Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    7.430
    Ммогу се нервирам заради ова. Сеа кога те прочитав, пак се изнервирав. Ќерка му е на почеток на специјализација сега, прва или втора. Во Систина е вработена како општ лекар... Специјализацијата ја врши на ГАК, каде што е и факултетот... Таму си имаат специјализантите ментори, со кои одат на прегледи, во сала и сл.
    Било кој друг доктор да е во Систина нема да и дозволи така (што и не смее), ама дека татко и е...
    Стварно не е коректно да платиш преглед на приватно, кој ни малку ме е ефтин, и да те прегледа општ лекар. И на крај извештајот заверен под име на татко и, а ќерката прегледот го направила.

На H.VAGA, Noemi и marrisa им се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    10.450
    Хмм па не е тоа ок. Јас знам кога требаше да се пораѓам, 5 пати го прашував дали ќе ме пораѓа он, и на маил комунициравме, и порано отидов кај него за да се запознаеме и прв преглед тогаш ми направи, пред 36та недела. Работава беше што ја бев закажана царски, он дојде прва смена, ама кај мене тргна природно после приемот, вечерта па и природно ме породи кога дојде на смена.

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Глупости. Што дека и е татко? Јас отпосле дознав дека тогаш таа била општ лекар. Ова треба да се пријави, за учење над тебе си има Универзитетска клиника. Кај Палчевски веќе не би закажала никогаш за ништо, само поради тоа со ќерка му.

На eli25 и LadyR им се допаѓа ова.
  4. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.390
    Исто. Пред 36та почнав со прегледи.
    Беше достапен нон стоп докторот, неможам да кажам дека не беше, комунициравме на вибер, доаѓав инцидентно ако ми требаше, ништо од тоа не ми наплаќаше, неможам да кажам нешто лошо, само ете не дојде да ме породи, ме породи дежурниот доктор.

5. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    10.450
    Ааа ако планирам кај него за второ, ако не е сигурен дека нема да ме пораѓа тогаш да си се замислам на време. Јас ќе плаќам за он да ме пораѓа а не дежурен доктор, ако е за така, ќе одев кај било кого на цтг, 5 различни доктори па кој стигне нека ме пораѓа. Тоа му е минус што така ти направил, некоректно.

6. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.390
    И јас се мислам исто за второ дали би одела поради ова.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. isamrita

isamrita Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Se porodiv vo sistina na 27.06, golema pofalba do salterot za naplata i kancelarijata za odnosi so pacienti, kulturni usluzlivi. Najgolem pocit za dr Irena Suplinovska, profesionalec pristapen korekten doktor! Alal da i e so tie zlatni race.

На sunnyy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.190
    Допаѓања:
    8.337
    @Aschenputtel кога ќе можеш, ако сакаш секако, пиши искуство и како си задоволна од Органџиски, дали беше царски или природно, дали те пораѓа доктор што те следи или кој се погоди таму :)

9. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.445
    Допаѓања:
    8.018
    Задоволна сум. Јас само на 3 скрининг бев таму оти кај Димчев немаше термин, ама ако сакаш таму да се пораѓаш оставаш 10000 аванс. Јас порано одев на прегледи кај Верица ( ехо, пап) и кај неа почнав со ехо и ми гледаше таа цтг. Од 35 недела почнуваш со цтх и ехо. Јас сакав природно, ама бебето во 39 недела се сврте нагоре што и на неа и беше чудно и закажавме царски.
    Отидов ноќта пред терминот, ама цтг покажа тахикардија и итен царски со докторите што беа на повик. Да беше договорениот термин ќе беше кај докторката.
    Инаку, чисто, ноќници, влошки и гаќи носат секоја вечер, храна си бираш од мени ( ако си царски, 1 ден си само на течности), сестрите фини, само што стиснеш на копчето, веднаш идат, носат и земат бебе кога им кажеш. Ми помогнаа многу за станување, да се избањам.
    Докторите доаѓаат да те видат секој ден, си примаш терапија.
    Нема посети, сама си во соба. Може 1 член од фамилија да дојде еднаш во денот, ама ќе излезеш во ходник и бебето на кратко ќе го покажат. Што мене искрено ми беше сосема ок.

На MarijaM92 и Noemi им се допаѓа ова.
  10. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.190
    Допаѓања:
    8.337
    Фала ти, леко опоравување и уживајте со новиот член :inlove:

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    100
    I jas se razocarav nekako a bev odlucena kaj nego za poragjaj da odam zosto mnogu go falea. Ama mojot prv pregled kaj nego mi bese nekako nabrzina, kako napnat, i plus me pregleduvase specijalizantkata vaginalno, pa i toj me pregleda. Kaj mi bese strav i stres od toa vaginalniot pregled pa i dvajcata. I na eho taa go gledase bebeto, toj od strana samo gledase. I na kraj normalno mi naplatija za pregled 4650 denari a veke bev nadminata 36 nedela.
    I mnogu se mislam dali da prodolzam kaj nego ili da menuvam. I toa menuvanjeto mi pravi dopolnitelen stres.

12. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    482
    Koja cena e poroduvanjeto i dali ima dopolnitelni trosoci?

На Just Women му/ѝ се допаѓа ова.
  13. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    1.180
    Мајки тие што сте породени во систина дали после пораѓај му направија ехо на колкови? Дали влегува во пакетот? На страницата пишува вклучен ортопедски скрининг. Јас се породив во систина ама не ми текнува дали го провери ортопед

На Just Women му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emits

emits Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    958
    Да, прават скрининг на колкови и скрининг на слух :)

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    1.180
    Proveriv vo kniskata pisuva ureden naod od ortipedski skrining valjda j eho napravile..

На emits му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    2.376
    Тие што се пораѓате во Систина, дали носите нешто со вас на породување?
    Исто дали при природно породување обаезно оди едпидурална или може и без неа. Мнг ми е страв од такви анестезии.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.066
    Ako izdrzis bolki i bez nea. Ama i jas kako tebe se plashev od epidural pa koa mavav glava od bolki , vikam vaka ne se izdrzuva, ako baram carski sekako ke me bocnat, daj da probam epidural. Abe koj go izmislil Bog zdravje da mu dade :D
    Ako ragjam 3to bez epidural ne pomisluvam

На Sun&Moon, MeowMeow, emits и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.465
    Допаѓања:
    8.762
    Си носев, ланолин,полњач,четка за коса,ластиче, чорапи. А епидурал прашуваат дали сакаш

На simoncelicius и Lady Miami им се допаѓа ова.
  19. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    10.450
    Аа другарка, ти кажав јас не се откажуваш ти од трето :P :D

Ајде ајде, за 3то ко песна ќе ти биде, ја прво ни провокација ни епидурал ништо, ја изедов собата ама со убаво се заврши :lol: :inlove:

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.066
    Јас со првото без ништо ама среќа беше мн брзо хаха, а второто индуцирано беше о мн боли од провокациите :/
    Абе не се откажувам јас од трето, досаѓам по дома, ама маж ми на игнор ме става :D

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.