Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    5.292
    нема да ти треба... јас природно се породив па млеко дури 5тиот ден ми надојде.не очекувај дека одма ќе почне да тече :D ставај ја почесто да цица, тоа стимулира. иначе ако сакаш ќе ти ја земат, јас кога сакав да одморам и да ја земат им звонев и ја зимаа, секако немав млеко и вриштеше па мораше да ја земат да ја наранат. последната вечер пред да си одам имаше една сестра ми викаше поспиј си вечерва да не ти ја носам од утре сте дома, јас бев не не, буди ме накај 3-4 донеси ми ја за цицање. да знаев колку ноќи после тоа нема да спијам, ќе си поспиев тогаш :rofl:

На Autumn Love, Puffy2019 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.126
    Мајки пусти, мислам дека и ја би била иста… одвај ја чекам …

На Puffy2019, Ladyme и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  3. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    570
    @Hinebrra мажот го пуштаат во соба? И со природно кога ти го носат бебчето? И случајно да не знаеш дали др. Таше пораѓа?

Последна измена: 14 април 2025
  4. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    8.058
    Еве разлика јас со прво и второ, двете во Ремедика
    Неспремна со првото, сестрите помагаа ама ми ја носеа најадена, тешко фаќаше, одма силиконска ми дадоа и проблеми имавме од старт, не одржав лактација
    Со второво наострена, чаеви носев, барав гладен да е, а не најаден, барав и сабајле порано да го носат, перница, пумпа побарав (се си имаат они ама не нудат) и еве фала богу немаме проблем.

На Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.
  5. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    567
    Јас кога се породив не пуштаа, воопшто, ни за време на пораѓај ни откако се породив.
    За носење, искрено не знам, зошто моето беше на кислород и тек последниот ден ми го донесоа во соба, нека кажи некој друг со искуство.
    За Таше колку што знам, не пораѓа.

На Kejt362 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    570
    Thanks, ќе прашам како е сега.

7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Епа тоа е и проблемот како што пишав, не сме спремни со првите. Да сум знаела да се опуштам, што ако е најадено, гледај го, сликај го, гали го, кога ќе заплаче тогаш цицка. А ние одма (од тој притисок да се дои) бутај, фрустрирај се. Забораваме да уживаме во тие први моменти.
    Со второто и третото бар ги изнауживав месеците додека се бебиња.

На Puffy2019, Baby warrior, Skyler81 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    3.663
    Веднаш ми го донесоа кога ме спуштија во соба. 2 сати после породување си на бокс, те спуштаат и ти го носат облечено.

На Kejt362 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    570
    Супер штом е така. Сама си во соба?

10. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    3.663
    Сама, во новиот дел.

На Kejt362 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    35
    Можеби информацијава некому ќе користи. Денес бев да уплатам аванс за породување во Систина. Јас одам на прегледи од старт таму, но немав уплатено во 12та недела како што е наведено во пакетот, но ми кажаа дека и без разлика на тоа сите попусти и поволности што си следуваат во пакетот ќе ми следуваат и мене. Само ме зачуди тоа што не ми земаа податоци за мм за попуст, прашав и ми рекоа не им требале податоци туку ако доаѓал на преглед да кажел па ќе провереле во систем преку мене. Сте имале искуство со ова?

Инаку прашав и за цена за инкубатор и е од 400-1000 евра од ден во зависност од типот на нега што ќе била потребна, а плус болнички ден за мајката е 14 000ден.

На Puffy2019 и Marijanche33 им се допаѓа ова.
  12. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    179
    Исто и јас следам бременост од почеток таму, а пакетот го уплатив во 34та недела. Кога отидов следниот пат на преглед (минатата недела) додека бев на цтг, мм се симна да ја земе картичката за попуст (на мое име), го прашале за него и го побарале во систем за да внесат и за него попуст и испаднало дека некогаш правел ковид тест во Систина, па веќе го имало. Претпоставувам кога ќе ја подигнувате картичката ќе ви побараат и вам инфо за сопругот.

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.323
    Да се надоврзам и јас таму ја водев бременоста и таму ќе се породам здравје, уплатив што се вика во 9ти месец и ми кажаа дека ќе ми важат попустите. Веројатно они си гледат во систем дека таму одиме на прегледи. А скроз заборавив да прашам за попустот за мм од 10% ама наредниот преглед ќе прашам. Колку што знам треба да се остават податоци

14. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.323
    Од кое место се зема картичката долу на благајна или? Јас немам земено картичка никој не ми рекол, одам на цтг веќе.

15. Marijanche33

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    179
    Ние отидовме после две недели и готова ми беше. Мм ја подигна од собата за наплата, кога ќе влезеш долу од десна страна се наоѓа.

На LeNora и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  16. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    4.434
    Каква е таа картичка? Само се покажува при наплата?
    Прв пат слушам за ова, а уплатив во 12-та недела. Наплатите ми се со попуст. Не ми спомнаа за картичка...:^)

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Marijanche33

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    179
    Искрено мислам дека картичкава е само за користење на попуст во некои ресторани, сега баш зачитав што пишува на неа. Има мое име и презиме, датум од кога важи и напишани се рестораниве 2-3. А кога си плаќаме за преглед ни пресметуваат попуст самите бидејќи тоа го гледаат они во систем без никаква картичка. Ние кога уплативме ни рекоа да ја подигнеме картичката за неколку дена од собата за наплата, а тогаш му побарале и податоци на сопругот за да го внесат попустот и за него во систем. Прашајте за картичката следен пат, можеби изумиле да спомнат од некоја причина..

На ohlala и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    4.434
    Ќе прашам. Ти благодарам.
    Ни сопругот не е во систем. Не ми е јасно зошто ништо не ми кажаа... А пред 5 недели уплатив...

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.323
    И нас ништо не ни кажаа веројатно затоа што беше после 16h имаше помалку вработени, а се створи гужва па освен дека ни важат попустите не рече ништо. Ама ќе си прашаме.
    Како што рече @Marijanche33 има и попусти во некои ресторани ги пишува и во брошурата па можно е за нив да е картичката.

На Marijanche33 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  20. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    196
    Во врска со картичката за попуст во Систина - таа ја даваат на испис од болница кога ќе ја платите цела сума за породувањето (бар така беше за мене)

На LeNora, Mimmi39 и Tulip023 им се допаѓа ова.