Палчевски животот ни го спаси и на мене и на моето бебе!!!!! Породена пред 8 месеци, пишете што ве интересира. препрепре позитивен и прекрасен доктор
Дај боже да е така сега. Првата цимерка нон-стоп имаше некој и влегуваа и по 3ца. Ние во спаваќи, доле голи или со тоа мрежа гаќите, плус млеко па ако надошло, тече по спаваќа Се надевам летоска да нема гужви, па сама да сум Јас 5 дена со две цимерки истерав тогаш
Само поручек е посетата, не можам да се сетам за точно време. Во октомври беа ептен строги поради грипот и вируси.
Јас се породив за викенд го викнаа докторот и во сабота и во недела зошто 2 дена не можев да се породам
Мојот доктор дојде да ме види на Бадник и Божиќ пост царски ама беше во Скопје и ме породи зошто беше тука а во принцип ако планираат патување а си при крај те викаат некој ден пред тоа за да видат до каде си. Инаку ако е некаде за викенд отиден тешко да се врати мислам
Да јас само го прашав уште во 8ми месец кога му е одморот да не му се поклопува со мојот термин. Инаку беше во Скопје, реално ако е надвор од Ск не ни очекував дека ќе дојде. И тие се луѓе
За тие што се породувале кај Котларова во Ремедика, кога закажувате прв преглед? Јас сум 27 недели бремена, идат празници, не знам како се со термији, немам одено ремедика никогаш.
Сигурно можеш после 35та да си тргнеш кај неа. Тогаш се почнува и со цтг. Јас за второто кај Јане кога отидов во Ремедика прв пат бев 37ма. Сега третото кај него исто, само по моја желба си одам и на контроли од сам старт и кај него на месец дена.
А дали треба уште 30та да се јавам да закажам термин или можам тогаш 35та да одам? Не знам како одат овие работи, прва бременост ми е и сите мои блиски се пораѓаа во државни болници.
Јави се во Ремедика и прашај како да закажеш.. Кај неа има гужви мислам, па подобро со време да јавиш. Мислам 2,3 нед уназад да јавиш да закажеш 35+ ќе е океј.. ама пак јави, прашај уште сега како што...
Ejj ubavo sto mi pisa. Bevme vcera prekrasen e doktorov fin, prijaten, posveten i shegi kazuva, opusteno se osekav. Vlegovme vnatre pocna da me prasuva za posleden datum od menstruacija, ispituvanja sto imam, rezultati od krvna slika, koi vitamini gi pijam, dali dovolno tecnosti pijam, dali sum imala drug problem vo bremenosta. Posle me gledase na eho i mi objasnuvase koe stoe. Sledno mi zakaza za 2 nedeli togas ke bidam polna 37ma nedela i prvo ctg i vaginalen pregled togas. Mi kaza deka nema da mi naplakja od togas. Mi dade negov broj, mi kaza deka e dostapen osven ako e na operacija ili so pacient vo momentot. Za porajgaj mi kaza deka ako ne e na rabota ke dojde od doma osven okolu 24ti maj togas nemalo da bide vo drzavava. Isto mi kaza deka ako imam nekakva bolka ili ako mi potece malku voda, ako voopsto imam nekakov simptom deka nema da znae sto da mi kaze po telefon. Mi rece najdobro dojdi si vo sistina ke te pregleda doktor na smena, vo zavisnost za sto se raboti ako treba ke dojdam od doma. Sum odela kaj mnogu doktori izminative 3 godini ama nikoj do sega ne mi ostavil vakov vpecatok. Veruvam deka sum vo sigurni race. Ti go preporacuvam
Sakam da prasam,dali nekoja znae kolku se dvizat cenite za carski rez poroduvanje po privatnive kliniki