4 ноќевања е за царски сметајќи од денот на царскиот зафат Во врска со сместувањето не сум сигурна, јас бев во двокреветна соба, во еден момент доста пациентки заминаа па сите што останавме не распределија по една да сме во соба. Во врска со храната на прием во соба прават еден записник и прашуваат за храна, можеш да си кажеш тогаш а дали смееш да внесеш искрено не знам.
За јадењето ќе ти кажам дека што и да побараш ќе ти дадат. Не сум се пораѓала таму ама 2 пати имам лежено со ќерката. Кај е она тешка за јадењата, јас сум потешка. И спомнав на една сестра ако може да ми кажат што има за ручек дека многу работи не јадам, она ми рече ќе ти донесат сега па ако нешто не ти одговара кажи ќе сс организираме да направиме нешто друго. Чиста среќа се погоди јадење што го јадам, па помина ручекот. Ќерката беше на течна храна, и донесоа млеко и бисквити, не сакаше да проба. Кога виде сестрата дека не ни пипнала, ја праша што сака, она рече палента со сирење, и за пола саат и донесоа. Ова беше минатата недела. Скроз исто искуство имам и од пред 3 години. Тогаш кога ме видоа дека маж ми ми донесе шише кока кола, со следното јадење ми донесоа пакетче лименки кока кола. Така да мислам дека што и да сакаш можеш да побараш, и да го нема баш тој јогурт мислам дека би ти го набавиле ако им кажеш однапред.
Не ги сфатив вчера што ми објаснија, некако збунка бев. Ќе ми направат прием вечерта пред да ме земат царски сабајле. И гаа вечер се рачуна така?
Пред прием прашуваат за исхраната, дали си на посебно мени, дали имаш алергии и ќе си кажеш што јадеш а што не, ќе ти го прилагодат менито. Јас кога бев таму еден ден со цимерката не ни се допаѓаше ручекот баравме друго, жената што носеше јадење ни вика да прашам надлежен дали може дека царски бевме па ни донесе замена. Не, вкупно се 5 вечери.
Фала ви @Anaroz1 и @Dreamer Уф, јас си рачунав 4 вечери со се таа и побрзо да излезам Што ќе правам без детево толку време да не го видам. И јас и она ќе полудиме. Само тоа ми е маката, зошто да не може детето да дојде, а друг не ми ни треба да доаѓа.
можеш ако сакаш, ама јас не ти препорачувам, најубаво поседи си колку што треба јас си отидов една вечер порано, брзав дома да си дојдам, после сфатив дека не требаше
Не не, не излегувам порано, колку толку нека ме кренат таму. Со првиот царски беше прелошо, мислам дека еден месец ми требаше да почнам да одам како што треба. Еве дремам во бунило, страв ми е многу, па и дека договорено и знаеш што те чека уште толку ми е паника. Само си гушкам дете и маж дома како на смртна пресуда да ќе одам.
Царски дента само течности, првиот ден бисквити со млеко, супа, пире полесна храна. Од вториот ден носеа за појадок и вечера лепче, сирење, кашкавал, јогурт, супа, путер и мед, џем, проја, палента, јуфки, такви работи главно а за ручек мусака, пире, супа, ориз со месо, болоњезе, пилешко со златна мешавина, салати, за Божиќ кога се падна да сум таму имаше гравче, сарма.
Приемот е еден ден пред тоа. Околу 18 часот мене ми кажаа да дојдам кај амбулантите што се, таму ти прават цтг, прием и разговор со анестезиолог. Таа вечер не се рачуна за жал хаха Инаку јас бев примена и еден ден пред тој ден за прием што ми беше поради намалени движења за да ме следат на цтг и полудев веќе до крај, едвај чекав да си отидам. На 11ти утрото ме примија а требаше 12ти вечерта, 13ти ми беше закажан царскиот а ме пуштија 17ти.
Одлично, па нормална храна. Не сум човек што пребира општо. Негде има луѓе што немаат храна и гладуваат. Сестрами од Ремедика беше презадоволна, а знае да прибира храна.
И јас сметам дека е во ред храната но доколку на членката не и се допаѓа не ја гледам потребата да се коментира дали некаде гладуваат.Сите се убиваме од работа за да имаме можност да си ја платиме болницата приватно и да си има свои очекувања.Сметам дека храната е во ред но повторно ќе кажам,членката си плаќа свои пари
Најнормално секој дека си бира храна кога плаќа и секако може да кажам што мислам за мене лично дека храната е добра што ја опиша членката јас незнам мислиш за неа напишав тоа? Општо си пишав по што се водам јас во животот. Твое како ќе го разбереш. Поздрав.
Дали некој има искуство со поликлиника Мартини во Струмица? Гледам дека се рекламираат и се фалени но некој ценовник и слично не можам да видам никаде
На муабетот со храна, мене во Ремедика ми беше преееевкусна храната. Имаше една пилешка супа што знам првиот ден ни донесоа дека со царски па као полесна храна и после секој ден си ја зимав од што ми беше вкусна. Луѓе ако ви кажам дека едвај чекам да одам да се пораѓам ќе се смеете, е толку ми беше вкусна. Има стварно избор доволен. Секој ден ти носат мени и си бираш сам што сакаш да јадеш. Ова важи за ручек. Доручек и вечера се најчесто пецива со јогурт (пред 3 год даваа шишенце Бучен козјак, сега може е сменето). Имаше и корфлекс и нешто по не тестесто мислам. Се на се супер вкусно. Вода сокови во изобилие. Е сеа ако си сакате благо земете си некое чоколатце Мислам дека и во Систина е исто во однос на бирањето, а и таму имам другарки што ја фалеле храната.
Сестра ми се породи таму пред 3 месеци и Baby love млеко и дадоа и одлично го прифати бебето ете уште си го пие од дм го земаат и добра му е цената.
Исто сестрами во Ремедика, ние засекирани дали јадела дека ете не јаде све и од секогоо и вика подобра храна не сум пробала хахах викам ал се хормони или стварно добра храната.