со лесно само, на сам крај си мене ме чекаше долго за природно и успеав на крај да се породам природно, ама и јас си сакав. кога ќе дојдеш до пораѓај не знаеш таму шо ќе се случи, бебето беше наместено за природно кај мене, ама јас многу тешко се отварав.
Zdravo , jas napraviv spisoche barajki niz stranive za shto da nosam so mene vo bolnica. I ova mi e spisokot: chesel, chetka/pasta za zabi, deo sprej, kozmetika za lice, chorapchinja, polnach, lanolin, vloshki za gradi i prsluk za gradi. Ovoj spisok e napraven so zamisla deka prirodno kje se poragam ne znam dali bi trebalo da se dodade neshto ako na kraj izleze carski.. Ve molam za soveti dali treba ushte neshto. Isto za zaminuvanje od bolnica osven obleka za bebe i normalno transporterot dali treba ushte neshto da imam za nego? Vi blagodaram, se nadevam spisochevo kje pomogne na nekoj da ima se na edno mesto.
-Лабело стави си, сега лежев во ремедика леле воздухот сув устата пепел, вечерта сум испила 4 шишиња мали вода. Па најдов во ранчето лабело ми ставил мм се израдував. -Влажни марамчиња виолета 99% вода си носев со мене и спрејче алохол
Тука сме негде, јас 35+5 и исто така ја одбрав Корнелија според искуствата што ги прочитав на форумов и впечатокот што ми го остави на преглед кога бев. Иста сум со прашањата како збунета не знам што да прашувам но би сакала природно. Утре сум на преглед, највероватно прво ctg ќе ми прави чим ти направила и тебе во 35та
Ee super mozhe i da se pogodime vo isto vreme da se porodime inaku ne mora da znachi za ctg. Mislam deka kaj mene sestrata nekako se izbrza ama nema vrska ne e strasno. Kornelija kazha da ne se sekiram so tek na vreme kje kazhe se shto kako treba, a iskreno i so forumov se preporodiv i ne bev svesna deka e volku aktiven i korisen
ептен, јас се зачленив кога бев трудна со ќерка ми, ама и за после бременост е корисен иначе мене цтг ми праеше уште 34та затоа што бев со болки во кичма, а последните недела - две одев секој ден да ме гледа и секој ден правевме и цтг, многу е претпазлива. а прашања неам ни јас нешо многу многу или и кога имам кога ќе отидам таму ништо не ми текнува, а дома кога ќе ми текне, требаше ова да ја прашам
Незнам што да правам, логиката ми вели систина е најдобро, цената најмногу одговара во жан митрев, а бевме на првиот скрининг во ремедика и доктор Снежана беше супер ми остави добар впечаток. Жан митрев со оглед дека е најнова делува како логичниот избор но не сме сигурни околу докторите бидејки некако никој не ги спомнува. Ре медика некако старо ми делуваше а и воздухот навистина е сув, плус некој погоре со пецивата ми даде чуство на намалување на квалитетот на грижа. Државна не сака маж ми, иако јас сум за тоа.
Ние бевме во Жан Митрев и доктор Андонова ни остави преубав впечаток. Ни во покажа одделот и мислам дека таму ќе се пораѓам. Со првото во Ремедика... не го добив она за што платив. Имаше и многу груби сестри, а и радознали што ми чепкаа по книги што ги понесов
Јас лежев сега претходната недела викенд Ремедика, примав терапија интравенозно. Храната беше супер женичките секој ден прашуваа дали ми се свиѓа или да смениме нешто, сестрите беа сите пријатни, секој ден чистеа, во тоалет жената поминуваше ѓубре собираше два до три пати во денот. Едната вечер сум заспала дошла сестрата 3 пати и кога се разбудив да ме откачи од инфузија за до тоалет во 3ч по полноќ ми вика ме загрижи неколку пати влегов не ме осети ич и ми ја смени постелнината одма дека од едната инекциија крв ми потече од клексаните кога се вратив све беше сменето. Цтг до мене кога правеше на цимерката седеше со неа и искомуницира одма со докторката да дојде затоа што виде дека нешто не е добро на цтг, ја смири трудница и објасни и стави чепче. Јас сум пријатно изненадена. Докторите не ги коментираам више сите пишуваат стварно сите се супер. Ама и од друга гледна точка се мн океј. Од 10 сестри што се сменија една само така беше послабо комуникативна. Ако нешто ти е од помош ова. Сестрами лани се породи вика сестрите масажа на градите ми правеа, малата и ја носеле и ја местеле како да цица.
Јас се пораѓав во Жан Митрев, на стр 568 во темава имам пишано подетално, накратко сум многу задоволна од се Нема да згрешиш со др. Андонова, јас имав супер искуство со неа
isto bev i jas. Bukvalno isto mislenje remedika mislam e dobra no e se postaro i toa mi beshe mnogu. Zhan Mitrev sakav epten ama stvarno ne mozhev da najdam niso posebno za doktorite. Ne se reshiv za dr. Andonova bidejki kako shto razbrav odamna nema poragano moze i greshka da sum, chitav i kaj rabotele prethodno, taka i matichnata mi kaza ama eve ima i pozitivno iskustvo I na kraj mazhot preseche za Sistina toa e toa glavata mi chureshe. Sekoj bukvalno ima razlichno iskustvo i samo kje se izmachuvash so misli shto kaj da se poragas. Jas si reshiv da nemam kojznae kakvi ochekuvanja
Здраво, има ли некоја тазе породена мајка да каже каков е протоколот за ковид тестирање во Систина? Јас со првото кога се пораѓав пред 3 години ми направија и брз и PCR и искрено не ми се допадна ич пристапот, ме оставија од 2 сабајле до сабајлето до 8 да чекам да им се отвори лаб за PCR и уште два саата чекав за биде готов резултатот... Не сакаа да ми стават епидурална во меѓувреме и кога беше тестот готов јас веќе умирав од болки и можеа само лајт спинална (среќа и тоа што го добив и го добив зашто беше негативен тестот, иначе ќе ме пратеа на клиника). Дали уште се толку ригорозни? Сега пак сакам да се пораѓам таму ама сакам психички да бидам поспремна за сите сценарија.
Леле веќе не знам колку дена само ми излегуваат постови де од едните, де од другите. Срамота е доктори, образовани луѓе кои створиле толкави клиники, да се препокуваат јавно едни со други. Кај Таше еднаш бев на консултација, и никогаш да не ми затреба најискрено... Можеби е добар доктор, ама таква надменост и преголемо его не чини. Овој другиов не го знам. Ама како и да е, ми се одмили и од двајцава со коментарите. Сепак држат посебни региони од земјава и полни се со пациенти и едните и другите. Наместо да си помагаат и разменуваат искуства, тие како свекрви на селска чешма.
Органџиски ми ја водеше бременоста, искрено не очекував ова од него, од татко му да, ама изгледа исти се..