Да не мислеле пред 36та недела? Во пакетите им пишува дека со авансна уплата од 36та недела па натаму цтг е бесплатно: https://acibademsistina.mk/wp-content/uploads/2024/05/AS_A5_PaketiZaPoroduvanje_Final_Web-2.pdf? За ехо прегледите не знам. Мислам докторот што те води одредува дали да ти наплатат ама нека потврдат членките што веќе поминале низ тоа.
Мој совет уплатете сите што сте решиле да се пораѓате во Систина обавезно аванс. Јас ги прашувам на шалтер викам аванс да уплатам ми викаат абе тоа ти е само за тој велнес центар бла бла и не уплатив. Тоа беше средина на април уште не бев во 9ти. Што се случува се пораѓам во мај и тие од 1мај за 10.000 ја зголемиле цената. Тие што имаат уплатено аванс пред 1ви мај по старата цена плаќаат. Истото и се случи и на другарка ми со претходното покачување на цени. Плус не ми наплаќаа ЦТГ од 35та недела натаму, но се случи докторот да не ми е тука и во 37ма ми наплаќаат едно цтг со образложување што врска си немс викаат наизменично ќе наплаќаме едно да едно не таква им била политиката. До сега не сум слушнала ваков случај. Исто само за тие што од почеток водат бременост таму било бесплатно цтг од 36та недела што врска си нема зошто на мои другарки што не стапнале таму ни едно цтг не им наплстиле. Тие 12000 ден секако ќе ги дадете па подобро да бидат како аванс, совет од мене од искуството што го имав.
Fala Za sovetot! Znaci sve nekoi novini, sledna kontrola ke ja prasam Doktorkata da mi objasni ubavo sto i kako i od koja nedela.. znaci vikas pred 36 da se uplati avans?
Da do 35ta posto posle ke vi kazat deka nemoze avans i ke vi naplakaat na ctg. Ako veke se poroduvate vo sistina uplatete avans. Jas uplativ vo april i srekja ne go fativ pokacuvanjeto
Javi se prasaj Kotlarova koga e dezurna navecer i odi togas na dezurstvo nema da te vratat samo ke pocekas malku da pominat tie pred tebe. Ke i kazes ako sakas kaj nea da se poragjas i se toa i ke ti kaze sledno koga da odis itn. Bas na 1 juli moze i nema termin da najdes zosto kaj nea na 15 ti se zakazuva za sledniot mesec. Nema podobra doktorka od nea na svetov. 10 da gi ragjam kaj nea ke odam od pocetok na bremenost do kraj. Avansot vo Remedika ne se odzema od sumata.
Prvpat bev vo 35ta nedela togas se zapoznav so doktorot i obicen pregled imav eho samo i ispituvanjata gi vide. Togas si plativ. Mi kaza od nareden pat nema da plakam. Prvo ctg na polna 37ma nedela i plus eho i vaginalen pregled, pa naredno vo polna 38ma i na polna 39ta se porodiv
се согласувам со тебе. Денеска бев кај неа за фолокулометрија и ми кажа дека е на работа во недела од 10:00 до 12:00, така што @ele.na go for it ☺️
За лична хигиена паста и четка, дезедоранс, стегач и чешел, полнач или што и да си користиш за нега ти. Тука имаш секојденевно по две нови ноќници, крпи, влечки, влошки, мрежести гаќи, подметачи, од се допунуваат и имаш на располагање цело време. Доколку имаш некое прашање плус пиши ми слободно.
Освен Котларова кој друг го препорачувате за пораѓај во Ремедика и да не случајно пак има покачување на цените
Se javiv vo Remedika, kazav deka Kotlarova sakam da bide doktorot koj sto ke me porodi, mi kazaa deka nema slobodni termini do kraj na mesec i mi dadoa nejzin broj da ja iskontaktiram, da se dogovoram so nejze koga da odam na prv pregled. I pisav,doktorkata kaza deka nema slobodni termini do krajot na mesecot, (na 1 juni i pisav) no mi kaza da odam vo den koga ima zakazano pregledi i da cekam, pa sestrite me piknaa vo red. Probaj taka, vidi sto ke napravis.
Мораш да ги носиш ноќниците од болница или можеш твои да носиш? За бебето треба нешто да се носи? Колку дена е престојот во болницата, за со царски прашувам?
Не знам дали можеш твои ноќници да носиш, овие се океј. За бебе само за излегување од болница облека. За царски колку што знам пет дена како и секаде.