Јас. До последен момент се мислев дали таму или на државно. Не згрешив, презадоволна сум, од сестрите посебно. Прашај што те интересира слободно
Битно се добро се завршило. Пошо правевме муабет за кај нив за царски пред некое време, затоа те прашав
Мене ми кажаа дека е во двокреветна освен ако не си доплатиш за соба па да си сама. 8500 ми рекоа од ден за сама. За посети не прашав но како што читам овде дозволени се во даден дел од денот.
Во двокреветна те сместуваат, освен ако не си доплатиш за апартман. Посетите се од 10 до 20 часот. Измеѓу имаш завеси во двокреветните за приватност а може да ти се погоди и како мене да бидеш и сама некоја вечер доколку немаат во моментот многу пациенти.
Ваљда прашува додека се породи каде е и дали е сама. Не е тогаш сама? Јас со второто бев сместена сама додека бев со контракции и болки (во Ремедика), сама бев еден ден и ноќ, сабајлето се породив. После ме сместија со цимерка во друга соба.
Да двокреветна е собата, ако мислиш за породување каде е таткото ако е спонтано може да присуствува, а за посета може и цел ден да седи во соба со тебе
Во Ремедика кога се породи сестрами само 1 ипол до 3 беше посета еднаш во ден дали дека тогаш мн вируси февруари.. Сега кумава пред месец се породи исто и не му дале на кумот да го чепка бебево им рекле само гледај те и не го чепкајте освен мајката. Има вируси ммогу. Ама сепак мислам има причина зошто се ограничува посета кога се работи за мали бебиња од ден два. Сум читала тука има и жени кои им се погодиле цимерки цело време со луѓе да неможеш да се опуштиш што се вика. Затоа и се размислувам за соба сама. Сестрами вика како после царски имав гасови надуеност, уморна бев... Уште да имаш луѓе у соба цело време. Друго е некоја жена како тебе мака па ќе се трпите друго е луѓе од надвор.