1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    12.651
    Си поминала голем стрес со бебето, ти ја разбирам лутината ама малку нелогичности имаш. Македонка ја запознав на првиот пораѓај, следно ја видов на третиот, главна сестра беше и ни терапии дава, ни бебе носи, ништо не прави околу пациентите директно, а и мене многу убав впечаток ми остави заедно со уште 3-4 сестри. Не викам дека лажеш, верувам дека се случило тоа ама од нигде да ти дојде и да ти рече нема да страдаат другите пациенти ради тебе, искрено не ми се верува. Фали некој дел од приказната, ти си знаеш најдобро. Пешкири, гаќи, улошки секогаш ми оставале резерва, исто и со цимерки кога сум била, пешкири два пати на ден ми мењаа и тоа по 4 оставаа, на тастер стискаш и ти носат се што ти треба.
    За доење ептен ми се погодија за првото бебе, плачев колку беа досадни ама да не беа они немаше да дојам. За второто се имаше доста сменето персоналот ама пак тие упорните кога беа на смена на глава ми се качуваа.
    Околу станувањето знаеш дека мораш да станеш, не треба со катетер да лежиш со денови, болката е таа, станувањето е тоа и приватно и државно.
    Многу ми е чудна целата ситуација, многу непријатно искуство, а сум била, биле многу жени што ги познавам и не е така, напротив. Сте имале некоја тензија и двете страни очигледно.

А инекција за зреење зошто во 37ма? Убава тежина ти имало бебето.

На simoncelicius, cocopuff, Ladyme и 2 други им се допаѓа ова.
  2. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    1.341
    Македонка, заедно со уште една сестра ми влезе во соба, ја затвори вратата и ми го кажа тоа што го напишав, немала да дозволи да страдаат другите пациенти заради мене... Во меѓувреме никој не настрада, а јас само предложив две сестри да дојдат за да станам, наместо една да се мачи со мене, за полесно да биде. Македонка секако дека не ми ставала терапија, не ја спомнав неа дека ми давала терапија... Немам никакви нелогичности, ме третираа како од улица да сум, зборам за персоналот таму, не ги знам сите по име, не е битно... Тензијата веројатно беше што дотичната сестра Македонка беше опседната со овој форум, само за форумов ѝ збореше на мајка ми кога ми доаѓаше на посета, нејзе ѝ кажувале дека сум пишувала на форумов дека сум ги критикувала... Ми вика мајка ми што ми збори оваа некаков форум... Е тоа беше.
    Инекција за зреење во 36 недела требаше да ми дадат, 36 недела бев кога ме задржаа со контракции, а се породив следната недела, имаше време за инекција.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    12.651
    Сфатив за инекцијата ама нели после 34та не се дава инекција, нели е таа за недоносени бебиња? Не се сеќавам за кое бебе беше, во 34та недела ми рече докторката дека веќе сум во безбедна зона, бебето е спремно и порано да би се случил пораѓај, а твоето баш со убава тежина се родило. Од што се случил тој проблем кај твоето бебе не сфатив.
    Како и да е поминало важно.

4. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    788
    Izvini vaka shto upagjam so glupavo prashanje ama zoshto inekcija za zreenje vo 36ta nedela? Neli toa se smeta za bezbedna nedela koga se e vekje razvieno ili greshka sum ?

5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    1.341
    Не знам јас точно до кога треба ама очигледно и во 9 месец не е безбедно, а бидејќи ми рекоа (тогаш во 36 недела) дека е рано да се роди бебето зошто ќе биде во инкубатор, можеа да ми ја дадат таа инекција.

6. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    1.341
    Е не е безбедно, јас 37+4 се породив и ете не било безбедно, треба да се земе во обзир и дека е царски, да беше природно ќе немаше проблем. Од другарка што се пораѓаше на ГАК дознав дека сѐ што е родено пред 38 недела не е безбедно и треба да дадат инекција.

7. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    788
    Navistina ne sum znaela. Jas so sinot se porodiv 37+5, fala bogu se beshe dobro samo zoltica imashe.

8. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    671
    Тоа е за тие што таму ја водат бременоста или независно?

9. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    4.572
    Јас се породив во Јануари во Ремедика. Поради тешки обструкции на белите дробови и бронхопневмонија, како и целата моја претходно комплицирана историја ме хоспитализираа недела дена пред да се породам. Се на се поминав 10 дена на одделението за гинекологија. Немам зборови да опишам колку сум задоволна и благодарна на целиот персонал. Поради долгиот престој мислам дека ги фатив сите сестри по неколку пати на смена и немам за ниедна да кажам лош збор или некаква замерка. Посебни пофалби за сестрите Вале, Дина, Македонка и Дијана. Таква грижа, внимание и сочувство добив од нив и од докторите, што иако бев преплашена како ќе биде, знаев дека сум во прави раце и ќе биде се добро. За др. Симонида да не правам муабет…иако за жал се погоди на одмор тој период и не дочекавме да ме породи, цело време беше во комуникација со сестрите и докторите на смена, како и со мене, знаеше во секој момент што се случува и даваше инструкции за следни чекори. Жената се врати од одмор и иако не беше на работа тој ден, дојде на кратко да ме види. Морам да ја пофалам и др. Јана која ме превзема тој период, што би сакала јас да кажам др. Симонида на помлади години. Откако се породив, за жал неможев да се гушкам со мојата принцеза поради ризик да не ја заразам, се до пред последниот ден . Сестра Дијана и др. Јана самоиницијативно, без да им спомнам ништо, секој пат кога ќе беа на смена и во можност ми ја сликаа и ми праќаа слики од нејзе. Сестра Македонка сама дојде да ми помогне откако станав да идам да си ја видам ќеркичката од прозор. Затоа што имав проблем голем со кашлањето, ме убиваше од болка првите денови по царскиот, секој ден доаѓаше физиотерапевт да ме масира за да ми олесни малце. Сестрите без да им кажам ништо ми носеа по неколку пати во денот чај да ме смири. Толку сите вистински се радуваа со мене кога конечно ми ја донесоа принцезата да си ја гушкам…никогаш нема да ја заборавам таа пред се професионалност, но и човечност. Жал ми е за сите што имале лошо искуство, јас го имам искусено тотално обратното. Уште 10 деца да треба да раѓам, без двоумење би ја одбрала Ремедика

На simoncelicius, Coco31, Mucika и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    2.472
    Ама што е со цениве, ок приватно е ама 3000€ стварно е некако превише. Јас планирав приватно и негде до 2000€ ми беше очекувано максимум барем така имав слушнато од претходно.

11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    12.651
    Толку беше пред 5 години. Жан Митрев и Органџиски мислам ја имаат таа цена.

12. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    1.341
    Пробај со приватно осигурување можеби ги покрива трошоците.

13. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    668
    Еве јас сум породена на ГАК во 36+1 недела со царски и никој не ми кажал дека мора да ми дадат инекција за зреење. Напротив ми рекоа дека бебе е супер развиено и нема да има апсолутно никаков проблем. Така и беше, после 3 дена си бевме дома, здрави, прави. Другарка се породи на ГАК во 37+4, исто ниту некој и кажа, ниту прими инекција, па немаше никаков проблем. Навистина ми е жал што тоа се случило со твоето бебе и не можам ни да замислам низ што се си поминала, ама според моето искуство, а и искуство на мои блиски нема врска дека мора да се прими инекција ако е порано од 38ма недела.

На happygirl и Ladyme им се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    3.250
    Сестрами исто, беше 9 дена сите сестри вика ги видов а две посебно и помогнале со масажи на градите вика да дојде млекото убаво за да иде до инкубатор кај внуката да ја дои. Задоволна беше од све. Јас лежев 3 дена и исто немам коментар. Навечер додека сум спиела иделе да ме видат неколку пати, едната вика леле се загрижив не не осеќаш дека влагаме менуваме инфузија јас не спиена и плус диазепам хаха. Сестрите со храната, вода сок во изобилие, храна можев да сменам од ручек за вечера ако сум се предомислила. Толкуми е тешко што сум во Гак, плачев за докторката вчера таа ме гушка вика иди дете, бебето е на прво место тука нема прием 31ва недела.

На Hygge-girl, Skyler81, olly14 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    9.373
    Isto i jas imam mnogu ubavo iskustvo vo Remedika. I so dr. Simonida, kaj stignam ja preporacuvam. Uste deset bi ragjala kaj nea. Isto i dr. Jana zaedno so Simonida bese na carskiot a i prethodno ednas bev kaj nea na pregled koga Simonida ne bese tuka, mnogu fina. A za dr. Simonida nemam zborovi, sekoja rodilka, sekoj covek zaslusuva takov doktor, se najubavo i posakuvam. Isto i od nekolku sestri mnogu bev zadovolna, no imase i takvi koi bea malku nadmeni i drski no sepak vo granici neli zosto privatna bolnica. Vo globala sum zadovolna i zdravje nekogas ako se odlucam za treto bez razmisluvanje kaj Simonida bi odela kaj i da e.

На Didi***, Dijana DM, Hygge-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.257
    Допаѓања:
    178.935
    Ремедика од 34 полна ли примаат ?

17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    3.250
    Да Алиса, пред тоа не. :(

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    1.341
    Ова @Skyler81 и @Skyler ист човек ли е?
    Што да ти кажам, не знам, другарка ми Ана Данева ја пораѓала и така ѝ рекла. Колешка се породи три недели после мене исто во 37 недела, во Систина, па и нејзе ѝ дале инекција.

19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.257
    Допаѓања:
    178.935
    Таман ке се породиш ти таму :D

20. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    668
    Не е ист човек, ти пишав убаво дека се имам породено на ГАК, @Skyler колку што имам читано се има породено во Ремедика. Не спорам јас дека на другарка ти и кажале така, муабетот ми е дека не мора, да мора ќе ми дале и мене и на еден куп други жени што ги знам што се имаат породено пред 38 недела.