Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    И пред две години се доплаќаа, не беа во пакет само беа дупло поевтини (без интолеранција на лактоза). Во 2022 интолеранција бесплатно испитуваа. Ама разбирливо, општо прегледите се покачија, педијатарски преглед пред 4-5 години беше 700, сега е околу 2000, така да…

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Didi***

Didi*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    1.981
    Со првото дете се породив таму во октомври 2020та година и тогаш не доплаќавме за тие испитувања. А сега вториов пат една од сестрите кажа дека веќе 2 години наназад се доплаќало плус… Инаку да, сѐ е многу поскапено ако споредувам со првата бременост во 2020та година.

3. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Хмм јас се породив прв пат во мај 2020 и доплатив некои 3000 ден ми се чини (ортопедски, отоскрин и кардиолошки). Во октомври 2022 нешто поскапо доплатив и интолеранцијата беше гратис.

4. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    2.477
    Фала ти на инфото. Ова останатото не сум знаела дека се испитува веднаш по раѓање.

На Didi*** му/ѝ се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Сите овие се по желба. 1500 ден од преглед е секој засебно. Што сакаш бираш. Можеш и ништо.

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.757
    Допаѓања:
    8.843
    Vo Remedika se porodiv i jas kaj Simonida i kaj nea vodev bremenost. Nemam zborovi za da ja opisam doktorkata, takva doktorka nikogas vo zivot ne sum sretnala a sum gi pominala mnogu doktori vo zivotov od razlicni oblasti. Edinstvena i nezamenliva. Uste deset da ragjam za site deset ke legnam pod noz koj ona ke go drzi vo koja i da e bolnica.
    Za cenite, jas plativ 7400 avans vo 36 nedela vo koj spagjaat ctg i pregledite posledniot mesec i ispituvanjata za podgotovka, carskiot 120000 i 8500 za bebeto site cetiri ispituvanja (ako gi prifatis) plus nekoi dopolnitelni analizi sto bea potrebni individulano. Redovnite pregledi sekoj mesec bea 3600, a skrinizite dva 6000. Prviot mesec ima tri besplatni pregledi kaj pedijatarot sto ti go prezema bebeto na ragjanje. Od personalot sum zadovolna e sea ke se pogodi nekoja namrstena sestra koja ja mrzi da raboti ama sepak ke si zavrsi rabota zosto mora, a imase i dusa od sestri. Za doktorkata kazav. Za pregledite nekade citav mnogu ste cekale..da cekav i jas na zakazano ama poveke od pola saat ne veruvam da bese.. terminite si gi dogovarav so doktorkata na viber i za se koga imav potreba i se javuvav i pisuvav sekogas bese dostapna, znaese od pocetok deka do kraj ke odam kaj nea ama veruvam i da neznaese ista ke bese so odnosot zosto e covek so ogromno srce i razbiranje. Posle poragjajot uste cel mesec mi pisuvase kako sum.. Dur bev tamu vo sok soba uste mi prakase sliki od bebeto se javuvase kaj maz mi da mu kaze za se kako pominalo itn. I sekako si dobiv i fotosesija uste vo sala koga se porodiv, tie momenti se pamtat i sekogas si gi gledam tie sliki. Maz mi ili koj bilo drug od semejstvoto mozese da go gleda bebeto preku staklo za vreme na poseti ili da sedi so mene vo soba ili zaedno da izlezeme na terasata. Posetite se vo odreden del od denot a ne cel den kako vo Sistina sto mi se svigja za da ne mi visi cel den posetata na cimerkata vo sobata. Koga ima poseta bebinjata gi povlekuvaat i obavezno posetata mora da nosi maska, toa epten mi se pogodi. Hranata e ubava, ja nosat od Uranija, imas meni i si biras sto sakas prethodniot den. Carski ako si poslednite dva dena samo biras a prvite jades polesna hrana. Se na se zadovolna sum od se za razlika od prviot poragjaj vo Cair koj i ne pominav bas najdobro ama za toa imam pisuvano vo druga tema.

Последна измена: 1 март 2024
    На Martka, Lady Miami, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.672
    Допаѓања:
    2.738
    Devojki prvo ctg se pravi vo 36 + ili 35+ i dali vi naplakaat vo sistina ako ste vodele bremenist tamu i se poragate?

8. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    429
    Котларова-пред се човек и исклучителен доктор:hug:

На simoncelicius, Lady Miami, Didi*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.757
    Допаѓања:
    8.843
    Edinstvena i nezamenliva. Cel zivot ke sum i blagodarna sto osetiv i jas kako e da rodis dete ko covek za razlika od prviot poragjaj kade sto doktorite nemozam ni lugje da gi narecam a nitu pak zivotni zosto i zivotnite imaat poveke cuvstva.

На simoncelicius, Lady Miami, Didi*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Пред колку време се породи заради цените прашувам?
    Посетите кој период се? Јас ич не сакам посети, со првите две ми се погоди беа забранети, сега може и апартман ќе барам.
    За апартман 5000 се доплаќаше, како беше @0ли ?

На Mihaela123456 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    По 6000 од ден, 24000 вкупно мислам дека платив, немаше промена во цената од пред 3 години.
    Посета имаше 2 часа, мислам дека од 16 до 18 и ограничен број да влезат, не наеднаш сто души.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.757
    Допаѓања:
    8.843
    Pred pomalku od pet meseci. Nema da imas problem so posetite. Po eden pustaat po 15-20 min i toa jas a ni cimerkata ne sedevme vo soba so posetata ili kaj bebeto bevme preku staklo da go gledame ili na terasata ili se rasetuvav vo hodnikot. Dva saata vo denot mislam bese samo tocno ne mi teknuva znam nesto od 16h ili do 16 bese...

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  13. yazanna

yazanna Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    10
    Дали има некоја скоро искуство со породување во Систина? Поточно кој др и која цена се вкупно. Дали излегуваат дополнителни трошоци?

14. Barbie 12

Barbie 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    24
    Дали некој се има пораѓано кај др Димчев природно и дали сте задоволни?

15. Barbie 12

Barbie 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    24
    Правев 35 + и ми наплатија 4300

16. ljubojna

ljubojna Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    17
    Јас во петокот се јавив за Ремедика да прашам за царски, бидејќи ќе морам и ми рекоа дека спремањето пред операција е 7900, царскиот е 131 000 и плус анализите што се доплаќаат за бебето ако ги сакаш. Има ли некој што се пораѓал таму после нова година? Претпоставувам тогаш и поскапеле.. Прегледите пред пораѓај сите ли се наплаќаат?

За Систина ми кажаа дека се плаќа 4000 првиот преглед, кога и договараш пораѓај со докторот и после не плаќаш се до операцијата. Ситуација ако отидеш од 32+ недели.. Знае ли некој и за ова да ми потврди?

17. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.535
    Допаѓања:
    8.905
    Не плаќаш ништо до после пораѓај само прегледите што се 4300 до 36+ недела. После царски е 161.000 основен (155.000) плус за тебе лабораторија 2300 и мене околу 4500 ми наплатија за бебето лабораторија не знам дали беше дополнителна поради жолтицата или редовна ја прават

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Зависи до докторот. Мене Јане не ми наплаќаше се, од 37ма одев кај него. Цтг не се плаќаше (мислам и сега не), а ехо ако ми направел и ако пишел извештај сум плаќала. А некогаш така ќе ме ѕирнеше на ехо, немаше да напише извештај и немаше да наплати. Инаку поскапувањето им е мислам сега од март... И јас 90% ќе се пораѓам таму, но летоска. Се надевам до тогаш нема да имаат пак поскапување :?:
    Инаку 2017, беше 95.000 или 96.000 царскиот, ама платив 115.000 некаде со ден уназад за мене што лежев и плус анализи за мене за тироидната, плус уште нешто за бебе.

19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.757
    Допаѓања:
    8.843
    Epa poskapele. Tie 7900 se plakaat vo 36 ta nedela za podgotovka t.e ispituvanja krvna slika i infektiven skrining plus se doplaka za krvna grupa ako nemas livce. I posle toa toj posledniot mesec pred poragjaj zavisi kako ke se dogovorite so doktorot ides na ctg i eho ne se plaka. Jas sekoja nedela odev ne mi naplatija. Pred 36 ta ako vodis tamu bremenost se plaka sekoj pregled.

20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.239
    Допаѓања:
    3.130
    А добро, за лабараторија за тебе не ми е јасно, нели треба да е вклучена во пакетот за пораѓај, се додека лежиш таму?

На ljubojna му/ѝ се допаѓа ова.