Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Нема породувања кај нив. Операции, породи , интервенции вршат во Ремедика или Органџиски. Нивната клиника се спрема.
    Мене ме породи Маџунков во Ремедика. Водев цела бременост кај него.

На KittyT му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MariaBouli

MariaBouli Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    54
    Јас во Жан Митрев удрив еден брз туш со помош на сестрата вториот ден кога ме станаа. На раната имав лепенка за да не се мокри па немаше проблем. Е сеа малце ми се потслоши од болката, ама во исто време ми беше и убаво од тушот :D

Последна измена: 26 февруари 2025
    На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    7.785
    Како си задоволна од него за породување и дали е таа цена што е на страната на ремедика за породување кај нивни доктори или за кај него има друга цена?

4. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.038
    Со оглед дека е од 120 до 140000, како даваат на рати? Пишува дека е дозволено ама не пишува кои се опциите. Дали некој знае за Ремедика/Систина?

5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Супер задоволна од се. Нега за бебе, нега за мене, услови. Се е како што треба. Мирно е . Има ред , немаше посети и влегување кој како му текне , ниту галама. Искрено од овој царски излегов од болница свежа и одморена. Единствена мана е што немат фризер.:D Ако веќе бараме замерки.
    Не знам дали има разлика во цена дали ќе те породи он или доктор од Ремедика. Плативме мислам 145000 со инфективниот скрининг. Мислам 8500 беше. Другото е цената за породување. Ме породија Кате и докторот.

На bella12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    4
    Дали некоја се има породено без и со епидурална природно, ме интересира дали има разлика и дали е прилично полесно .. Со првото се породив природно без во државна, сега планирам Органџиски дали имате искуство од таму некој да се има пораѓано ... Некако со второ веке знаеш како е, ме фаќа паника

7. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    614
    Исто и јас дури 2 пати се туширав во Ремедика.
    Прв пат мислам беше третиот ден, самата сестра не стана и мене и цимерката да не истушира. Тоа беше брзинско шлапање со вода, најмногу од половина надоле.
    Следниот ден добив дозвола да се избањам сосе коса миење, само да не ја сапунам раната и да не тече од шампонот преку неа. Малку заебано дека цел си здрвен и се те боли ама издржав некако.
    Фен имаат таму.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    1.575
    Еве пред неколку дена разговарав со кумата таа во Германија со двете, првото без второто со епидурал. Вика со првото се породив за 8 мин како ме ставија на бокс, со второто останав многу некако не осеќала напони вика некако неможев да се ориентирам и останав три сата на бокс на крај вика на кревет ме ставија и обратно се породив на нозе и раце застаната. Сега дали очекувала појаки да бидат незнам ама вика мислам без побрзо ќе се породев.

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    3.163
    Јас и со двете се породив брзо. Со првото за некаде 4 саати, без епидурал, со второто за скоро 7 саати, со епидурал. Вториот пат на бокс првиот напон не го дадов убаво, нњ осеќав многу ама со вториот искочи. Не знам дали и како дозираат епидурал ама мене откако ми го ставија еден час ссмо бев без болки, колку да одморам што се вика, после еден час почнав да ги осеќам болките. Од ставен епидурал до пораѓај, точно имаше 2 часа.

10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.234
    Допаѓања:
    7.360
    Леле ја само за храната би им дала лоша оцена.
    Пресуви теста, кифли празни или со маааалку кашкавал ама суви суви, во грло да ти застанат.
    Корнфлексот е добар, ама малку.
    Супата уште ја има и вкусна е, и тоа што ќе си го избереш сам, ама тоа е само еден ден. Пире инстант.
    Сокчиња даваат доста, и вода исто така. Јогурт пекарски чашка даваат сега.
    Јас дека со дијабетес, ми паѓаше многу шеќерот на секои 2 часа, па ми носеа екстра храна односно екстра суви кифли, изгинав.:bug::D
    За 140к може малце подобри кифли да носат.:D

11. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    744
    Како јас да сум пишувала :)
    Јас се породив во Систина, и таму беше преевкусна пилешката супа. Мислам дека после толку години и го памтам вкусот. Од толку што ја спомнував маж ми ме зезаше дали сум сакала пак да ме носи во Систина на супа :)
    И еве сега, чекам септември за пак да ја пробам :)
    Шала на страна, мислам дека сета храна беше превкусна. Тогаш не се сеќавам да ми понудија избор/мени, ама се што ми беше донесено беше одлично, особено дека бев природно породена и можев да си пробам се. Ќе видиме овој пат како ќе биде.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    44
    Некоја во Систина да се породила со провокација?Како иде процедурата?39 +5 сум но сеуште нема знаци...ми спомна докторот дека ќе почекаме уште па ако нема ништо ќе пробаме со провокации...Прв пат сум трудница и баш ми е се ова ново.Не знам ни дали треба датум да договорам дали да чекам...:sweat:

13. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    721
    Јас имам искуство и со и без епидурал, првиот пат бев со епидурал, по апликацијата на епидуралот се породив за 2 и пол часа. Со второто многу сакав да пробам без, со болки бев околу 8 часа, бев на раб да побарам епидурал ама бев многу блиску до крајот па ме охрабрија малку и не жалам дека пробав и така. Матичниот гинеколот ми велеше, вторите уште побрзо од првите деца се раѓале, ама кај мене ете не беше така.
    Јас се породив во Плодност и претпоставувам би требало да е и во Органџиски слично, добив голема подршка, охрабрување итн. Докторката ми кажа ако сакаш ќе пробаме без, ако сакаш епидурал ќе побараш, па бев опуштена и си имам убо искуство.

14. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Zdravo, prochitav iskustvo od mariabouli za Zhan Mitrev, no dali ima i nekoja druga? Jas bev kaj niv na otvoren den i Nenad me pregleda mnogu zadovolna od pregledot samo shto ne mozam nisto da najdam za nego i ne me interesira toa shto e aktiven na socijalni mrezhi :D

Последна измена: 27 февруари 2025
  15. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Izgleda nema drugi od Zhan Mitrev :/ Izgleda kje si ostanam za Remedika kaj Afrodita.
    Neshto shto primetiv e deka vo paketot vo Remedika nema patronazhna sestra. Dali doaga ili ne? Fala vi!

16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    1.575
    Патронажна сестра си доаѓа од државно секако, на сестрами и се јави и мн фина жена дојде и и објаснила пак за доењето, за адаптираното како да рачунаат за килажата, исто како да ја брише и мие внуката при пресоблакање. Све што треба да направи исто за вакцините како дс ги прима

17. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Fala ti mnogu! Vo ponedelnik vlagam vo 34 ta nedela i mislam mozokot kje mi prsne od chitanje i shto kako da pravam. :D Kaj da se poragam mi e najgolema maka ama i na toa mu se gleda krajot.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    1.575
    Ајде нема да згрешиш во Ремедика, исто Афродита ја породи сестрами царски, прекрасно помина и после педијатарот Др Јадранка имаше 3 прегледи што и следуваа и со неа беа презадоволни.

На mari30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.380
    Допаѓања:
    8.330
    Мене во Систина исто уште вториот ден ме натераа да се бањам со царски. Станав прв пат после 12 ч, и одма и катерер ми извадија. Им викам што ми го вадат, викам за саат време ако ми се премоча ќе треба да станам. И сестрата ми вика - па да де, мораш да стенеш и на трето станување е бањање. Немав ми лепенка на раната, ништо. Баш ги прашав како веднаш да се капам, немам ни газа ни ништо на раната. Ми рекоа само таму да не ставам купка, и слободно да си се капам. Мислам дека ми паднаа 50 кг од мене после првото капање. :D е беше во пре-slowmotion , и регенератор си ставив дури на коса. :D:D

Последна измена: 28 февруари 2025 во 20:33
    На Skyler81, nice-girl, Ladyme и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    1.387
    Овој отворен ден во жан митрев навистина е бесплатен преглед ?
    И за колку време те побараа ?