Инекцијата се доплаќа, колку што чини. јас после киретажа ја примав таму, 2809 беше лани. Испитување на к.група за бебе и инекцијата си се накнадни испитувања, не се во пакетот.
Извини скрос заборавив да ти пишам. Ги побарав извештаите, но не знам кај ми се Се имам освен листот од наплата.. Ете веќе ти одговориле членките подолу се наплаќала колку што чини Едит: на Luna требаше да и одговорам
Може ли да ми кажете тие што се породиле во Систина,дали треба во 36 нед да се направи само цтг или и ехо треба да направат?
Само двајца доктори ќе имало сега, едниот Ненад Лазаров, другиот некој Владимир. Датум за отварање официјален и цени не знаеја на информации, рекоа од понеделник да се праша за инфо кој е заинтересиран.така да ако се јавиш вп понеделник ќе дознаеш Другарка ми сеа се јави пред 5 мин, од прва рака инфо е ова
Сеа баш отворив, на страната имаат 4 и една специјализантка ама Лазаров го немаат ставено значи може и да не и е апдејтирана скоро.
Zan Mitrev poroduvanje Jas denes bev so doktor od privatna klinika sto mi ja vodi bremenosta vo zan mitrev. Zakazavme termin,preubava bolnica ,sega za pocetok cenite se drasticno niski za taa bolnica ke se objavat na 10.10 oficijalno.
Немам поим, пиевме кафе со другаркава и коментираме каде шо како ќе се пораѓа и реши да се јави да праша. И баш рече " а кои доктори се моментално таму за пораѓај". Може другата страна не сфатила/не чула убаво, од кај да знам
Индукција и провокација е различно. Индукција е вагинално ти ставаат едно како цревце и го полнат со некоја течност за да се рашири грлото на матката, а провокации се венски како инфузија ти пуштаат. Јас со индукции се породив, 4 часа лежев со индукцијата почнаа со скоро 1 прст ми ја извадија на 5 прста, после 4 часа од кога ми ја извадија индукцијата се породив , не е нешто страшно, малку нелагодно е бидејќи доле ти местат те фаќаат ама кратко е местењето на индукција. Провокација дополнително не ми пуштија колку што знам и без епидурална се породив. Болките на почеток се онака менструални, последните околу 2 часа беа поголеми ама издржливи, на крај пред пораѓај се најинтензивни но не е нешто неиздржливо,пробај без епидурал ако ептен неиздржуваш побарај да те боцнат. Еве слика како изгледа цревцето за индукција, од кај балончето е внатре во цервикс Спојлер: 1
Ajde upola ceni, ova cekavme. Sega sistina i remedika so duplo povisoki ceni poslabo pacienti ke imaat. Veruvam deka vo zan mitrev uslugata ke bide profesionalna