Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    1.177
    Јас сум природно и тоа одамна, јас царски барав пошто не можрв веќе на бокс па не мо дадоа, рекла казала муабети се тоа.

На Anaroz1, Снегулк@23 и Gummy bear им се допаѓа ова.
  2. Eli0213

Eli0213 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    10
    Mene me cekaa do posledno za prirodno no za zal morav na iten carski.
    Nikoj nikogas ne mi spomna carski prethodno.
    Osobeno mojot doktor se iznervira deka morav carski da zavrsam sakase i toj prirodno.
    Mislam deka se lazni dezinformacii toa deka sakaat carski.
    So lesno

На Anaroz1, Gummy bear и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    1.506
    Јас сум спонтано кај Палчевски. Уште од старт ме праша како сакам да се породам му кажав сакам природно ако е бебе наместено и нели ако е се во ред. Така и бидна и тој сам кажа така си е природно најдобро. Не мислам дека за џабе прават царски сигурно ескалирало на крај може бебе не се спуштало, може не било наместено, може водењакот истекол па морало итно царски, може притисок се качил на трудница, може години се во прашање, може силно развиена бактерија на брисеви, затворено грло. Ако не е отворена некоја ни 1cm џабе ќе пробува природно ќе се изнамачи 2 дена...значи има многу работи зошто би рекле за да биде царски ама сепак зависи од докторот не сите викаат одма царски. Појди зборни си со доктор...сепак не но во ред што на државна ги измачуваат и ги чуват до последен момент за да бидне царски, во некои случаеви за доброто на мајката и бебето мора царски. Најбитно е се да помине добро

На Carolin., Puffy2019, Cherry blossom89 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Не е точно.Мене Петровска до последно ме убедуваше да одам на природно.Ем трето ми беше ем нормална бременост.Ама јас не сакав.Сакав царски.

На simoncelicius, Puffy2019, Anaroz1 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    4.567
    Ова воопшто не е точно, баш напротив и систина и ремедика инсистираат до крај за природно а тоа што доаѓа до ситуација кога мора или едноставно така сака мајката е друга работа

На simoncelicius, Puffy2019, Anaroz1 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Srekjna13ka

Srekjna13ka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2021
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    81
    Во Систина инсистираат на спонтано породување . Во денешно време повеќето мајки што сакаат царски или ако мора тоа е друго.
    Јас се породив пред 10 месеци кај доктор Младен Ристески.
    Ме водеше цела бременост, супер поминав на пораѓај. На секоја би го препорачала докторот .

На simoncelicius, Skyler81, Mimmi39 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    810
    Toj Mladen koga beshe vo CAIR na moite im barashe pari da me porodi 300eur. Imam pishuvano niz temite. Bea torti da si jadat, da pushat, so navredi na boks vo stilot na aman zeno butkaj kako za kakanje shto ne razbirash, makedonski zboram aman. Edvaj go dovleckaa koga pocnavme da gubime tonovi. Samo jas si znam kako pominav kaj nego so prvoto dete. Koga ke mu se spomne imeto dzigerite mi se prevrtuvaat. Ova beshe 2021godina. Ragjav 3 dena skoro.

8. Srekjna13ka

Се зачлени на:
    21 октомври 2021
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    81
    Секој со своето искуство.
    Јас супер поминав и претходно во Чаир правев хистероскопија кај него.

9. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    810
    Dvojni standardi, na drzavno sme partali a na privatno moze kako shto treba i dolikuva. Plati si klati si

На Снегулк@23, mari30 и Gummy bear им се допаѓа ова.
  10. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    156
    Е на приватно не смее да писне ќе се пожалат одма и ќе го казнат. За мкд само приватно треба очигледно

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    2.953
    Во ниедна болница не се форсира царски!!!
    Не знам од каде ви е таа информација, замислете треба да се резервира цела сала, тоа е операциски зафат што трае повеќе од час. Спонтаното породување на секој доктор му е полесно, бидејќи само надгледува и по потреба помага.

Приватните болници се отворени за самата мајка да избере како сака, сите даваат совет да се почне со спонтано па по потреба царски (ако е нешто итно), даваат совети и како да се справат мајките со спонтано (дишење, положби итн), а мајката е таа што ќе одлучи дали сака царски или спонтано. Се се прави само мајката да се чувствува смирено и спокојно. Ниеден доктор нема да каже „ааа мајка не спонтано, дај царски да направиме“ - НИКОЈ НИКОГАШ освен во ситуации кога мора и плодот е загрозен.

Не вадете дезинформации ве молам!

На baguf4e, simoncelicius, Mamax2 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Srekjna13ka

Се зачлени на:
    21 октомври 2021
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    81
    Не сакам некој да фаворизирам,но кај истиот доктор поминав интервенција во Чаир,на државно.Таму поминав одлично па затоа кај истииот отидов на приватно.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    9.385
    Глупости, од каде ти се информациите, не знам. Ама воопшто не се релевантни.
    Мене 39та недела Димитров кога ме виде на ехо ми рече дека нема да се спушти бебето, и ќе треба царски. Ама ми рече не можам да те присилам и да ти закажам царски. Ако сакаш, може да си почекаш и природно, па ќе видеме.
    Јас сакав природно, и се одлучив да чекам. На крај, после 6 часа на бокс качена и туркање, бебето не се спушти за жива глава и завршив на царски, како што и ми рече првично докторот. Ама воопшто не ме присилуваше дека мора царски. Тој ден, друга родилка што се пораѓаше, си се породи природно во Систина.
    Тотално е неточно дека пораќаат царски најчесто, или дека форсираат за царски.

На simoncelicius, Guns N` Roses, Снегулк@23 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    866
    Јас сум породена таму природно.

На simoncelicius и Gummy bear им се допаѓа ова.
  15. Lady Dee

Lady Dee Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    31

Две породувања спонтано кај докторката Гордана, од првиот преглед беше децидна дека доколку нема индикации за царски ќе биде спонтано и така и си беше. Дури и втората бременост толку големо бебе 4.170 кг и 56цм ме чекаше до крај и толку многу ми помогна за да не завршам на царски.
    Топла препорака :l:

На simoncelicius, Guns N` Roses, Снегулк@23 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    156
    Ме радува дека се муабети. Сакам да верувам во нашето здравство

17. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    4.567
    Реално и повеќе имаат заработувачка од спонтано... а и нив им е полесно

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ел1919

ел1919 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    344
    :D:D:D
    Јас се породив природно сега во јануари и цимерките една пред мене и една донесоа кога си одев беа природно породени.
    Јас на бокс 100пати им реков да ме носат на царски,иако многу брзо и лесно се породив ме фати паника кога не ми фати епидуралот:D:D:D

На simoncelicius, Gummy bear, Kitanova77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    788
    Искуства со др Гордана Адамова за пораѓај?

20. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    734
    имам прашање во систина се плаќа ли со картица ? минатиот преглед плаќав во кеш