Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    5.605
    На истава страна имаш.

2. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.124
    Знам, го прочитав на @Dodo1 одговорот. Мислев уште некој да се пријави. :D

Јас кога ја прашав докторкава скроз беше дека е океј и не е некоја ретка појава, ама па никој околу мене немам со такво искуство. Ми треба како приказна да го охрабрам мојов. Беше вклучен и доаѓаше со мене на скрининзите и овие последни претпородилни подготовки, па имам желба да е и на самиот пораѓај таму барем до одреден дел ако нема храброст до крај. :D

3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    5.605
    Абе ако нема желудник за тоа не го форсирај, не ќе знаат после кого попрво да средуваат :D.
    Иначе скроз е океј и таткото да е таму, и мм ќе присуствуваше кај мене со првото, седеше во соба цело време ама испадна итен царски, а на царски не пуштаат.

На Sanniii и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.124
    Мислам дека доволно би ми било и тоа да седи со мене до самиот чин, па после да искочи. Сега за сега не сум нешто упаничена, но мислам доста ќе ми значи во тој момент ако е таму. Тој па повремено сака и мерак му е да сведочи на тоа затоа што ете не секој има можност, а повремено вика жал ќе му било да ме гледал како се мачам. Којзнае на крај за што ќе се одлучи. :D

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    735
    Маж ми присуствуваше на породувањето, јас се породив во Систина, но штом ти е за охрабрување исто е :)
    Јас сакав да е со мене, затоа што ми беше премногу страв, многу ми значеше неговото присуство, а него му беше сеедно, ми рече ако сакаш тука сум. И добро што беше таму, многу ми значеше неговото присуство затоа што бев преисплашена.
    И издржа до крај, од кога ми дадоа провокации па се до изнесување од родилна сала и носење во соба. Е сега, ако добро се сеќавам (поминаа 6 години), мислам дека му рекоа да излезе само додека ме шиеја, после тоа пак беше тука. Само да ти напоменам дека е човек со јак желудник и јака психа, и мислам дека поради тоа издржи.

На Sanniii му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    1.119
    Според мене потешко и помачни се болките додека седи маж ти со тебе, отколку тоа на бокс. А и на бокс он само за рака ќе те држи нема доле да гледа ако не сака хахаха. Еее ние низ што се поминуваме им се секираме на мажишта толкави.. не им е толку жал за нас колку што им е страв и шубе што ќе видат

Последна измена: 21 февруари 2025 во 22:13
  7. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    410
    Баш и јас сакав да слушнам искуство за во Ремедика. А дали освен на самиот пораѓај може да седи во соба додека трае нели целиот процес пред самото излегување на бебо?:D

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    1.119
    Да, имам пишано наназад некоја страница. Маж ми седеше со мене цело време

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.124
    :D:D:D

Ме пресмеа. Ние ги трпиме болките, а они се упаничиле како божем преку рака ќе им трансферираме болка.

Да да. Докторкава кажа има повеќе опции и може кога сака да се премисли и "откаже". :D

Кога сме на темава на денот што си носевте со себе? Јас планирав само нешто ептен лични работи како чешел, гел за миење лице, чорапи и некоја наметка/дуксер со тоа што последново не знам и колку би ми било потребно со оглед на тоа што секогаш кај нив ми е претопло.

10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    1.119
    Па земи си дуксер ама мислам нема да ти треба, топло е во собите ма да мене една вечер ми залади и си облеков чорапи. Не ти треба ништо друго освен паста четка чешел лабело крема такви работи

11. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    410
    И јас ќе сум во ремедика, баш прееска си правев список хаха. Си запишав четка и паста за заби, полнач, ластик за коса, чешел, крема за лице и гел за миење, дезодоранс и лабело. Дали ќе ми биде до крема за лице дојдено - ќе видиме:D

На Ladyme и Sanniii им се допаѓа ова.
  12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    1.119
    Можете да си земете и мало шампонче. Они таму имаат гел за тело и шампон како 2 во 1. Јас вториот ден си се избањав, си побарав фен за коса ми дадоа, цел третман си напраив и крема и лабело си стаив, мераци хаха. Одма подобро се осеќав ми олесни некако

На Ladyme, xxx-ba и Sanniii им се допаѓа ова.
  13. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.124
    Исто. Па облека за мене и бебе како и несесер со ситно шминка би ми донеле на денот на излегување колку да се уљудам малце. :D

На Ladyme и xxx-ba им се допаѓа ова.
  14. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    410
    Хахаха мене веќе само едни културни пантолони ме собираат, им кажав да ми ги исперат и тие спремни да ми ги донесат кога ќе излегуваме:D
    Се зависи како ќе се осеќаме, си викам може ќе сакам да ми донесат и пегли и фигара и кармини, а може само една капа да се скријам и да избегам. Се надевам на се најдобро:rofl:

На Ladyme и Sanniii им се допаѓа ова.
  15. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.124
    Така е најважно да помине се како што треба. Да сме добри и ние и бебиња, па како ќе излеземе е најмал проблем.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    1.300
    Јас во јуни викам еден фустан имам од грчка широк мајка ми го купи, и викам само тој ќе ме собира. Бебче ќе ја средам. Исто само да си земам кремчиња, ролон, чешал, полнач, лабело и пурелан. Тако звано еден несесер.

17. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    410
    Ќе си купиш уште нешто до јуни:lol:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    1.300
    пред да направам тест значи 4-5 дена идам во зара пантолони купив идам во х&м исто, фустанче.. се опуштив доаѓам дома на мм му викам си купив ова ова ајдее да се мислам пред излагање што да носам ( а поправена бев 5-6 кг од нормалната килажа што ја држев со години и ништо не купував со надеж да ослабам ) и после 5 дена кога нсправив тест хахха прво што си помислив каде ќе носиш ова што си купи и така останаа ич не облечени, чекаат подобри денови кога ќе се породам (fingers):wasntme::!:ако вратам килажа.

19. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    491
    Јас ќе ви се убацам падобрански да ви препорачам да си земете влошки за гради и барем еден градник за доење. :D
    Јас не носев, а ми надојде млеко уште другиот ден, па во Плодност едни зелени спавачи, кај утоп па и со олкави кругови. Па отпосле ми донесе сопругот. Е сега не знам по другите болници како е, може има таму, може и нема да ви требаат, ама ете јас еден добронамерен совет. :D

На Stone, xxx-ba и Ladyme им се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    1.300
    Не се сеќавам, ќе ја прашам сестрами лани се породи во ремедика. И неа и потече исто знам рече само што ми донесоа сабајле нова спаваќа, се залепив хаха. Добро ме потсети, си купив од дм од бебилов тие.

На xxx-ba и Hinebrra им се допаѓа ова.