Јас отидов сабајлето, односно на денот кога ми беше закажан царскиот. Мислам дека може и вечерта пред царски да отидеш. Најубаво јави се на информации.
Во систина договорен царски, во 7 саат попладне одиш преспиваш таму и сабајле е операцијата, неколку дена претходно ти отвараат иаторија одиш лабараторија правиш, анестезиолог ...
Jas toa so provokacii i vaginaleta tesko pominav, i nikad ne bi odbrala poragjaj so provokacija.Bolkite mi bea nepodnoslivi,kontrakcii dobiv vednas po stavanje na vaginaletata i toa traese cela nokj do sabajleto dur ne dojde doktorkata i da mi stavat epidural.Od koga mi ja stavija epiduralnata posle 15 minuti me odnesoa na iten carski. Maltretiranje kolku sakas a i za mene traumaticno. Od carskiot nareden den na noga stanav (bese tesko no ne taka kako so mi bese prethodnata vecer so provokacite). Ne mozev da sorabotuvam poradi toa so bolkite mi bea nepodnoslivi i traea so saati…Od carskiot lesno se oporavuvam i procesot bese mnogu brz. Inaku od sistina sum pre zadovolna vo pogled na uslovite za higiena,bolnicari,sestri itn..
Во болницата е договараш ден во тие 5 дена кога е царски и саат. Носат масичка и јадење. Не ги потсетуваш, сами ти кажуваат и за вечерата и за апартманот.
Majki4ki dali imate iskustvo so poragjanje vo Organgjiski i dali vo privatnite vo site e dozvoleno da prisustvuva soprugot ili toa se doplaka?
Ова било за втор, трет пораѓај во Систина, не ни знаев Во собата е, носат масичка со салата, главно јадење и десерт покриени со такви метални полукругови пиење сок од јаболко, маж ми вика да знаев ќе си донесев вино хаха ама баш беше вкусно
Искуство немам, ама се распрашував и јас. Да, дозволено е да присуствува сопругот доколку сака и не се доплаќа, така ми кажаа.
Au bas mi e zal.. ama verojatno takvi se i vistinskite bolki sto gi trpat rodilkite koi ragjaat spontano bez provokacija. Vazno se olesni. Zivo i zdravo neka e, mnogu da ve raduva a sto bese pricinata da ne te cekaat da te fatat prirodni bolki?
Bolkite od provokacija ze mnogu pogolemi od rodilnite bolki, zosto se vestacki. I mene me bolea mnogu, mislam kje umrev.
Navistina? Neznaev… zatoa napisav mozebi… gi nemam pocuvstvuvano ni tie ni tie zatoa sto imam ragjano carski so provokacija ama kaj mene ne deluvase provokacijata…
Јас прво породување ми почна природно, болеше, па добив епидурална. Второ со провокација, не осетив нешто многу разлика. Издржливо беше. Ваљда индивидуално е
Веројатно.. јас обратно бев, со првото имав природни болки школски пораѓај, ама издржав и без епидурал, додуша немаше ни време да стават. Со второто.. ауу некако до 5 прсти издржав, едвај го дочекав епидуралот