овие што ги напишав се сега цени што се, на нив ќе има 10% + покачување од 15.02 Има време до Август уште многу но немора да значи дека ќе бидат покачени до тогаш пак
Јас сум породена октомври во Ремедика 135 000 е наплатен царскиот плус инфективен 7500. Другите испитувања плус се по желба на мајката. Сите три беа по 1500.
Девојки сакам да ве прашам дали доколку се пораѓаш во Ремедика се наплаќа ЦТГ? и дали знаете цена за природно и царски?
7400 е ЦТГ и аванс за пораѓање. Секој преглед до пораѓај не се наплаќа. Цените ги има малку погоре ги пишавме вчера
Значи овој аванс од 7400 ти ги покрива сите цтг до пораѓај така? а подоцна истиот се одзима од сумата ?
Да Докторот по потреба и ехо ќе ти прави. Бар јас со второто така кога одев веќе особено последната недела... цтг секој ден, секој втор зависи како ми кажеше, а ехо по потреба ми правеше и тоа не ми го наплаќаше. Сега кај истиот доктор ќе се пораѓам, бар таков ми е планот..
Кај кој? Инаку, авансот со првото дете ми го одбија, а со второто ми е во глава дека не го одбија. Ај нека пишат и други како беше.
Јане Стојковски.. Супер е, посветен се, а и доста стручен и добар. Башка сакам природно да раѓам, а он царскиот ми го направи... па најдобро он ќе знае дали ќе сум за природно или пак царски. Прашав и сега ама рече е рано, понатака ќе се одлучува тоа...
Да и мене ми се допадна, ме прими за првиот пораѓај цела ноќ беше со мене, на вториот ми асистираше. Јас кај Ефремовски бев и двата, веројатно и третиот кај него ама па човекот веќе доста остарен е, што знам Му викам кога пензија, ми вика ааа не ми паѓа на памет А го бива ептен ама пак веќе некако шубе ми е
Da tolku mi naplakaa za redovni pregledi, osven skrininzite se po 6000. Vo 36 ta plakas 7400 za podgotovka i posle toj mesec, posledniot, si odis na ctg i pregled ne ti naplakaat. Simonida ti ja preporacivam, edinstvena e.
Офф искрено незнам, породена сум царски пред 3++ мес , и дека имав приватно здравствено доплативме околу 30к со се тие прегледите за бебе што ги нудат откако ќе се породиш (1500 ден е еден ). Колку што памтам беше околу 120и нешо илјади , ако има некоја членка што плаќала се кеш нека каже ..