Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.197
    Допаѓања:
    12.519
    Кога трга природно породувањето 36+ недели не даваат зреење. Ама кога е закажан царски многу често даваат пред 38ма недела, затоа што не може да се знае колку точно е спремно бебето. Реално оно си пливка внатре и ние решаваме дека ќе го вадиме.

На juice_, Ani93, Autumn Love и 2 други им се допаѓа ова.
  2. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    1.341
    Фала ти, ова пробувам да го објаснам, не е исто природно и царски, штом се знае дека ќе се породиш пред 38 недела очигледно кога имаш контракции во 36, а секако ќе биде царски, би требало да се даде инекција, а има и време.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    3.250
    Незнам сестрами 37+4 царски, бебе две недели поназад и не дадоа зреење, одлично дишеше, беше само ради килажа на греење и цевче за храна да не паѓа во килажа. А кај добра килажа па мислам ич не даваат освен за друга причина ако не е гестициски, бактерија итн.

На Dijana DM и Skyler81 им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.326
    Допаѓања:
    10.412
    Мислам дека и со гестациски има врска, за инекциите за зреење. Се даваат како превенција.
    Јас немав гестациски ама во 34та кога сакаа да ме пораѓаат рекоа нема потреба од инекции за зреење, зашто ја мереа 3кг.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    668
    Значи едно е да кажеме дека многу често се дава инекцијата за зреење, друго дека мора да се даде. Ако морало да се даде ќе ми ја дале и мене и на многу други кои се имаме породено со царски пред 38 недела, тоа ми беше муабетот.

На happygirl и Skyler им се допаѓа ова.
  6. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    863
    Да те надополнам, се надевам нема да замериш.
    За второ породување -20% на цената, за трето -30%.

На Mimmi39 и LeNora им се допаѓа ова.
  7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.430
    Мислам дека попустот за прва бременост од 10% е за тие што ја водат бременоста таму и во 12та недела се остава капар. Е сега јас таму имав ивф одев на контроли таму на секои два месеци, а капар оставив сега брзо па пак ми важат попустите. Ако има некоја што не водела од почеток таму бременост, а се породила таму може најдобро да каже како е дали важи попустот

На LaTama и mari30 им се допаѓа ова.
  8. Loumce

Loumce Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Dali se vkluceni pregledite vo sistina posle 36 ta nedela vo paketot. Kapar dadovme uste vo januari
    Ama po tel nesto me matkaat demek doktorot ke odlucel

9. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.418
    Допаѓања:
    5.109
    Мене ми наплатија 4200 во 36+3 така да очигледно не се бесплатни
    И јас дадов капар пред 3,4 месеци

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.867
    Znaci so Sistina nikogas covek ne e na cisto. Imam praveno kaj niv histeroskopija, punkcii, ivf... sekogas od kazaniot iznos sum imala plus 7000 den min. Posledno duri I sramota , za embrio transfer mi zemaa plus 6000 den za sobata bilo toa so me zadrzaa 2 casa nebare vo hodnik treba transfer da imamam sto prethodno ja nemaa taa stavka I plus okolku 14000 mislam bese so plus nekoja para za intqlipidna so mi tecese 5 casa so trosok dnevna bolnica. Inace intralipidot da ja kupis od vele drogerija bese oklu 600 ili 800 den. Taka da mnogu se bezobrazni so cenite. Vo remedika imam praveno kiretaza I ivf ama od kazanoto nemalo plus... Sega do sto e neznam.... Ali uslovite vo sistina se nesporedlivo podobri od remedika. Mada odime po doktorot ne po bolnicata. Vo Sistina otidov po Dimitrov a vo remedika po Simonida :)

На intj_girl, Sanniii, Ani93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.430
    Јас правев ехо и цтг не ми зедоа ништо, имам оставено капар за породување. Мада мене и докторот ми рече дека нема да ми биде наплатен прегледот.

12. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.418
    Допаѓања:
    5.109
    Знам, во право си, точно е дека систина горат со цени и не си на чисто. Ама за ваква сензитивна ситуација како бременост, пораѓај заслужуваме да се чувствуваме како родилки не како стока.
    Мене човек да ме праша по пре ќе платам 3к евра во систина, него на одмор да одам таа година пример.
    Ама секоја жена си знае за себе, ако некоја смета дека државно не и е проблем со сите маани и доблести, ондак и тоа е ок.
    Сум лежела и со првото во систина и сега за мене во бременост, немам збор негативен за нив, а за пари тоа е наплаќаат, едноставно.

На Anaroz1, Dijana DM и Ladyme им се допаѓа ова.
  13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.867
    Od toa so go napisa Remedika ja odbrav ama radi doktorkata :). Mada cenite se zalosno visoki I ne sekoj moze da stegne zabi I da odi tamu. Ali toa e propadnat zdrasven sistem.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    208
    За доење објаснуваа да ама не сите сестри, имаше по некоја што само ќе ми го тупне бебето во 6 сабајле на града ама имаше и други и што ќе прашаат како оди и ќе пробаат да видат што грешам и да ме подучат. Во секој случај можеш да им се јавуваш да ги викаш цело време за помош и нека не ти биде глупаво

За природното порагање најискрено очекував малце повеќе внимание во моментите со контракции додека се отварав. Некако како да се навикнати само да ти дадат епидурал и да не се замараат многу а јас бев случај кај што анестезиологот не се согласи да ми даде епидурал па тешко ми одеше сама да се справувам со болките. Не стигнав до раѓање природно па да ти кажам искуство за тоа бидејќи завршив на царски после 13 саати дека не ми се спушти бебето

15. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    Мислев да се одлучам сега за Ремедика ама што читам негативни коментари за сестрите искрено не би и да плаќаш приватна болница и да се нарвираш. Барем за мене во тие моменти ми треба поддршка… пртетходно се породив во Санте иако имаше персонал малку а многу пациентки на сите помагаа и не се чувствуваш дека си во болница….ако имаш проблем со спиење не те будат како што пишуваше членка погоре во 6 часот :^) се со договор со нив како,што и кога на вас ви одговара…/

16. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    834
    Ако се потсетам убаво, и во Ремедика не сите сестри нешто многу се притресуваа да покажат за доење како треба да се наместиш и слично. Еден куп видеа гледав дома, и пак на крај Јасна ми помогна околу тоа најмногу. Стварно на повеќето мајки ни треба помош и поддршка во тие моменти, поготово за прво дете. Цели сме изгубени не знаеш што ти се случува одеднаш имаш мало човече што треба да го нараниш, те боли рана или рез од пораѓај и хормоните ти се лудница. Мислам дека нема една болница што се издвојува во овој поглед како најдобра, сите се тука негде. И да ми форсираа дохрана во Ремедика, но после 2 месеци прејдовме на екслузивно доење.

Јас имав замерка кон 1-2 сестри во Ремедика што ми коментираа за моето ЛЕЛЕ овој цела ноќ плачеше, еве го пак сеа. А моево пошо беше големко се роди со малку криво носе, што се исправи за 5 дена и сега е сосема право, ама првите денови му беше тешко дишењето бидејќи имаше крив нос едноставно, а бебињата не знаат да дишат на уста и нормално дека ќе плаче, не може да дише. Некако ме извадија од памет дека САМО ОН ПЛАЧЕЛ.
    Дома беше бајче, спиеше од прв ден одлично, ниту заплакал нешто надвор од нормални граници, ниту грчеви имаше, онака на секоја мајка и посакувам такво мирно новороденче.

Како и да е пак ја одбрав Ремедика затоа што сум презадоволна од Афродита, и некако ми смета таа гужва во Систина.

На olly14 и Dijana DM им се допаѓа ова.
  17. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.430
    Јас искрено немам некои очекувања оти прво бебе па не знам ни што да очекувам, ама па од друга страна си викам плаќам на приватно би требало да ми објаснат основни работи некои. Целиот тој процес е нов за мене и искрено не знам како ќе се снајдам. Би сакала да цица ако имам млеко ама знам дека некој треба да ми објасни што како. Се надевам ќе помине се во ред. Кај мене уште не се знае како ќе биде, бебе се мести за природно на минатото ехо докторот рече се спушта надолу ама ако е природно сигурно ќе биде со провокации не сум од ск па така рече докторот оти мене ми е страв да ме фатат болки и да тргнам тогаш за ск. Ќе видиме како ќе биде да сме здрави и живи само

18. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    Па тие најдобро треба да знаат да не те загрижуваат уште повеќе што им е на нив? Катастрофа многу сум разочарана после овие коментари за сестрите ….и мене ми ја препорачаа Афродита ама мене и потоа ми е битна негата и односот јас каков паничар сум уште такви работи ми требаат

19. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.867
    Ve citam okolu Remedika. Zdravje tamu planiram I jas. Simonida mi e mnogu ok I poradi nejze sum vo Remedika. Ama ova so sestrie ne e ok. Neli mozes na doktorkata da se pozalis? Edna od pricinite za izborot na privatna bolnica e I.taa nega I usluga.

20. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.103
    Јас се породив во Ремедика, со второ пак ќе одам таму. И за деуги интервенции сум одела таму.
    За будењето во 6 не знам што очекувате зошто тоа им е работа на сестрите. Секое сабајле пред визита да поминат кај сите да дадат терапија, да измерат притисок и температура. После оди визита па појадок. Сепак не сме во хотел него во болница и има процедура.
    За сестрите, последно за интервенција кога бев имаше страшна гужва ама пак доаѓаа на повик кога и да ми требаше нешто и беа сите ок.
    Кога се породив, за доење, некои сестри многу ме замараа за доењето некои ич. Со второ здравје планирам сама да си го барам бебето за доење да ми го носат и повеќе со мене да седи. Со првото неискусна бев и не знаев.
    За педијатрија, сите се врвни докторки по мене. Марина најмногу форсира доење. Другиве не толку. Ако не напредува 30гр на ден викаат одма дохрана дај. Тоа и мене не ми се допадна ама јас си најдов некоја моја средина и не им се замарав многу за тие работи конкретно. За останатото како педијатри се супер.
    Имаат и добра обука за бањање на бебето кај што покажуваат, што е супер по мене.
    Посетата е ограничена што е исто добро.
    Природно породена 3 дена бев таму, многу бргу ми поминаа, цело време плачев од хормони ама супер беа со мене. Се на се јас бев задоволна.
    Отидов најмногу ради докторката ама немам замерка ни за персоналот. Баш во многу убаво сеќавање ми е породувањето.
    Иако утре да ми отиде докторката во друга болница, таму ќе одам.
    Услугата горе доле е таа по мене, цената исто. Битно е да имате доктор на кој ќе му верувате.

На TheSecret, DoubleK, Ladyme и 4 други им се допаѓа ова.