоволна?

20. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    11.559
    Природно се породив кај Палчевски. Нај добриот доктор што постои, здравје за второ уште од сега знам дека сакам кај него :inlove:

Од Систина исто сум пре задоволна, и за тоа сум сигурна дека пак би се пораѓала таму. Задоволна сум од хигиена, односот на главни сестри, сестри, педијатри, буквално од сите. Ми се допадна што редовно доаѓаат како родилка да те посетат, проверка на рана, да прашаат ако нешто затреба итн. Кога и да повикав некој на копче, веднаш доаѓаа. Позитивни ми беа сите, редовно носат и мрежести гаќи, влошки, си има таму паста, четка, гел за туш.шампон. Буквално ништо посебно не треба да се носи од дома.

Храна мн вкусна, сè си јадев, носеа појадок, ручек, вечера, овошје, супи.
    Кого и да го прашав, дали за мене дали за бебе, сè ми беше убаво објаснето. За бебето беше сè договор, кога ми доаѓаше некој на посета, веднаш ги викав да го донесат и го носеа. Лично јас сакав бебето да си е повеќе со мене, си ја чував, се привикнувавме една на друга. Ретко одмарав и ги викав да ја земат.
    Може има врска дека природно породена па заборавив на болки и сè, сакав да е до мене, мада ја сум си и таква, си ја чекав, нема зошто да не е со мене во соба.

Сè на сè, вреди за секој денар што бев таму и престојот си го памтам како убаво искуство.
    Прашај ме ако нешто плус те интересира.

На Slonce91, Srcka28, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.