И јас претходно после цел месец бев на контрола, ама зборот ми е чудно како после 36та недела тука не те следат воопшто...туку веднаш на породување кога одиш. А се случуваат секакви работи, ама тоа е. Нека ни е со лесно и убаво.
Пред 2 ипол години кога се пораѓав таму значи ништо, освен за мене четка, паста, чешел, полнач, алишта за мене и бебе кога излегуваме од болница. А, може и денот кога ве пуштаат па да ви ги донесат алиштата. Друго се е од нив, ќе пише некој што во скоро се има породувано ама верувам дека е исто.
Mene doktorkata mi rece deka bebinjata davale znaci posle 36ta koga bide spremni. Da se molime da gi prepoznaeme znacite…
Здраво, дали може да сподели некој искуство за породување со провокација во Систина? Докторката рече да пробаме природно со провокација (со вагиналетка).Се мислам дали да побарам директ царски или да пробам природно? Многу сум испаничена
Pa dali ti dade ona da izbiras?? Jas bev so provokacija ne se otvorav nikako i zavrsiv na carski. Ama doktorot poveke znae kako odi procedurata. Slusaj doktor i babica i relax kako treba taka ke bide. So lesno i so Gospod napred neznam kaj koj doktor si, samo e vazno da ne te drzi dolgo vreme so provokacija a ne otvorena. Znaci 5-6 saati tolku. Drugarka mi kaj drug dr bese preku 20 saati ja drzese i na kraj pak carski. Dogovorise i za ova odnapred
Doktorkata si ja znae rabotata veruvaj mi. Jas so prvoto si bev prirodno kaj nea so puknat vodenik vo 38ma nedela i za vtoroto ne sakashe da me stavi carski. Me chekashe 42 nedela ne si pocnuvase procesot ednostavno, me primija od vecerta so vaginaleta i od sabajleto so provokacii od 7 chasot - jas si rodiv zivo zdravo bebe 4.100kg 56cm vo 12:04 na pladne. Premnogu bev isplashena i ispanichena zatoa shto isto kako tebe ne znaev shto kje se sluci ama krajot go skrasi deloto. Ne se sekiraj ona e iskusna doktorka ne bi ti preporachala nishto tuku taka ( ako te interesira ushte neshto dopolnitelno pisi mi vo privatna poraka) so lesno
Svecenata vecera za so partnerot sto e vo paketot vo sistina vo bolnicata e ili vo restoran? Znae nekoj? I nekoj sto se ima skoro poroduvano da spodeli iskustvo za poseti dali pustaat koe vreme dali samo tatkoto ili i drugi clenovi na semejstvoto?
Od 10 sabajle do 8 navecer poseti. Mene mi se pogodi sama da bidam 3 dena vo soba i vleguvaa site naednas majka mi, tatko mi, brat mi, pa posle od maz mi majka,tatko,sestra. Od vreme na vreme koga ke vlezese sestra vikase nemojte po tolku luge naednas ama si izleguvase od vrata i gostite pak si sedea vo soba
Јас двете така ги родив и поминав без проблем никаков. Исто во Систина. Првото почна со вагиналета, после венски, првите болки ги добив во 6 наутро, околу 15 родив. Второто провокација венски во 6 наутро ја примив околу 14 родив. Многу е индивидуално, ама соработувај со доктор и акушерките. Башка можеш и епидурал да побараш да те боцнат кога ќе ти станат болките неподносливи. Мислам дека за тебе е полесно после породувањето ако се породиш природно, може ќе се помачиш на породувањето во смисла ако бавно се отвараш ќе трае повеќе часа, ама пак после опоравувањето ќе ти биде полесно. Пак ќе речам индивидуално е ако ти е страв разговарај со докторката, па договорете царски. Тоа најдобро ти и докторката да се договорите. Со лесно.
I dali moze nekoj da spodeli iskustvo kako r koga odis na zakazan carski? Dali isto priemot e od vecerta pa utredenta e carskiot ili?
каква свечена вечера? малце ми е смешно ова Онаква тазе породена, тече се на сите страни. Ја на свечена вечера со хаљина