Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Jadranka@98

Jadranka@98 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Како помина спонтано или царски дали си задоволна и кај кој доктор беше?

2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    8.171
    Само ако примаш крв се доплаќа. Инаку, јас платив 10000 аванс и на одење 117000.
    Сега е качено и природно и царски. 95 со 130 илјади мислам.

3. Jadranka@98

Jadranka@98 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Ќе може да споделиш искуство како помина и дали ти ја водеа бременоста или можеш 36 недела да идеш?

4. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    8.171
    На 3 скрининг бев кај Верица. Од 36 почнав со цтг кога оставив аванс.
    Другите 2 скрининга ми беа кај Димчев, а редовни контроли кај матичен.

Добро минав, ок се и доктори и сестри. Храната е ок, сестрите идат веднаш кога стиснеш копче, ми помогнаа за станување, туширање.
    Чисти постелнини, спавачи, гаќи, улошки секоја вечер носат за да се средеш сабајле. Чисти се собите, сам во соба, има тв.

Имам некои замерки.
    Не носат бебиња за доење, не покажуваат, ги донесат најадени, наспиени. Не покажаа за бањање, повивање, иако на породилните што бев е друг муабет.

И многу, ама многу напнуваат за царски. Тоа ич не ми се бендиса.

Кај мене син ми беше карлично, па се намести, па пак се свртре, мораше царски, ок.
    Ама и кога беше наместен, божем големо бебе, мора царски, не пробуваат ни провокации, ништо. Не те охрабруваат, пример ќе пробаме природно, ако не оди, има решение.
    Како да не им се замара. Вака имаат распоред и тераат.

И додека одев на цтг, ќе упадне доктор, сестра, и истото прашање: "Царски ли ќе си?". Уште чистачката да ме прашаше.

Генерално ок, ама за тие пари очекував малку повеќе.

5. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    2.517
    Мене ми го носеа за доење гладно, ама си го барав. На секоја смена им кажував да ми го носат гладно. Ми покажаа како да го наместам, ако не можев сама викав, доаѓаа ми го местеа. За повивање не ми покажаа, ама не ни прашав, секако не го повивав. За другото се согласувам.

6. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    8.171
    Па можеле да ми кажат, не знам како им се процедурите. Да прашале, да помогнеа со местење. Мене само ми кажаа за наредниот ден не може оти примам лекови.
    Само една сестра дојде да го донесе еднаш и успат дали сме пробале цицање праша. Покажа на нејзината рака како да го држам. Ниту знам, ниту можев од раната, прв пат дете земам во раце. И толку беше, си отиде.

Здравје за наредно, мислам не би ги одбрала. Маж ми уште тогаш се налути кога одма кажаа мора царски, никако да поттикнат природно. Сакаше Систина да одеме, ама таму уште поскапо и така остана.

И на отпусното пишале воспоставена перисталтика, а јас дури дома отидов и тоа со чепче, морав да ставам.

Многу лош впечаток оставаат со тоа царски та царски.

Последна измена: 30 јануари 2025 во 11:13