Кога се породи?, лани август никакво мени немаше, а нутриционистот доагаше даваше совети за исхрана само , и прочитала таму дека сум имала проблеми со гестациски дијабет па ме ставија на некој режим но немаше ништо да бираш што ти донесат тоа ти е..исто даваше совети што да се одбегнува кога се дои и сл. се изнервира и ми го фрли сокот од портокал и им се издра на тие што ми го донеле како тоа да пијам сок од портокал кој е алерген а ке дојам
@alisijad јули 2014, мене па по 2 шишиња тетрапак сок ми носеа, не ми текнува како се викаше нутриционистката ама доста си муабетевме. Ми оставаа мени (од неколку јадења) и до вечерата требаше да го дадам и да кажам што сакам да јадам следниот ден.
Во Систина нутриционистите велат не за сок од портокал!? Па Сајковски на предавања велеше дека треба да се пие...
Јас кога правев хистеро и лапаро во Ремедика мм преспа со мене и си доби мени, ручек, вечера, доручек за него ама за тоа си плативме, а дека тој така си ручал таму тешко. За породување исто планирам да биде со мене и да си платиме плус кревет или апартман. Само ме збуни другарка што скоро се породи дека и рекле дека немаат апартман да и понудат па морала со цимерка. Вие што сте се породиле таму имавте ли можност да бирате?
Не којзнае какво мени, две три јадења и од нив да изберам, ама имаше, памтам дека кога ја носеа вечерата проверуваа дали сум се изјаснила за следниот ден. Некогаш запишуваше нутриционистката а некогаш тие што ја носат вечерата ми го бараа ливчето. Прв пат кога ме прашаа што сакам од приложениот избор им реков СЕЕДНО до ништо не ми беше а најмалку до јадење- памтам
Така и треба да е , зашто смениле сега не знам, паметам на серклаћот неколку месеца пред порагајот ми донесоа гулаш и шпагети, леле повкусни ми се чинеше немав вкусено, после кога се породив 4 дена чекав да ми донесат гулаш и шпагети и не донесоа
@wannaBeMomma тие сестрите што беа вчера на предавање се тие што "те учат" да доиш? Некако многу розево го прикажаа тоа, во споредба со што читав тука.
Taa sestra u ambulanta ja imam gledano i se sto kaza nisto od toa nemav dobieno kako 'usluga'. Ni kako da namestam, sto da pravam da dojde mleko..da ne nabrojuvam. Bas nisto. Zatoa i otidov vcera
Of toa gradive kako na kravce mi se, edvaj cekam da batalam doenje. Od se toa najnervoza mi stvara poslem poragaj. Eve sega se molzam bas.. Ubavo e custvoto koga bebusot si cicka, si se guskate, drugoto veke ne komentiram..
Леле трај. И мене ми се постојано тврди и полни, а поготово ноќеска. Малата кога фате да цица, течат како од чешма и двете во исто време.
Затоа реков ептен розево ми се виде - они ти го местат, подаваат, седат до тебе - а тука сешто се изначитав
И јас планирам Му викам на мм да чујат жените на фемина како овие зборуваат Термин 04.12 Едит. Што се сменило - @Annah87 скоро пишуваше дека се крш сестрите.
Посебно викенд ако те фати. Ќе молиш бебето да ти го донесат.. Само две се во смена и не можат да стигнат секаде. Едната мора да седи со бебињата, а другава кај попрво да стигне. Плус имав впечаток дека најтапа сестри се за викенд