Uste edno prasanje imam za sistina tie sto ste otisle na zakazan carski dali odite pred eden den ili na denot od sabajle?
Jas pred godina se poragjav, zakazan carski. Den prethodno bev za analizite i priem imav denta sabajleto.
Update за Систина, само со уплатен аванс важат стари цени а јас кога прашав баш 3денови пред нова година ми рекоа не бе тоа ти е да одиш на Јога и масажи пред пораѓај не спомнаа за гарантирање цена. Така што џабе си водел цела бременост ако немаш аванс
Безобразни се да ти кажам искрено. Од секогаш збореле дека ако водиш бременост кај нив нема потреба за аванс освен за бенефициите што ги наведе ама сега пу пу не важи. Едно време после НГ со маж зборевме за таму за пораѓај ама сега ми го сменија скроз мислењето
Да бе ти викам 3 денови пред нг бев и прашав викам и така ми е близу термин што ќе даваме 12.000 аванс ама ете требало мајмунски работи
Кого праша се јави тамо? Сигурно е 89 300 природно сега плус минус денови или нешто за бебето докај 100 000 би дошло.
Девојки, за породување во ремедика, инфо од некој што бил скоро, дали има потреба да пакуваме во торба за мајка и бебе, работи освен оние за лична хигиена и потреба (четка,паста,чешел,креми, полнач). Евентуално дали смее папучи наши или се има?
Да им се јавив во вторникот бидејќи таму планирам да се пораѓам и тие цени ми ги кажаа, 103 000 природно,a 133 000 царски
Samo da spodelam: se porodiv i jas kaj Dr.Organgiski vo Stip.Do sega e se vo najdobar red i prezadovlna od odnos prema bebe i mene.Pa sestrive vo detska soba koga gi slusam kako si zborat i peat so decava si vikam dali jas doma ke izdrzam tolkuMoeto iskustvo do sega e pozitivno i mozam samo da ponudam ako i treba mislenje na nekoja majka da si prasa sto ja interesira!
Здраво, би сакала да ве прашам тие што имате правено хистероскопија дали при бременост потоа сте погодени царски или природно (зошто сестрата ми спомна најчесто после хистероскопија бременоста се завршува со царски). Ја правев хистероскопијата заедно со лапараскопија во Систина и таму ја водам бременоста. Сега сум 37+6 и прв пат денес спомавме за пораѓај па ме стави во мисла ова (дали мора царски)
Здраво мајки Извинете тука што пишувам можеби не е темата за тука,имаме еден проблем со бебушка 2недели сме кога се породив не ми кажаа дека настанала фрактура на клавикула,бевме на прва контрола ни тогаш не ни кажаа и денес бевме за да видиме како напредува па кога ја виде докторката кога ни кажа се извадив од памет,докторката не праша дали ни кажале кога се породив вика треба да знаете.Таму ми рекоа не било ништо страшно за 2 недели да сме оделе пак на контрола.Премногу сум исплашена за мојата бебушка не знам каде да одам на преглед затоа што ова ми се случи во приватна болница Плодност.Кажете ми некој добар доктор да ја однесам да ја прегледа. Поздрав
Јас правев хистероскопијА во Систина па отидов природно на пораѓај, завршив царски зошто бебе се заглави ама ниеднаш не спомнаа дека мора царски ако се беше ок. Може има разлика ако нешто е работено или има индикација поради матката за царски а самиот зафат не влијае.