Ивановски крут? Најпозитивен е, секогаш насмеан, секогаш се шегува, јас сум многу задоволна од него, колку и да не сум била расположена, секогаш ме смеел.
Кажете ми цени за природен и царски со спинална. Како се цениве по приватниве? По што се разликува според вас пораѓајот приватна и државна?
Дали има некоја скоро искуство со породување во Ремедика? Поточно кој др и која цена се вкупно. Дали излегуваат дополнителни трошоци? Некаде читав за отворен ден за трудници каде можеш да се информираш повеќе, ама нивната стр е моментално во изработка и не можам да најдам ништо поконкретно во врска со тоа.
Јас ќе прашам нареден пат на контрола. Мислам од март сега ќе имаат покачување. Инаку на фејсбук објавуваат највеќе. Инфо за отворен ден таму видов. А и на вибер ако им пишеш, ќе ти вратат..
Здраво девојки Моментално сум 32 недела и планирам пораѓање во Систина, а се уште ме води матичниот гинеколог. Да ве замолам за совет, кога точно да се јавам во Систина, како оди преземањето од докторот кој ќе ме пораѓа, дали треба да закажам претходно преглед (кој не спаѓа во пакетот), дали на самиот преглед се договарам со докторот дека сакам да ме пораѓа, ќе може ли некој да ми објасни како се одвива последнава фаза? Фала
Jas planiram da zakazam koga ke bidam 34ta nedela, prv pregled so doktorot da gi vidi site ispituvanja za bremenosta, da se dogovorime za pregledite. Valjda ke mi kaze naredno da odam vo 36ta nedela za ctg. I ovoj prv pregled valjda ke si go platime
Се ротираат хаха Јас кај Снежана Адамоска одев во Систина, па таа отиде во Ремедика И си продолжив кај Димитров, кој од Ремедика тогаш дојде во Систина.
Јас се породив во Ремедика со царски рез, во декември 2023та, кај доктор Симонида Котларова. Цела бременост ми ја водеше докторката. Презадоволна сум, прекрасна докторка, професионална, љубезна, секогаш достапна. 2 успешни бремености благодарение на неа. Инску, вкупно плативме 132.000 денари. Дополнителни трошоци што до пред 2 години одеа во пакет со породувањто, се сега за испитувања на бебето (отоскрининг, ортопедски преглед, кардиолошки преглед и проверка за интолеранција на лактоза- за сѐ ова се доплќаат 6000 денари доколку се согласите испитувањата да се направат додека сте уште во болница, значи добивате попуст).