Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Stone

Stone Истакнат член

А дали сопругот во тој период беше со вас во соба?

2. LaTama

LaTama Истакнат член

Девојки како се цените за породување во Ремедика и дали имате искуство со др Симонида?

3. Iva.T

Iva.T Популарен член

Ти исто здравје во Ремедика ке се пораѓаш? :)

Ladyme likes this.
  4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Nema podobra doktorka od Simonida na svetov, deset bi ragjala kaj nea. Za ceni mozes da se javis na informacii ke ti kazat zosto cesto gi menuvaat.

Didi***, xxx-ba, Ani93 and 3 others like this.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Па таков ми е планот, баш ја прашав Докторкава за капар нешто, дане има промени на цената, ми вика ај здравје да почекаме има време. Сега пак сум од пон за грлото мерење на 7 дена да видиме како иде. Сестрами е мн задоволна од све. Внуката беше и кратко во инкубатор, негата, односот све беше одлично.

LaTama and Iva.T like this.
  6. Iva.T

Iva.T Популарен член

Терминот ни е 2 дена разлика, можно е да бидеме цимерки :D:inlove:

Ladyme likes this.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Да здравје викам само да издржам со грлото да не ме изненади порано, тоа некако ми е голем стрес и го мислам :sweat::whew:

Ако е све како што треба ќе се дружиме :inlove:

Iva.T likes this.
  8. ел1919

ел1919 Истакнат член

Кога ме примија беше во соба со мене поседе малце и си отиде нејќеше да присуствува на пораѓајот и никој не очекуваше дека толку брзо ќе се породам сите кажаа до сабајле нема шанси да биде:D:D ама кога се породив му се јавивме одма дојде си влезе горе на бокс да не види.

Stone likes this.
  9. tuti_fruti

tuti_fruti Активен член

Дали дополнително платија за во инкубатор или тоа е во вкупната цена за пораѓај?:)

olly14 likes this.
  10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Зетот вика не, доплатиле само за деновите што останале плус, и тестовите што ги прават дополнително. Внуката два дена беше или да речам ден ипол, само додека почна да јаде од шприц претходно беше со цевче мислам, немаше никаков проблем друг во однос дишење и после ја префрлија во нормално креветче и ја греаа во текот на денот за жолтица. Брзо напредуваше фала му на Бога.

tuti_fruti likes this.
  11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Пред 2 недели ме фати царски 142.000, со тоа што имав плус прегледи за бебе и за мене профилакса.
    Со првото ме породи др. Симонида, со второто Афродита, прекрасни се и двете докторки.

И морам да ги пофалам двете најдобри сестри, Дијана и Оле чинам беше, префини, имаат знаење и ептен се од помош.:l:

Hygge-girl, baguf4e, Ladyme and 2 others like this.
  12. cocopuff

cocopuff Популарен член

Јас првата бременост ја водев кај др Афродита. На пораѓај бидејќи бев со провокации и ме фати цел ден за на крај да завршам со царски, ми беа Афродита и Симонида. Да посакав подобра комбинација мислам немаше да има. Цимерката ја имаше водено бременоста кај Симонида. Двете се предобри докторки. Сега сум повторно кај Афродита. Двете мислам дека се одлични.

Во однос на Ремедика и Систина, од мене голема предност за Ремедика заради тие неконтролирани посети во Систина. Сеа лежиш ти полу гола, крвариш без разлика како си породен, млеко тече на сите страни и се обидуваш да доиш, те фаќа нерва па уште згора на тоа да ми дреме пола фамилија по цели и денови не фала. Искрено никој не ви треба додека сте во болница. Може сопруг да дојде еднаш онака за поддршка ама и не мора што е до мене.

Hygge-girl, Coco31, Didi*** and 2 others like this.
  13. Iva.T

Iva.T Популарен член

Јас цело време мислам (скоро убедена сум (facepalm)) дека ке се породам порано поради срцевидната матка демек за што се изначитав, така да… здравје, само да влеземе во безбедни недели и нека биде се во ред :l:

Ladyme likes this.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ова со царски мало сутра хахаха. Ја одвај чекав да се истуширам… леле да имав рибача четка ќе се рибав таму. Ја на Гак бев, ама дека не смееш раната да ја шампонираш одма.. корнев мислам.:envy:

baguf4e likes this.
  15. Kala22

Kala22 Популарен член

Не мора да значи :D Јас со еднорога матка стигнав до 36+1, може и повеќе ќе издржав да не беа други плус индикации. Друга членка со иста аномалија како мојата мислам 38-9 се породи. Не се секирај, ќе си биде добро :hug:

Iva.T and Ladyme like this.
  16. baguf4e

baguf4e Популарен член

Дијана, Оле и Кики. Пофалба и од мене, ми го направија престојот поубав.:D

Hygge-girl and Калатеа like this.
  17. Sanniii

Sanniii Популарен член

Еве ги цените. Инаку јас сум кај д-р Симонида и здравје она ќе ме пораѓа. Толку е пријатна, љубезна и стручна немам зборови. Мислам дека поради неа немам паника вака при крај односно чувствувам дека сум во сигурни раце.

Attached Files:

Didi***, LaTama, Ani93 and 1 other person like this.
  18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Одлично е што имаат и за плаќање на рати :clap::wasntme: ајдеее да поминеме убаво со бебче сите дома, па ќе се среди све финансиски. Не се плашам додека јас и мм сме здрави и работиме можам сите висини да ги дофатам и сите желби да ги исполнам. :inlove:

19. LaTama

LaTama Истакнат член

Фала ви девојки на споделеното искуство

20. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Колку дена држат во Систина со царски? И дали може пример првите 2 дена да си платиш за во приватна соба а останатите да те преместат во нормална? И многу ме интересира дали смеам да си внесам некој намирници за јадење…Зошто сум мн мн проблематична со јадењето….Пример јогурт не пијам секаков само една врста..А они незнам каков имаат… Да си земам неколку работи само…