Фала ти мила за деталите тоа уште сакав да те прашам, во септември кога лежев смееше посети ама сега зима, настинки да не се забранети? Зборувам за сопругот да дојде да не види а не 300луѓе. И колку денови бевте во болница? дали има некои тестирања кои се задолжителни одпосле а не ги вклучува цената? Да и јас зависно како ќе поминам и како ќе се осеќам би сакала да искористам додека има стручни лица таму бебко да е со мене почесто за на лице место да прашувам ако нешто ми е нејасно.. Фала уште еднаш и нека ти е живо и здраво бебчето
Фала мила, ајде за брзо и ти да си дочекаш Не беа забранети посети, од 10ч.до 20ч. се посетите. Смее да си дојде сопругот, да си поседи колку сака, како вас ви одговара секако. Кај мене доаѓаа ептен нај блиски роднини баш заради вирусиве и со маски седеа во соба кога ќе го донесеа бебето. Јас бев 4 ноќи во болница, дента на прием дојдов после 19ч. Тестирања имаше само за бебо, една лабораторија, тоа само доплативме. Да прашуваш слободно, затоа си и таму, поготово со доењето, ќе ти објаснат без проблем. Ново ни е сè, па треба да си прашаме, таму да научиме.
Од приватниве гледам Санте се најефтини 850 евра почетен пакет, има ли некој поново инфо дали е како порано на пакет дополнително што наплаќале или скоро е сменето и кој доктор би го препорачале од таму?
Мила извини те убив со подпрашања ама сега ми текна за самиот пораѓај не те прашав како беше задоволна од бабици сестри целиот тим околу припреми и веќе на бокс? Дали е она класично на грб легната туркање, после дали ти оставија време со бебче на тебе или одма го зимаат за чистење испитувања, папочна сечење дали причекаа да престане со пулсирање и после тоа дали одма те носат во соба или како е процедурата за природно? Фала ти
Немај гајле, слободно прашај сè што те интересира. Да, се лежи на грб, со рацете се држиш под колената и туркаш, тоа е всушност раѓањето. На секој напон што ти доаѓа си туркаш. Кај мене заедно со докторот беа тројца. Пре задоволна сум од припремите, ми земаа детални податоци и во соба и на бокс, те припремаат и со зборови за самиот пораѓај, мене многу ми помогнаа што ме советуваа како и кога да дишам, кога да туркам итн. Прв пат ми беше, па реално ова од големо значење ми беше. Во салата веќе има педијатар, го вадат бебче, го мерат, средуваат, го оценува педијатар и ќе си имаш со тел први фотки со беба Јас бев успана бидејќи ме шиеја, полежав на бокс па директно во соба. И веќе татица може да си дојде да ги види мајка и бебе јавуваат на таткото веднаш штом сè се заврши.
Искуство со пораѓај таму немам, но можам да ти го препорачам доктор Ненад Лазаров каде имам слушнато предобри мислења за него
Neznam dali e za tuka prasanjeto ama neznav kaj da go postavam. Dali ste odele na ocen pregled pred porajgaj i dali ako vi bil nad 4ri diopterot vi predlozile porajgaj so carski? Jas sega slucajno procitav i se zaplasiv malce deka ako odam prirodno moze da se zgolemi diopterot ili da nastane ostetuvanje od napon pa da mora itna operacija
Да точно е тоа. Можеш и сметам дека треба да се консултираш со матичниот лекар што ти ја води бременоста и да истакнеш колкав ти е диоптерот. Ако е над 4ри тогаш да потребно е царски бидејќи можеш да имаш последица од напонот. Тоа во секоја приватна болница го имаат споменато дека со висок диоптер се оди на царски пораѓај
Ставањето беше многу брзо. Ги намалува болките доста, но не скроз. Повеќе ми фати на десната нога можеби затоа уште чувствував нешто. Ми течеше повеќе од 12часа.На крај ја гасат за да даваш напон. Ако те интересира нешто повеќе пиши ми.
Јас немам толкав диоптер ама бев на очно пред пораѓај за да слушнам мислење од докторот. Така што би требало да отидеш на преглед и да направиш консултација.