Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    2.518
    Jas nesum se javila vidov na stranata.Samo koga ke imam vreme kese javam i da prasam dali e ista cena carski za bliznaci.Dali ima razlika vo cenata ako e edno ili dve

2. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    1.960
    Немаше ограничување колку временски може да седат, но мене ми беше непријатно и спрема цимерката да седат по многу време. Плус ние сме од друг град и дојдоа само вториот ден после тоа дојде сопругот уште еднаш и си отидовме.. бебето е во собата колку сакаш, насабајле задолжително го носат потоа по договор со сестрите

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.514
    Допаѓања:
    8.844
    Јас бев сама во соба, тој период бевме малце родилки па сите бевме по 1 во соба и можеше ако сакаат буквално цел ден од 10до20 да седат кога е пауза акп тебе тоа ти одговара. Кај мене доаѓаа наизменично најблиските кратко само, освен мм што седеше подолго

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    356
    Од пред некоја година во Ремедика има нешто што се вика ‘подготовка за породување’ ќе го правам тоа следната недела, дали некој го правел да знам што отприлика опфаќа таа подготовка, освен што се остава одредена сума што мислам дека е како капар.

5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Тоа си е процедура за пред секоја операција, само за породување се прави во 36та недела. Ќе ти земат крв, брисеви ако немаш направено, ќе имаш разговор со анестезиолог, прво цтг, преглед кај гинеколог и се друго што им е важно околу твојата состојба и за тоа плаќаш мислам дека сега е 7000ден. Порано влегуваа во вкупната сума на крај, сега не.

На Bella Nella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    84
    Јас правев прв преглед во 36та недела во Ремедика односно подготовка за породување пред некој ден. Вклучува ехо преглед, цтг, боцкање за крвна група (ако немаш документ од државно со печат), боцкање за инфективен скрининг. За последни брисеви не знам дали се вклучени зашто имав направено кај матичен. Платив 7900 ден кои влегуваат во пакетот за породување.

На Bella Nella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Брисевите плус се доплаќаат (1400 беа порано, сега сигурно се поскапи), инфективниот спаѓаше во пакетот ама јас кога се породив 2022 беше 7000ден и не ги одбиваа на крај од вкупната сума. А во 2020 беше 6000ден и беа како капар што ги одбиваа на крај.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    а тие тестовите за хепатит и хив? Пред 6г и тоа ми правеа во тој пакет со подготовка...

9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Да, тоа е инфективниот скрининг.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    303
    Dali ste doplatile poveke od cenata sto e navedena vo paketite,na primer vo remedika,kolku bila vkupna cena,nekoj sto se porodil skoro

11. marr1ja

marr1ja Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    19
    Јас се породив во Ремедика пред 2 недели. 7.900 се плаќа подготвителен дел + 98.500 платив за спонтано породување. Како дополнителен трошок ти нудат пакет испитувања кои ги прават на почетокот за бебето, но тоа ти си кажуваш дали сакаш и кои испитувања сакаш да ги направат. 3 испитувања се во пакетот ( скрининг за слух, интолеранција на лактоза и ортопедски преглед на колкови). Можеш да одбереш едно од нив, сите или ниедно. Испитувањата се по 1.700 денари за едно. Ако ти треба уште некое инфо слободно пиши ми тука или во порака.

На maichka, MomsdiaryDoris, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Elsi29

Elsi29 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    36
    Јас пред година и пол се породив во Ремедика и си поминав прекрасно со персоналот и со доктор Симонида..Се беше на ниво, храната супер, сестрите фини,културни со сите имав човечки однос..

На mariz, Didi*** и A.V.S 91 им се допаѓа ова.
  13. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    479
    Od 10 do 8 se poseti moze koj saka da dojde osven mali deca i moze da sedi kolku saka vreme vo soba. Bebeto e vo soba povekje od vremeto no i go zimaat za da odmoris ili ako treba da pravat nekoja kontrola, da go soncaat od zoltica i slicno. Mozes da im se javis na telefon da dojdat po bebeto ili da ti go donesat ako ne e tuka vo bilo koe vreme. Navecer gi zemaat do kaj 9 najkasno za da gi banjaat da im dadat da jadat i da spijat bebusite. Mene mi go donesoa samo ednas vo sred nokj za da cica zosto mi nadojde mleko vo tekot na denot i mi tecese od gradi. Plus da dodadam stom kje se porodis vo bilo koe vreme i vo sred nokj kje go pustat maz ti da te vidi tebe i bebeto dokolku sakaat i mozat da dojdat.

Spored mene zatoa sto se po dvajca vo soba vremeto na poseta treba da go skratat i da ne moze povekje od eden covek da vleguva vo isto vreme zosto stanuva zaguslivo vo soba. Koga se mnogu ludje galamat glasno zborat, primer mi bese bebeto tuka jas sama se macam da go namestam da cica prvorotka. Do mene kaj cimerkata maz i svekor i svekrva i sestra si galamat zaguslivo bebeto mi place jas se macam da go mestam na gradata. Bas m ismetase. Kaj mene koga doadjaa vleguvaa eden po eden maks 2ca i toa na kratko. Da dodadam plus deka ne se znae i dali nekoj nosi virusi, bas sum protiv poseti na tolku dolgo vreme. Mene mi odgovarase da sum sama da odmaram

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    1.219
    Fala ti za odgovorot:inlove:
    Inace da za posetite ne e ubavo po cel den da sedat mn luge kaj cimerkata. Ubavo vikas eden po eden da vleguvaat i vremenski da ogranicat osven za soprugot. Ama i samata cimerka treba oset da ima da ne pravat guzva gostite

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Жени како е во Плодност за царски ? Искуства за кој доктор? Пуштаат на операцијата сопруг ? Како е со посетите? Или можеби има опција да престојува со спиење сопругот? И најважно која е цената ,и колку трошоци излегуваат плус од цената ?

16. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    188
    здраво ме интересира дали се породивте кај Органџиски и од што не беше задоволна?

17. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Здраво! Јас уплатив аванс таму но се породив во Санте плус таму ја следев бременоста со првото ме породи др Елма после некои муабети ми беше страв па затоа се мислев ама супер си поминав кај неа

На LaViCa. 08 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Just Women

Just Women Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    130
    Dali nekoja ima informacija, vo sistina vo aparatmanot ili soba za 1 sto e Dali I soprugot mozi da spie tamu?

19. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.514
    Допаѓања:
    8.844
    Не верувам, сепак е болница не хотел

На joy1, MomsdiaryDoris, Just Women и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Angela0808

Angela0808 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Здраво, бремена сум 34 недела, планирам пораѓај во Ремедика, па може ли некој да ме упати како и што треба да направам, дали сами си избираме доктор и кога треба да ја контактирам болницата?