1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.013
    Јас закажав трет скрининг кај неа кога бев и кажав дека сакам кај неа да се пораѓам, она ми го закажа кај неа во систем следниот преглед и ќе си продолжам еднаш неделно од тогаш кај неа. Прегледот ми го закажа кога ќе сум 35 полни недели. Тоа е доволно нема некоја посебна процедура

На Зеленоокатаа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    80
    Колку се плаќа за преглед?

3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.013
    Мене трет скрининг 4000 ми го наплатија како обичен преглед

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MomsdiaryDoris

MomsdiaryDoris Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2024
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    75
    Има некоја членка да сподели искуство од Жан Митрев?

На kelly.r му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    80
    Здраво, што се ми треба да понесам со мене за во Ремедика? И дали кога ќе се породам може да дојдат да ме видат мене и бебето одма? Дали е дозволено поклоните да бидат во собата?

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.223
    Допаѓања:
    76.216
    Освен четка за заби, паста, чешел, полнач... ништо др. Освен ако не сакаш и некоја крема за лице, лабело и сл. Поклоните смее во соба, а период за посета има во одреден период од денот.. но бебето кога има посета не дозволуваат да седи во соба и го зимаат кога ќе биде периодот за посета. Преку стакло ќе го видат тие што ќе ти доаѓаат на посета.

На Зеленоокатаа му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    7.269
    А јас да прашам како е со посетите во Систина? Дозволуваат да биде бебето во соба кога ќе дојде некој?

Инаку, дали ако доплатам за апартман, ќе може маж ми да седе подолго?

Јас искрено и не сакам да ме посетуваат... Еднаш ќе дозволам моите и неговите да дојдат на кратко. Ама би сакала маж ми да е со мене подолго што може. :)

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    11.586
    Да се надоврзам за Систина, дали ќе ми го пуштат и детево на посета? Никој не ми треба друг, само маж ми и детево да можам да ги видам.
    Уште пола бременост имам, ама на посети ПОСЛЕ пораѓај мислам (facepalm)

9. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    1.054
    Од 10 до 20 се посетите, јас кога лежев на цимерката штом ја спуштија долу и го донесоа бебето и дојдоа маж и со двете ќерки поголеми, седеа подолго. Искрено од моја гледна точка мене не ми беше пријатно, има измеѓу завеса и се тоа но пак ако е за подолг период не си комотен плус ако се па повеќе луѓе.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    5.200
    Да, го оставаат бебето во собата ако имаш посета.
    Мм само првиот ден можеше да седи колку сака, после тоа правеа проблем и покрај тоа што бев во апартман. Ама може дека време корона, сега не знам како е.

11. desperate15

desperate15 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    996
    Земи си еднокреветна соба или апартман чим си во можност, јас кога се породив мојот кревет беше прв до врата и како доаѓаа кај цимерката мораа мене да ме пројдат и баш незгодна ситуација, доиш или си легнал незгодно, башка галама цело време, нема приватност .

На simoncelicius, LadyR и Лалина им се допаѓа ова.
  12. emits

emits Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    957
    Мали деца за жал не пуштаат. Маж ми дојде два пати, постарото додека беше во градинка..

На simoncelicius и thinkerbell им се допаѓа ова.
  13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    11.586
    И 6 годишни ги водат мали? Не ми се верува да се напнав за ова :)

14. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    3.764
    Не мораш да доплаќаш оди во обична соба посети има цел ден колку сакаш и бебе гп носат кога сакаш

15. emits

emits Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    957
    Имаше некоја возрасна граница, ама мислам дека беше под 14г дека не примаат. Може некоја да ме исправи ако сум грешка

На simoncelicius и thinkerbell им се допаѓа ова.
  16. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    7.269
    Па јас дека сакам мир искрено... Затоа и прашувам дали даваат цело време посети. Ако ми се погоди цимерка на која цело време и доаѓа некој, ептен ќе ми биде незгодно и колку ќе се одморам не знам. Јас освен маж ми, не сакам никој друг. Ама знам дека нашите родители ќе сакаат да дојдат, така да еднаш 15тина минути ќе им дозволам. :D

Затоа најверојатно ќе си доплатам за еднокреветна или апартман, да бидам на раат, и само со мм кога ќе доаѓа.

Во Плодност другарка моја што се породи, доплатија за апартман и маж и спиеше таму. За него плус 50 еу од вечер плаќаа, и плус 50 еу за апартманот, значи 100 евра од вечер плус... Ваму не знам дали може така.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.206
    Колку се доплаќа за еднокреветна или апартман? :)

18. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    664
    Јас во систина барав и немаше слободно минатиот пат, немаа соби, ме ставија со цимерка. Ама убаво ми испадна околу корона немаше многу посети, кај мене никој не примив освен сопруг на еден саат најмногу доаѓаше, цимерки 3 ми се сменија од кои едната си одеше не и дојде посета, едната само што дојде се ослободи соба за еден и отиде, а третата исто само сопруг и дојде на кратко и лесно поминавме од гужви. Јас веќе после царскиот нејќев да се преместувам, таман се навикнав, а цимерката уште не беше оперирана и затоа и се погоди, ама ако нема слободно, нема :(

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    7.269
    За нешто е 100 евра, амане знам дали за еднокреветна или апартман. Не знам ни што е разликата меѓу овие соби. Се заборавам да прашам кога одам... Утре сум на ЦТГ, и ќе прашам ако не заборавам. :D

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.206
    Во Систина со царски рез, можеш ли да бираш со целосна анестезија или спинална? Од што зависи каква анестезија ќе примаш?