Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.303
    Со Палчевски немам искуство, еднаш на визита дојде и ми остави впечаток дека е супер доктор, информиран и посветен. Јас бременоста ја водев кај др. Панчевски, серклаж и царски рез и сум презадоволна.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    3.361
    Здраво, ајде едно прашање, за спонтано пораѓање во ремедика, идеш со болки отворен и те примат горе во соба... споругот може да биде во соба ако си договорен да присуствува? Знам за царски дека надвор чекаат и све тоа сестрами беше царски. Ме интересира дали има некој искуство за спонато пораѓање со сопругот. Многу сака да присуствува :wasntme:

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stormyy

stormyy Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2025
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    24
    Немам искуство со Д-р Панчевски, а за Д-р Палчевски една блиска роднина се пораѓаше и супер помина. Лично мене ме породи Д-р Корнелија Трајкова и можам да кажам дека сум презадоволна. Докторката често се јавуваше да праша како сум, да не ми треба нешто, доаѓаше на посета да види како ми е раната, дали сум добро (не зборувам за визита). Додека бев трудна цело време беше достапна на Вибер за било што во било кое време.

ЕДИТ - на излегување од болница, излезе од амбуланта полна со пациенти само за да се сликаме:l: најголема срцка ми е

На Anaroz1, Лалина и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  4. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    184
    Јас имам искуство со др. Палчевски, меѓутоа не поврзано со бременост и пораѓај, туку тој ми правеше конизација пред 5 години. Многу добар впечаток ми остави, стручен, внимателен и ни го објаснуваше цел процес и знае да смири и опушти. По интервенцијата доаѓаше во соба да ме праша како сум, дали ми треба нешто и ми пружи чувство на сигурност искрено.

Со Др. Панчевски воопшто немам искуство, но сестра ми водеше бременост и се породи кај него и е презадоволна. И знам дека сите другарки нејзини од друштво одеа на скрининзи и се пораѓаа кај него и само пофални зборови имаат за него.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.561
    Допаѓања:
    10.770
    @Dodo1 има искуство.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.406
    Допаѓања:
    1.804
    Кај мене беше цело време маж ми со мене во соба, од кога ме примија до крај. Е сега имаше една жена за царски ја спремаа едно пола саат лежеше на другиот кревет, тогаш му рекоа да излезе за да се спреми жената. Иначе цело време беше тука и болки и прегледи со рака не го бркаа хаха. Е сега пошто се два кревети не знам како е ако се погоди друга жена со болки во исто време.. има завеси онакви за приватност ама не знам дали би дозволиле во тој случај

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    3.361
    Да, ќе прашам мислам сама во соба беше 6000, сестрами пред една година плаќаше. Здравје, добро е ако има можност сака да е присутен за пораѓај. Мислам една членка ја читав во породилни приказни, не сум сигурна дали ремедика беше, ќе побарам 8-|

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.406
    Допаѓања:
    1.804
    Јас бев сама во соба после пораѓај зашто бев настината и ме ставија во изолација во апартман ама не плаќав, дека беше по нивна индикација. Инаку мислам толку е, 6000. За пораѓај има можност секако, маж ми присуствуваше

9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    3.361
    Хахаха се пресмеав барам барам гледам Додо дека ти си пишала. Одлично ❤️ ќе разговарам со докторката дека сакам да присуствува. Фала ти многу.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.244
    Допаѓања:
    27.875
    Тек колку е дрска...
    Корнелија :l:

На Anaroz1 и stormyy им се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    2.504
    Ова за присуството на пораѓај на маж (waiting) абе ние се трескаме од земја гледаме да поминеме побрзо они запнале да биле вантре :D:D не знаат шо ќе видат, мојот не збори ништо ама немало да си оди дома таму да бил … викам пред сала на столчињата и дома ако ти се јават исто е сосема … не си мачи душа :D

На nice-girl и Ladyme им се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    3.361
    Идам на мерење грло вика и јас ќе дојдам ептен сега дека ми забранија да возам еднаш бев без него, ми вика ти ќе ја видиш ќерками без мене хаха мисли ќе пропушти нешто. А тоа 5мин раб ме гледа излагам. хахаха и денеска дојде виде нозете дека клоцаат се изнасмеа и толку ме донесе дома. :D

На Baby warrior и nice-girl им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    2.504
    Комедија се, ама осеќам дека кога ќе плачат женскиве по цела вечер ќе биде да оди спиење у дневна пошто утредента е на работа … ова сега драмиве додека се родат е после ќе биде смешното :(:D

14. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    697
    Јас супер искуство со Палчевски, две бремености водени кај него, три деца :D

15. tuti_fruti

tuti_fruti Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Здраво, ме интересира за породување во Ремедика. Дали во цената е вклучено доколку бебето добие жолтица и мора да биде на тоа светлото, фототерапија. Ви благодарам

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    5.111
    Прашање за тие што природно се породиле во систина- како им е принципот доколку не е на смена докторот доаѓа за пораѓај? Исто ако е тој ден во амбуланта за прегледи како им е планот? Зависи од доктор до доктор или имаат класична пракса некоја?

17. Luna✨️

Luna✨️ Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Јас со мојата докторка имав претходно договорено кога ќе се пораѓам да и се јавам да дојде доколку не е на смена. Истиот ден кога се породив имав закажано контрола кај неа, ама отидов пред закажаното зошто имав болки, а др. не беше на смена. Кога тргнав накај Систина и пишав на др. да дојде. Ме прими друг доктор, ама ме породи мојата докторка. Додека бев таму по породување доаѓаше на посета и покрај визитата што поминува секој ден и пред да излезам дојде да ме види да се поздравиме. Јас сум презадоволна од неа и услугата во Систина од сите (имав прекрасен тим за породување), акушерки, сестри, болничари, доктори, хигиеничари. Уште 10 деца би родила ако ме пораѓа истата докторка :l:

На Lady*Bug и Ladyme им се допаѓа ова.
  18. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.615
    Допаѓања:
    9.405
    Ако не е во болница докторот, му се јавуваат на телефон, без гајле. И да е во амбуланта, за пораѓај ќе дојде.
    Дури се чека да се отвориш 10 прсти, ,докторот не седи цело време со тебе во соба. Тогаш има сестри, и од време- на време ќе помине докторот на 5 мин.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ел1919

ел1919 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    344
    Бременоста ми ја водеше и ме породи др. Димитров
    Сабајлето бев кај него на преглед немаше никакви знаци за пораѓај попладнето ме фатија болки ме прими друг доктор и цело време му се јавуваа каква е состојбата,ноќта кај 1 бев 7,8 прсти последно кога му се јавија за 15,20 минути дојде докторот и ме породи.

На LadyR, Lady*Bug и Ladyme им се допаѓа ова.
  20. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    3.162
    Има некој да сподели искуство во Ремедика каде што сопругот присуствувал на породувањето?