1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.054
    Не дека ми е нешто непознато, пред многу години на ГАК пред други оперативни зафати ми имаат ставано ама беше баш така со црево што е безвезе. Верувам сменети се работите ама посигурно е да си прашаме :rofl: Кога ќе видиш тоа најмалку битно ќе биде на крај ама ај :D

На Hinebrra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    290
    Чиста работа е ова, не верувам дека и болниците би се малтретирале до застарени методи, поготово приватниве. Инаку да, на крајот најнебитни работи се, исто и за бричење. Нормално од дома се имав средено ама кој знае како, не гледав ништо од стомакот :D, па на крајот на бокс дур што чекавме да се доотворам, ме досредија, да не седиме џабе :D
    После толку прегледи, сеедно ми беше, ама од дома секирации колку сакаш.

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.054
    Хаха леле и јас ќе морам сама дома да се средам а којзнае како, цела бременост ја лежам, не можам да се помрднам а не па да одам на депилација. Ќе се средувам здравје после пак секој месец на козметичар, нека помине прво се добро :sun:

На Hinebrra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    290
    Јас не би ризикувала секако со депилација пред пораѓај, ризик од инфекција, фати со брич вака така :D Ако треба, таму ќе те досредат. Со лесно и помалку замарање за вакви работи. ;)

На Anaroz1 и Kala22 им се допаѓа ова.
  5. autumn_s

autumn_s Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Девојки што сте во Систина, дали знаете кога треба да земат податоци за сопругот за тој наводниот доживотен попуст од 10% што го имаат во новите пакети?

Немам водено целосно бременост таму, но сум нивен пациент со години и оставив капар за породување и добив крајно непријатни коментари кога ги поставив овие прашања за дополнителните попусти и се што следува во пакетот.
    Демек ќе провереле, не се знае дали ќе му следува на сопругот затоа што не сум водела бременост од 12та недела. :o

Не ми е гајле за 10%, реално тоа е не е некој попуст, но ме фати инает дека не може така да се однесуваат со пациенти, нивните пакети се најскапи во државата, и не може да се рекламираат лажно затоа што многу убаво пишува на тие флаерите дека тоа се однесува на сите пациентки, а тие што воделе бременост имаат плуст поволности.

Може претерувам, но ме интересира како функционирало за вас ова? Благодарам
    :D

6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    5.200
    Кога ќе се породиш, тогаш зимаат податоци од сопругот.

На Bejb15 и autumn_s им се допаѓа ова.
  7. autumn_s

autumn_s Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Tи благодарам. Така и ми беше логично, само односот многу ме изнервира денеска, па морав да препрашам тука. :D

8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    5.200
    На таква си налетала ]:).
    Мене сама ме праша една од шалтерот дали се имам породено во болницата и дека имам 10% попуст.
    Иначе не знаев дека тоа го вклучувало и сопругот, ама негови податоци знам земаа кога се породив.
    Така да по логика тогаш ќе влезе во систем.

На Anaroz1 и autumn_s им се допаѓа ова.
  9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    7.273
    Јас кога уплатив аванс, ми побараа податоци од сопругот. Ама јас цела бременост ја водев во Систина.

На Лалина и autumn_s им се допаѓа ова.
  10. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    1.191
    Зошто инфекција од депилација. Ти отвараат восок ти го топлат и те депилираат за една употреба е. Поскапо ќе платиш ама мислам е во ред. За мирување е друго.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    1.191
    И јас ја водам цела бременост не ми побараа податоци од сопругот. Во петок сум баш ќе прашам а ми рекоа дека на цела фамилија им следува попустот.

На Лалина и autumn_s им се допаѓа ова.
  12. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    1.191
    На нивните цени 10% и не е баш малку верувај.

На Anaroz1 и autumn_s им се допаѓа ова.
  13. autumn_s

autumn_s Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Па да, не можат да ги имаат најненормалните цени, и кога некој решил да им ги плати, да се однесуваат со пациентите дрско. Ма и гратис да е не треба дрско никој да се однесува со пациенти, ама кај нас нели секој може што сака да први и во државни и во приватни институции.

Треба да ти следува попуст на цело семејство без разлика дали водиш бременост или не. А ако ја водиш бременоста имаш плус попуст на сите прегледи со оставен капар и попуст на самиот пакет за породување.

Но, нели кај нас се зависи од тоа кој е на смена. Од тоа патиме ние во оваа држава и тоа ме изнервира најмногу.

Прикачени фајлови:

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    400
    Да баш за све се поскапи па 10% даваат, а секој месец мислам цените не се исти се менуваат и растат.

На autumn_s му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    290
    Секој со своето, нормално, меѓутоа местото е поосетливо и сепак е ризик. Мене ми покажа уреаплазма на брисеви во 33та недела иако скоро цело време бев дома и се пазев максимално. Ради тоа, цело време ме водеа за ризик од предвремено породување и ме боцка инекции за зреење уште тогаш. Немаше време за контролни брисеви пред да се породам, иако примав терапија и антибиотик на породување, сепак се пренесе на бебето и беше на антибиотик 10 дена откако се роди.
    Најмалку важен е изгледот долу на породување, не сме ни први ни последни што не гледаат :D
    Ама сепак, ако некој така си се чувствува поудобно, негово си е.

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    5
    Zdravo. Moze li nekoj da spodeli ceni vo sistina privatna bolnica za poragaj priroden i carski?

17. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    236
    134000 денари природен пораѓај, 169000 денари царски. Ги има целосните пакети и на вебсајтот.

На Strawberry99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavitaebella

Lavitaebella Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    Здраво, планирам да се породам во Систина и до сега имам многу пофални зборови чуено за др. Златко Палчевски. Некоја со потазе искуство кај него?
    Ме води матичен гинеколот за бременоста и така планирам до при крај, терминот ми е крај на април, па сега кога би требало да се договорам за пораѓање со др. најкасно? Сега планираме да го уплатиме и авансот

На Lavica 344 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    2.772
    6 месец сум и од сега размислувам каде да се породам.... Предлог освен Систина друга болница приватна во Скопје ?

20. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.664
    Ремедика и новиот оддел во Жан Митрев.