Не сум сигурна дали секогаш има, кај мене имаше затоа што бебето го задржаа плус, имаше инфекција па примаше антибиотик, па мораше да следат крвна слика, ама пр. мислам крвна слика беше 1500ден., сончање мислам на сите бебиња им прават околу 1000ден. од час. Зависно од ситуацијата, ако е се' во ред со мајка и бебе не би требало да има некои дополнителни трошоци.
Јас водев бременост кај Димитров, ама ради сплет на околности ме пораѓаше Бојаџиев. Почнав природно и завршив царски. И двајцата ти ги препорачувам! Димитров е постар, предобар доктор. За операции е најдобар во Систина. Секогаш тој ги врши покомплексните операции. Бојаџиев ми се погоди на смена, ама е многу посветен и внимателен. И број ми даде, и ме проверуваше кога си заминав дома на вибер. Јас сум презадоволна и од двајцата доктори.
Дали реагираше некаде? Би требало да се пожалиш, да кажеш барем на пулт. И јас би била лута, и тоа многу лута во Систина да ме прегледа специјализант.
Се пожалив но одговор беше Др Јована менува некогаш. Бебето беше добро и некако сакав само да си одам дома. Но следно кога ќе отидам за 2 недели ќе побарам кај се оставаат пофалби и поплаки .
Девојки се предомислувам за пораѓај. Се распрашував за во Жан Митрев. Ми кажа родилка што скоро се породила таму дека условите му се многу добри и била задоволна и од персонал, услуга, храна, сѐ. За било што и да треба да прават, прво даваш согласност дали сакаш/нејќиш. За бебето не требало ништо ниту за родилката, имало таму сѐ. Било многу чисто, светело буквално. Ама тоа е нормално, сепак е ново отворено. Не правам реклама, ви пишувам само дека прашувавте тука за Жан Митрев па и дека прилично е ново па да ви кажам што знам. Деновиве ќе се јавам да прашам некои прашања дополнително, дека 35та недела сум а како што гледам се почнува веќе од 36та, консултација, ехо и цтг.
Јас знам дека е др. Ненад таму да, а родилката што ја прашав ја породил др. Владимир. Лично немам никакво искуство со докторите. Природен како што гледам на страната е 95илјади, а царски 130илјади. Скриени трошоци никакви не платила родилката, се породила природно со епидурал, плус што и да сакала од кујната одма и носеле и сето тоа си било во цената.