98.000 е спонтано породување + 7900 е аванс што се остава пред започнување со ЦТГ. Со авансот сите прегледи се бесплатни до самиот пораѓај (после 35 недела), дополнителни трошоци се прегледите за бебето откако ќе се породиш 1500 е еден преглед вкупно се4, но тие ти си одбираш дали сакаш и кои сакаш да ги извршат. Јас ги направив сите вкупно ме фати со пораѓај 107.000 Царскиот мислам дека беше 133.000 Ова е од крај на Фебруари се породив јас, ако ти треба нешто дополнително стојам на располагање
Еве ги имаат објавено цените за Ремедика. Топла препорака за секој што ќе одлучи да се породи таму нема да погреши. Сите доктори се со вевна професионалност, јас бев кај др Котларова.
Ти благодарам многу за сите информации. Баш се ми пиша што ме интересираше. Ако имам плус прашање, ке ти пишам. Да е жив и здрав бебушот
Не. Првото беше големо бебе, не беше ни спуштено, со ризик да се заглави во канал. Ме чекаа до крај да почне сам процесот, ама на последниот преглед ме закажаа за царски на due date точно. Се роди 4330гр.
Дали некоја мајка знае.. Дали би ми дозволиле да земам рачна пумпа во Систина? Со првото направив грешка, бебе со жолтица слабо влечеше, па и не ми го носеа дека блуцкаше често... , не правев стимулации и ми беше намалено млекото ама сакам сега измеѓу подои таму да симулирам. Знам дека таму слабо пумпа ќе ми дадат па сакам сама да си носам рачна..
Зошто да не ти дадат? Мене ми оставија philips електрична да си стои кај мене во соба и само ми донесуваа чисти шишиња..
Па си викам да не имаат ограничено, па да ми викаат немаш млеко и слично и да не ми даваат, нејќам да ги молам Супер тогаш, ќе барам ама и ќе носам ако ми се бунат
Mislam deka ne e presudna kilazata.Dali dise stabilno,dali ima infekcija...znam mnogu slucaevi koga I ne bile vo inkubator vo ovaa nedela.Dali primase inekcii za zreenje,kolku kg e?
Primav Edna doza, utre treba druga. Bebeto spored eho e 1950, so toa sto stomaceto odgovara na 31/32, docni 10 dena.
Devojki zdravo. Jas sum nova tuka, a voedno i taze trudnica. Prvo bebence. Pa se rasprasuvame kade e podobro za poroduvanje? Se mislime za Remedika konkretno dr. Kotlarova ili Sistina dr Palcevski dali moze da preporacate nekoj doktor od tie dve bolnici ili mislenje da mi kazete, iskustvo? Vi blagodaram mnogu ☺️
Девојки и Систина и Ремедика се супер болници, ќе се грижат убаво за вас и бебињата, не треба да мислите за ништо, единствено што треба да изберете е доктор така да, можете да направите по еден преглед кај двајцата доктори и да видите кај кој ќе се осеќате поубаво. Јас бев прв пат кај Котларова пред 2 недели на прв скрининг, задоволна сум, топла особа е, посветува внимание, објаснува многу. Инаку, 2 пати се имам породено во Ремедика и поминав супер, во септември здравје на трет пораѓај одам таму пак.
Јас се имам породено во Ремедика кај др Котларова и можам само голема препорака да ти дадам да не се мислиш туку да одиш. Одлична докторка, достапна постојано на телефон, во истиот момент на почнување на болките она дојде во болница, секој преглед детално објаснувала и дава голема поддршка во целиот процес. Се останато е супер, од сестри, педијатри и цела услуга во Ремедика