Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.546
    Допаѓања:
    2.519
    Znaci jas so bliznaci carski rez ke treba dasi platam 320 iljadi:rofl::inlove:Mashalla.A spaga nesto predhodno pregledi vo taa cena ili samo carsko poroduvanje so anestezija

2. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    8.881
    Само цтг од 36+ и лежењето за царски. А инаку не знам дали за близнаци е друга цена. Малце ми нема логика

3. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.546
    Допаѓања:
    2.519
    Fala ti,kako i dae pak kese javam da prasam

4. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    10.550
    Си ме помешала со некоја членка :D јас се породив кај него и ти го препорачав, здравје за второ пак ќе одам кај него, јас го обожавам докторов :inlove:

Баш ми е мило што ти оставил убав впечаток и си задоволна од кај него. Детален е, посветен и пациентите ги гледа ко свои деца па после како пациенти. Кажи ми, природно си останата бремена или со ин витро? Ќе ти кажам зошто те прашувам..

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LaViCa. 08

LaViCa. 08 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    Zdravoo Prva bremenost mi e I sakam da se poragjam prirodno so epiduralna.Neznam nisto ni kako odi toa..ke moze li nekoja clenka da mi objasni da pise koga ti stavaat anestezija odma ili te cekaat da se otvoris poveke ? Dali se oseka bolki kako odi toj proces ...

6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    1.220
    Izvini, sum te pomesala so nekoja clenka, posto pred nekoe vreme bese koga me prasa nekoja clenka da i kazam kako ke pominam kaj Palcevski:D
    Inace prirodno ostanav bremena

На Cherry blossom89 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  7. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.961
    Мене ми ставија пред да ме однесат на бокс, тогаш бев отворена 7 прсти. До тогаш ги трпев болките, но мислам дека ако не можеш да трпиш и навистина те боли многу ќе ти стават и порано. Инаку јас имав доста долг пораѓај имав болки но се трпеа. На крај ми ја исклучија скроз кога требаше да излезе бебчето.

На LaViCa. 08 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    10.550
    Немај гајле :D аха, епа супер, дека јас бев со ин витро па му запнав дека сакам природно, он се плашеше дека ин витро, па да не се деси некоја беља а тешко сум забременила ама јас си бев упорна и успеав природно да се породам на што беше горд на мене :D ти немаш гајле штом си природно забременета, по лабав ќе биде :D инаку од 36та веќе не наплаќа а и да знаеш за добро или лошо вистина ќе ти е достапен барај го слободно. Јас имав нешто па го барав на тел, беше фер се чувме и ме упати што понатака. Со лесничко на пораѓај :*

На Lady Miami и снежана2023 им се допаѓа ова.
  9. LaViCa. 08

LaViCa. 08 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16

10. LaViCa. 08

LaViCa. 08 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    Bebceto koga izleze se trpea tie bolki posto ja isklucuvaat anestezijata ....? Kakvi bolki se toa ...mene strav mi e od tie bolki zatoa mn prasuvam heheh....

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    1.220
    Prvpat slusam ako e invitro da preferiraat carski da ne imalo uste nesto, da ne e namesteno primer..neznam:)

12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.803
    Допаѓања:
    18.092
    А што има врска на кој начин настанала бременоста, со пораѓајот? Освен ако има некоја индикација или здраствена состојба која налага царски?

13. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    10.550
    Не реков дека сите доктори викаат ако си ин витро мора царски, јас зборам за овој доктор. Се зачудив и јас кога бев кај него, на почетокот тоа ич не ми се допаѓаше дека така ми збори зошто за мене не беше доволна причина ако си ин витро мора царски.. уште во 36та ми викаше кажи кога сакаш царски ако се решиш. Бебево беше наместено за природно и ја си сакав природно. Му го разбирав стравот, ин витро, тешко се дошло до бебе ама немав др причина за царски. Понатака при крајот тешко се отварав е тогаш пресеков ок е царски, тоа е тоа, не се спушташе бебево. Амааа на закажан, си добив породилни и си се породив без анестезија и природно. Последен момент бебуле реши да си излезе природно. И докторов остана зачуден :D му докажав дека не треба да се плаши ако сум со ин витро дека мора царски, на свој ризик си сакав природно. Ама феноменален е на сам пораѓај, соработував со него и не се мачев долго. Без разлика на неговиов став за ин витрово, докторот си е врв и затоа би го одбрала пак.

На Lady Miami и снежана2023 им се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    8.817
    Na 15ti vo mesecot otvaraat termini za sledniot mesec i togas sekogas ima termin da zakazes. Ama javi se prasaj moze ima nekoj sloboden i sega.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    2.452
    Фала ти мнг. Збунка сум по ова прашање. Сите ме прашуваат каде ке се пораѓаш, уште пред два месеци. И сега дојде момент нантоа да мислам, па си викам да не доцнам да не треба нешто порано :)

16. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.961
    Тоа веќе не се типични болки туку чуство на голем нагон како за по голема нужда ама малку појако :D
    Знам како ти е на сите ни било мн страв, но многу е битно да соработуваш и да не паничиш за да осеќаш кога треба да напнеш

На Lady Miami и LaViCa. 08 им се допаѓа ова.
  17. Noname24

Noname24 Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Се одлучив за породување во Ремедика. Ме интересира од тие што се пораѓале таму, што се треба да спакувам за мене и за бебе? Дали може сопругот да биде присутен додека траат подготовките за пораѓај? И исто, доколку се одлучи дали може да присуствува и на пораѓајот?

18. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.945
    За тебе само за лична хигиена, полнач. За бебе ништо.
    Јас бев со закажан царски, така да мм ме остави и несмееше да се качи горе. Ме виде на неколку секунди после операција откако докторката му се јави дека има ќерка.
    За присуство на сопруг немам информација, може некоја др членка да каже .

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.267
    Допаѓања:
    76.319
    Јас пред 6г второто кога го раѓав, сместена бев ден претходно поради напукнат водењак и маж ми седеше со мене. Само ноќта си отиде, а сабајлето пак дојде. Сама бев во соба пред раѓањето... и мислам да одеше природно пораѓајот, ќе го примеа и на пораѓајот во сала кој се одвива (таму се боксовите), тешко и да сакаше маж ми :D Ама завршив итен царски... Пред него итно со трчање ме однесоа во сала, а он доле во ходник отишол кока кола да пие.. му се слошило :worried:

20. CvetCvet

CvetCvet Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.295
    140.900 во Ремедика царски