И го дале на доење на мајката, она заспала ... Кога влегле да видат веќе бебево било во безсознание. Дај небитно е сеа тоа, секаде има експлицитни муабети и криво ми е и што спомнав само, муабетов беше дека неонантологија има само Систина од приватни. Да, даваат. Даваат како сакаш, рати со кредитна пр. Ама прашај за секој случај, се ќе ти објаснат.
изгледа е Јадранка. од Железара е она. на картончето на бебе пишува и матичен гинеколог и матичен педијатар (на пород што биле присутни) ако случајно сакаш да запамтиш која била.. прочитав си пишала подобра е малата, со лесно само и наскоро да сте цело време заедно. ако не ти дошол колострумот, почекај, мене третиот ден ми дојде, со царски доцни малце.
Добро тоа да... ваљда секоја што раѓа запознаена е што како има низ болнициве и според ситуација да си отиде кај што најдобро се опремени... @LiliBoz имам од денес колострум малку
Јадранка е 2 смена неделава. Не ќе да е она. Прво и јас тоа ја прашав @mariz Ако е таа, да се претставиш ко комшивка
нема везе и на пород ги викаат, зависи со кој доктор е. пример Петановски кога пораѓа Марина е со него. туку она сама ќе и рече ааа комшики сме хахаахах
Е ова незнаев. Мислев како ќе се погоди така. Мене Јадранка ми беше. Екс комшивка Сеуште не се претставив
Ќе помине мила, ќе биде супер момата. Кај мене со првото беше така, потполно иста ситуација, освен со вдишувањето. Значи искакан во плодовата вода, со губење на тонови, со јаки контракции, а јас само два прста отворена, на итен царски бев, на ГАК. Плус кај моево имало огромен јазол во папочната врвца и помало се роди. Ене го сега, јунак од 6 и пол години. Ќе поминат брзо овие денови, ќе си се гушкате дома наскоро. Малата ќе си биде супер. Ако го доеше синчето, не би требало да имаш проблеми со млеко, јас барем за второво имав млеко уште пред да се породам. Убаво е што може да ти го донесат на посета, на ГАК не е дозволена, па не го видов големото, па ни мм додека бев таму
@mariz сакаш да кажеш дека цимерката е подолго во болница? Извини што ти досаѓам со прашањево ама докторот ми спомна од 36та како навремено породување и сега ме збуни. А јас баш сум опседната периодов со породувањето и деновите во болница.
Она е 35та тука ради висок притисок, па лежела ја пазеле со терапии да влезе 36та и да ја породат. Па ја породиле и 7 дена во инкубатор и беше, па топла соба, топол душек некој ден.. рачунаше 19-20 дена вкупно, ако ја пуштат и неа недела, пон
Pred se so sreka isto kako mene samo sto kaj mene bese kasno Ali tamu si vo sigurni race neka pominuva ke bide dobro
И јас имам исто прекрасно искуство со систина ,имам пишувано и предходно во темава и други теми ,од доктори гинеколози до доктори педијатри и сите сестри што работат на неонатологија сум презадоволна ,дури се чудам кога читам некој негативни коментари за сестриве ,затоа што јас стварно летово имав прекрасно искуство со нив.
хахахха, не. ама баш помислив на таа соба, си велев да ме ставеле таму око немало да склопам хахаха. јас бев некаде во средина, карши еднокреветните.