Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.313
    Не дека ми е нешто непознато, пред многу години на ГАК пред други оперативни зафати ми имаат ставано ама беше баш така со црево што е безвезе. Верувам сменети се работите ама посигурно е да си прашаме :rofl: Кога ќе видиш тоа најмалку битно ќе биде на крај ама ај :D

На Hinebrra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    567
    Чиста работа е ова, не верувам дека и болниците би се малтретирале до застарени методи, поготово приватниве. Инаку да, на крајот најнебитни работи се, исто и за бричење. Нормално од дома се имав средено ама кој знае како, не гледав ништо од стомакот :D, па на крајот на бокс дур што чекавме да се доотворам, ме досредија, да не седиме џабе :D
    После толку прегледи, сеедно ми беше, ама од дома секирации колку сакаш.

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.313
    Хаха леле и јас ќе морам сама дома да се средам а којзнае како, цела бременост ја лежам, не можам да се помрднам а не па да одам на депилација. Ќе се средувам здравје после пак секој месец на козметичар, нека помине прво се добро :sun:

На Hinebrra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    567
    Јас не би ризикувала секако со депилација пред пораѓај, ризик од инфекција, фати со брич вака така :D Ако треба, таму ќе те досредат. Со лесно и помалку замарање за вакви работи. ;)

На Anaroz1 и Kala22 им се допаѓа ова.
  5. autumn_s

autumn_s Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    72
    Девојки што сте во Систина, дали знаете кога треба да земат податоци за сопругот за тој наводниот доживотен попуст од 10% што го имаат во новите пакети?

Немам водено целосно бременост таму, но сум нивен пациент со години и оставив капар за породување и добив крајно непријатни коментари кога ги поставив овие прашања за дополнителните попусти и се што следува во пакетот.
    Демек ќе провереле, не се знае дали ќе му следува на сопругот затоа што не сум водела бременост од 12та недела. :o

Не ми е гајле за 10%, реално тоа е не е некој попуст, но ме фати инает дека не може така да се однесуваат со пациенти, нивните пакети се најскапи во државата, и не може да се рекламираат лажно затоа што многу убаво пишува на тие флаерите дека тоа се однесува на сите пациентки, а тие што воделе бременост имаат плуст поволности.

Може претерувам, но ме интересира како функционирало за вас ова? Благодарам
    :D

6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.444
    Допаѓања:
    6.180
    Кога ќе се породиш, тогаш зимаат податоци од сопругот.

На Bejb15 и autumn_s им се допаѓа ова.
  7. autumn_s

autumn_s Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    72
    Tи благодарам. Така и ми беше логично, само односот многу ме изнервира денеска, па морав да препрашам тука. :D

8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.444
    Допаѓања:
    6.180
    На таква си налетала ]:).
    Мене сама ме праша една од шалтерот дали се имам породено во болницата и дека имам 10% попуст.
    Иначе не знаев дека тоа го вклучувало и сопругот, ама негови податоци знам земаа кога се породив.
    Така да по логика тогаш ќе влезе во систем.

На Anaroz1 и autumn_s им се допаѓа ова.
  9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    9.431
    Јас кога уплатив аванс, ми побараа податоци од сопругот. Ама јас цела бременост ја водев во Систина.

На Лалина и autumn_s им се допаѓа ова.
  10. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.574
    Допаѓања:
    1.277
    Зошто инфекција од депилација. Ти отвараат восок ти го топлат и те депилираат за една употреба е. Поскапо ќе платиш ама мислам е во ред. За мирување е друго.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.574
    Допаѓања:
    1.277
    И јас ја водам цела бременост не ми побараа податоци од сопругот. Во петок сум баш ќе прашам а ми рекоа дека на цела фамилија им следува попустот.

На Лалина и autumn_s им се допаѓа ова.
  12. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.574
    Допаѓања:
    1.277
    На нивните цени 10% и не е баш малку верувај.

На Anaroz1 и autumn_s им се допаѓа ова.
  13. autumn_s

autumn_s Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    72
    Па да, не можат да ги имаат најненормалните цени, и кога некој решил да им ги плати, да се однесуваат со пациентите дрско. Ма и гратис да е не треба дрско никој да се однесува со пациенти, ама кај нас нели секој може што сака да први и во државни и во приватни институции.

Треба да ти следува попуст на цело семејство без разлика дали водиш бременост или не. А ако ја водиш бременоста имаш плус попуст на сите прегледи со оставен капар и попуст на самиот пакет за породување.

Но, нели кај нас се зависи од тоа кој е на смена. Од тоа патиме ние во оваа држава и тоа ме изнервира најмногу.

Прикачени фајлови:

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    3.416
    Да баш за све се поскапи па 10% даваат, а секој месец мислам цените не се исти се менуваат и растат.

На autumn_s му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    567
    Секој со своето, нормално, меѓутоа местото е поосетливо и сепак е ризик. Мене ми покажа уреаплазма на брисеви во 33та недела иако скоро цело време бев дома и се пазев максимално. Ради тоа, цело време ме водеа за ризик од предвремено породување и ме боцка инекции за зреење уште тогаш. Немаше време за контролни брисеви пред да се породам, иако примав терапија и антибиотик на породување, сепак се пренесе на бебето и беше на антибиотик 10 дена откако се роди.
    Најмалку важен е изгледот долу на породување, не сме ни први ни последни што не гледаат :D
    Ама сепак, ако некој така си се чувствува поудобно, негово си е.

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    7
    Zdravo. Moze li nekoj da spodeli ceni vo sistina privatna bolnica za poragaj priroden i carski?

17. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    364
    134000 денари природен пораѓај, 169000 денари царски. Ги има целосните пакети и на вебсајтот.

На Strawberry99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavitaebella

Lavitaebella Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    17
    Здраво, планирам да се породам во Систина и до сега имам многу пофални зборови чуено за др. Златко Палчевски. Некоја со потазе искуство кај него?
    Ме води матичен гинеколот за бременоста и така планирам до при крај, терминот ми е крај на април, па сега кога би требало да се договорам за пораѓање со др. најкасно? Сега планираме да го уплатиме и авансот

На Lavica 344 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    2.809
    6 месец сум и од сега размислувам каде да се породам.... Предлог освен Систина друга болница приватна во Скопје ?

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.013
    Допаѓања:
    22.043
    Ремедика и новиот оддел во Жан Митрев.