Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.515
    Допаѓања:
    4.260
    Исто и јас во Ремедика, вечерта ме однесоа во соба, а се истуширав одма наредниот ден, без лепенка, без ништо. Само да тече вода врз раната, да се исплакне убаво и да се тапка со пешкир.

На LadyR и mari30 им се допаѓа ова.
  2. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    40
    da vistina e za 2 dena lichno doktorot mi pisha i mu se javiv i zakazhavme. Duri mi potvrdi na viber. :) Jas prezadovolna bev od posetata, i detalno me pregleda, me prosheta, momentalno imaat podobra tehnologija od remedika i sistina. Samo toa mi e najmnogu ne mozam nisto posebno da prochitam za doktorite.

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    10.411
    Мене прво бањање после царски ми беше тек дома кога стигнав и тоа ме бањаше маж ми. Одвратна бев, не се ни сликавме со маж и бебе на испис зошто бев мрсна, прљава и расплакана. До тогаш само од половината надолу 2 пати сестра ме истушира. Толку многу ме болеше, ич ич не станував од кревет сите 4 дена, како без волја за живот бев тие денови. И плус цел престој бев сама во соба, само ѕвонев на камера на цел свет од што ми беше досадно. Права егзистенцијална криза, ги прашував докторите на визита дали некогаш повторно ќе проодам во животот, дали ќе можам да кренам потешко од 5 кила.
    Fast forward, сега не можам да се приберам дома и само трошам пари. Денес со ќере испешачив со количката 9 километри.8-|
    Во врска со храната, не ми се живееше во болница нит ми се јадеше. Ама тоа рижотото со зеленчук во ремедика и супата пилешка не ги заборавам, најубави досега што сум јадела во животот.

На Sanniii, H.VAGA, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. trikikiriki

trikikiriki Нов член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, дали некој има скоро искуство со породување во Жан Митрев? И во споредба со систина што мислите која болница е подобар избор за породување?

5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    441

Јас споделив, побарај на страна 568 :) Моето искуство е позитивно, а за споредба не можам да ти кажам. Јас се решив за Жан Митрев наместо Систина најмногу поради цената, и сум супер задоволна од услугата :)

На Снегулк@23 и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  6. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    4.575
    Дали некој има број од др Елма од Санте да ми даде

7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.511
    Планирам да се породам во Систина е сега имам прашање за тие што се имаат породено таму. Не сум од ск и му спомнав на докторот дека најмногу ми е страв од тоа дали ќе стигнам на време ако биде се во ред за природно да се породам. Тој ми рече ќе разговараме следниот преглед, да видиме како ќе биде бебе наместено и за природно може да договориме датум за со провокации. Се има некоја породено со провокации таму да сподели искуство?

На KittyT му/ѝ се допаѓа ова.
  8. majka majkicka

majka majkicka Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    28
    Јас се имам породено пред 3 ипол години таму со провокација, исто не сум од ск. Ме следеше докторката на цтг и во 39 недела кога почнав да се отварам договоривне ден ме примија од вечерот во 2 навечер ми пуштија провокација во 4 ми пукна видењакот и ми вклучија епидурал за да немам болки. Докторката дојде во 8 часот бев 8 прсти отворена ме почека до 9 часот ме однесоа на бокс и во 9 и 20 се породив. Сега колку што те следам сме тука некаде со термин јас сум 03.05 со второ

На Amelia и LeNora им се допаѓа ова.
  9. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.511
    Да исто сме јас сум 04.05 еден ден после. Прва бременост ми е не знам како оди процедурата докторот само ми спомна но рече ќе зборуваме наредниот преглед да не правиме однапред планови. Кај мене сега кога бев си беше свртена надолу со главчето. Јас би сакала да пробам природно ако е се во ред. Најмногу ме плаши тоа дека не сум од ск како би одел процесот. Ви благодарам многу што го споделивте вашето искуство да знам одприлка како ќе биде ако е природно.

10. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    7

а имаше болки од кога ти ја ставија епидуралната, додека да се породиш контракциите како ги помина толку часа?

11. majka majkicka

Се зачлени на:
    21 октомври 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    28
    Никакви болки баш се одморив тие неколку саати болките беа откако почна да делува провокацијата затоа ми предложија да ми вклучат епидурал. Се отспав тогаш убаво и бев свежа за пораѓај

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    124
    За сите оние што се имаат пораѓано во Систина…
    На скрининзи одам кај др Димчев, меѓутоа не знам за пораѓање кој доктор од таму да го одберам доколку може некој да ми даде совет. И ако сте биле во иста ситуација кога сте закажале прв преглед со докторот што го одбравте за да ве пораѓа?

13. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    7

и кога почна породувањето доби болки? Колку време трае епидуралот .. јас со првото бев без епидурал но со провокација ии болките беа мн.. се додека не се породив

14. majka majkicka

Се зачлени на:
    21 октомври 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    28
    Не осетив никакви болки бидејќи цело време ми вклучуваа додека да се породам. Контракциите најнормално ќе ги осеќаш и од тоа ќе знаеш кога да даваш напон, но болка не.

15. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    4.575
    Палчевски, моја препорака, ако не водиш таму бременост ,закажи кога ќе влезеш во 9ти

На KittyT му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    12.120
    Од Органџиски и Плодност очи ќе си извадат околу породувањето во вода.
    Срамота, образовани луѓе, искрено кај мене и за едните и за другите ми ствара неубаво мислење. Па вака јавно да се препукуваат (facepalm)

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    734
    како на пазар да се срам да им е наместо вака да се препукуваат нека испаднат во една јавна дебата во некоја емисија и да слушнеме што имаат да кажат и двете страни.

На happygirl и anggell им се допаѓа ова.
  18. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    1.036
    Бојаџиев, супер доктор. Јас следев кај него бременост од старт и ме породи, мн убаво искуство.

На simoncelicius и KittyT им се допаѓа ова.
  19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.266
    Допаѓања:
    5.395
    сите се добри, јас лично се пораѓав и водев бременост кај Корнелија, еве втора водам пак и здравје пак планирам да се пораѓам, од односот сум презасоволна. ама овде читам доста позитивни коментари и за Палчевски и Бојаџиев и Гордана :)

На simoncelicius, dummy, KittyT и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    40
    И јас ја одбрав Корнелија, па сега ќе видиме :) јас искрено не ни знам што да прашам 35та недела сум ама ми направија ctg. Немав никакви прашања освен дека сакам природно. Збунки скроз :)

На simoncelicius, KittyT и Anaroz1 им се допаѓа ова.