Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    на тоа мислев.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    од ова што ве читам да си планирам еднокреветна соба ќе треба изгледа.. Нит сакам да ми идат да пречам некому, нит мене да ми идат други на цимерката.. Осет да се немало. Што луѓе ќе бевме!

На Dust, Sexybaby86, V.odolija и 3 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Од луѓе осет не ни очекувај, ама автоматски се знае дека е ко на пазар со оглед дека приватните се дозволуваат. Освен во Ремедика, таму е малце постегнато. Посетители и новороденче во исто време не.
    Планирај си еднокреветна ако не сакаш нервози. Со лесно нека е.

Мене искрено многу ме иритираат жени кога ќе почнат-плаќам за секој да ми дојде ама туѓи не трпам. Не сестро, плаќаш услуга, а ако сакаш приватност си зимаш соба.

На Melinda85, eli25 и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Tака е. Реално не гледам потреба некој да ми иде, освен мм. Што ќе прават со мене во соба?! Муабет ова-она и тоа е тоа. Ќе има време за муабет ко ќе излеземе.

На Sexybaby86, eli25 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.271
    пред три год јас кога се породив немаше посета.Дури ни мајка ми не ја пуштија внатре кај бебето

На tincemajmunce и LiliBoz им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    апсолутно се сложувам. кај мене мм доаѓаше два пати по еден час седење секој ден а мајка ми дојде само два пати по пола час во тие шест дена. никој друг. цимерката ми беше погодена, и таа сакаше да одмори така да се имаше разбирање меѓу нас, во превод имав среќа. и јас сакав еднокреветна но не можев да си дозволам, па морав да прифатам двокреветна...

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.433
    Допаѓања:
    38.438
    Во Плодност е така, една во соба и само таткото го пуштаат таму. Друга посета внатре нема. Надвор во ходник два часа во денот е дозволено посета, ама бебето не го покажуваат, само преку стакло ако побара некој ептен близок.
    А таткото пред да влези во соба му даваат за над чевли да стави од тие за една употреба и плус дезинфекција на раце. Реално малку претерано ми изгледа, ама тие 5 дена убаво одморив од се, а за бебето секако со најблиските ќе има контакт веднаш по излегувањето, само ко излегував 5-6 души дојдоа по нас. :D

На Belabelinakinder, eli25, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    821
    Јас незнам после породување на кој му е до посети....

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    откако постојат анестезии има баеги :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.333
    Jas ovoj pat sakam da bidam sama vo soba, prvata cimerka maz i cel den se setase i ne mozev da se raskomotam a vtorata usta ne zatvorori i ne mozev minuta da otspijam. Ali ako moram da odam carski mnogu pari ke mi se fati, pa zdravje.

На kukla21 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Уште ова ќе го кажам мизерија жива.
    Колега на мм му кажува како жена му се породила во систина и дека дома воопшто не ручал,
    А знаете каде па добро сега толку пари дадовме жена му од јадењето порачувала и дупла доза и фино лепо си ручале заедно во собата две меса две супи две салати два десерта.(facepalm)Дали било така стварно не ми е јасно или овој преувеличува али не верувам и дека лажел

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    не е возможно тоа.

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.271
    :rofl::rofl: ако се породи со царски нареден пат жена му кажи му дека заедно со неа на диета ке ги стават.3-4 дена само чај и течности :D

На EuHenIa, tincemajmunce и LiliBoz им се допаѓа ова.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    нема шанси, носат за секој по една порција нема нарачки и тоа што ти донесат тоа е, сок вода носат само ако побараш ова не.

15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    28.254
    Jas sega vo noemvri ke pravam 3 god od ko se porodiv idese i odese koj saka.
    Drugarka mi sega se porodi pred 3 meseci isto poseti imase nezz ni sama kolku.
    Bas ja prasuvav na vrata izleguvase ne be vika v soba mi idea.

16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.333
    A pa edno vkusno sto bese...

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Нема шанси. Јас зимоска кога лежев, една порција ти носат и ти ја оставаат. Е сега ако ја делеле...

На eli25 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    во Систина едно што нема нарачки , во Ремедика си бираш што ќе јадеш после втор ден.ќ, ама нормално, едно месо, едно вариво, салата каква сакаш и лебче какво сакаш. доручек исто бираш од пекара, вечера исто печено месено.
    овој претерал со измислување.

На Melinda85, eli25, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Јас бев сама во соба :)
    Мм кога сакаше си доаѓаше, дури и преспиваше после работа на двоседчето:D во 22ч си одеше дома.
    За јадењето има нутриционист и во зависност од случајот( јас имав дијареја и темп.) ти дава мени и си заокружуваш што сакаш. Носат една порција, не може да им речеш дупла порција. Постојано носат сокови, овошје... мене 70-80% од јадењето ми остануваше, немав апетит, а оброците се обилни со салата, супа, десерт, овошје, леб и главно јадење.
    Уште пред да се породам кажав да не ми се редат сите во соба, само мм и мајка ми доаѓаа секој ден, еднаш дојде сестра ми и еднаш золва ми.
    Отидов со намера да делам соба ама мм ме премисли, он кога оди на пат не дели хотелска соба затоа што не сака да дели тоалет, има уплав од одење во исто веце :D
    Сестра ми во Ремедика имаше цимерка, јас кога отидов да ја видам не ме пуштија одма да влезам, прво мораа да излезат тие што беа на посета кај цимерката па после јас да влезам, таман работа во едно собче да се набутаат 7-8 души, без разлика што бебињата се во друга просторија.

На kukla21 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.942
    Допаѓања:
    123.516
    :o Катастрофа :x
    Без осет.
    Ремедика бар имаа правила. Освен маж ми беа и сестра ми и мајка ми и колеги ме зирнаа на 5 мин.
    Раат.
    Е сеа маж ми окапуваше речиси цел ден ама и на цимерката маж и исто. Нејзе и доаѓаа и далечни и блиски. Среќа по 5 мин седеа. од 9-22 ч смееше да си во посета. Ако е бебе со мајка, смее само татко. Ако е и кај цимерката бебе, не смее никој освен таткото.
    Другпат ќе си земам апартман ( ако има 2 пат). Не спиев од цимерката воопшто, И по цели вечери на телефон со маж и |( После ми донесе мм слушалки (fingers)

На fina erika, tincemajmunce и LiliBoz им се допаѓа ова.