Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Trinity9

Trinity9 Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    118
    Контактирај си ги уште неделава, размисли си кој доктор го сакаш, секако дека сама си избираш, од 35/36та недела почнуваш со ЦТГ и подготовка пораѓај. Со лесно!

2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    2.518
    Zdravo dali ima nekoja trudnica dae porodena carski vo skoro vreme vo sistina so bliznaci.Me interesira kolku vkupno e cenata zosto mi kazaa se doplaka za ednoto bebe ispituvanja i pedijatriski pregledi

3. Angela0808

Angela0808 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    На кој број ја контактирате Ремедика, зошто на интернет има многу броеви па незнам на кој брпј да звонам.

4. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    356
    02 260 3100

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Било кој, а после ако треба ќе те префрлат кај сакаш. Јас пишувам Ремедика и вртам на тој прво што ми го дава :)

На Bella Nella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    Здраво девојки ... дали може да ми каже некоја членка како е задоволна од пораѓајот во САНТЕ ... цените во моментов им се значително поефтини од другиве приватни болници ... читам предност е тоа што си сама во соба ... дали може сопругот да присуствува на самиот пораѓај... дали тие скрининзи што ги прават во другите две болници за бебињата ги прават во САНТЕ ... моментално е 850€ природен за разлика од СИСТИНА 2150€:oкоја докторка ве пораѓаше и дали сте задоволни од персоналот

7. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Дали во секоја болница (приватна) има опција да бидеш сама во соба (ако треба и со доплата нормално)?

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    Во еднокреветна соба, не апартман. Ама сама мора да побараш.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    Абе во Систина треба да бидете спреми со плус пари ако треба. Снаа ми и внук ми мораа да останат уште 3 дена заради бебето, плус 1500 евра ги фати. Се советуваа и со друг педијатар од клиника им кажа дека треба да бидат хоспитализирани. Многу изразена жолтица имаше и плус го зрачеа.
    Јас со двете деца не сум доплатила плус од пакетот, освен сега некоја крвна слика од 1500 денари..

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    413
    A dali go pisuva ova nekade vo ponuda? Dogovor? Na sto moze da se povikame?

11. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    17.992
    Санте ти е со плус скриени трошоци и ќе ти искочи близу Систина со плаќање.

На maichka и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  12. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    2.518
    Znam deka za sistina treba plus pari da racunam,i zatoa tuka pisav dali nekoka se ima skoro porodeno.Posto oni mi kaza 165.000 den carski pluz za vtoroto bebe pedijatriski i labaratoriski usligi.E sea toa neznam kolki ke bide plis,moze da bide plis 50.000 plis 100.000 a moze i plis 15.000.Toa plus neznam kolku im e posto pak ides so od prilika pari a moze dame fati 200.000 i kusur na kraj

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    Така кажи, знаат они коа ќе кажеш, и ти даваат соба. За 3то следи апартман :D

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    850 евра ти е природен без скриени и дополнителни трошоци. А уствари ги има плус трошоци и горе доле доаѓа исто. Плус што ретко која е природно породена таму, повеќето царски се... а царскиот им е поскап. Не сум била ни за прегледи ни за ништо таму, ама вака од искуства читано и слушнато.. дива лига дека е. Ко болница на духови е ми рече една пријателка, празно и језиво :D

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    1.440
    Јас пред 2ипол години се породив, тогаш беше 500€ пакетот за природен пораѓај а јас платив 1.000€. И плус после една недела на контрола бебето ми имаше жолтица останавме пак таму и не фати уште плус 500€ некаде. Пребарај назад имам пишувано искуства за околу пораѓајот

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    109
    На Лалина и Abc baby им се допаѓа ова.
  17. Malatasirena123

Malatasirena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2019
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Здраво, за Ремедика доколку некоја има информација, ако треба да останеш плус уште некој ден колку наплаќаат од ден

18. Kimora

Kimora Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    1.036
    Здраво, планирам да се пораѓам во Систина па ме интересираат неколку работи.
    Прво што е потребно да се носи од дома за мене и бебето? Дали го пуштаат таткото за време на природно породување или царски рез?Дали има голема разлика еднокреветна соба и апартман и колку се доплаќа?И дали има можност таткото да остане во текот на престојот(со вклучено спиење)?

На Just Women му/ѝ се допаѓа ова.
  19. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    1.960
    За себе носев некои работи за лична хигиена паста, четка, дезедоранс, шминки, крем за лице. Носев свои влечки зошто тие таму не се добри. Полнач за телефон долг по можност 2 м. зошто штековите се далеку. Си имав купено свој чај за доилки.
    За бебето не треба ништо, освен ако сакаш цуцла твоја купена за да се учи на неа.
    Имаше можност мажот да присуствува на пораѓајот само ако е природен, но мојот не сакаше а и јас не сакав :D

На Kimora и Лалина им се допаѓа ова.
  20. MomsdiaryDoris

MomsdiaryDoris Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2024
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    75
    Добро, чисто некоја што се породила во Ремедика да сподели искуство.. До мене е или сестриве се ултра некултурни?? Јас бегам од државниот однос на сестри, доаѓам во приватна болница во која ме третираат буквално исто. Јас сум без зборови..

На Madam S и Madi им се допаѓа ова.