Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    2.119
    Женски тие што се пораѓавте во Систина, кога ќе ве примат сопругот може да биде со вас додека се контракциите и трае процесот на отварање додека ве качат во родилна сала или се поздравувате на прием?

2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.370
    Допаѓања:
    6.098
    Може :).
    Е сега јас бев во еднокреветна, не знам тоа дали има улога.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    2.119
    Не знам ни дали е важно ни дали сакам …ама сега веќе на крај ми доаѓаат прашањава вакви :D:D Вероватно сестри и доктори поминуваат и следат он и да седи со мене само ќе ме гледа во болки :shake:

На Autumn Love и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  4. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.370
    Допаѓања:
    6.098
    Зависи колку сакаш да му доловиш слика низ што поминуваме :D.
    Мене ми беше поддршка искрено и сакав да е таму, а и тој секако, научена сум така сегде да си го влечкам со мене :rofl:. Ќе беше со мене и во родилна ама испадна царски.
    Иначе да, доаѓаат цело време сестра, доктор, цтг, те проверува дали и колку си отворена, до кај си..

На Ladyme, LiquidLuna, Puffy2019 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.253
    Смее, на другарка сопругот беше цело време со неа од прием па се до породувањето.

На Puffy2019 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    2.119
    Исти сме, све заедно правиме … ваљда побрзо ќе ми помине времето со него
    Размислувам и друга ствар, живееме во Влае на 5/6минути возење од Систина јас да ми почнат болки или да пукне водењак не би одела одма во болница… си викам да попричекам ама како да знам до кога :D да си полежам дома

На Ladyme и Autumn Love им се допаѓа ова.
  7. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.370
    Допаѓања:
    6.098
    Ако ти пукне водењак одиш одма, а ако ти почнат болки можеш да почекаш да почнат ептен на кратки интервали да се јавуваат. Јас со овој памет претходниот пат ќе си седев повеќе дома кога ме фатија болки, дури и еден момент сакаа да ме пуштат дека не бев ич отворена на прием, ама ми пукна водењакот и ме задржаа.

8. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    128
    Сеуште ништо не сум прашала, кога ќе одам кај докторов на преглед ќе прашувам.

9. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    726
    Dali znaete koja nedela najrano primaat za poragjaj vo remedika? Tuka negde procitav 34ta, a denes koga se javiv koga prashuvav za ceni mi rekoa ne primale pred 36ta.

10. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    34
    Јас прашував пред 2-3 месеци и ми рекоа 34та.
    Меѓутоа бидејќи кај мене има ризик за предвремено, се одлучив за Систина и не препрашав уште еднаш за сигурно.

11. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    726
    Da i jas se vodam visokorizicna, ama radi losho iskustvo so sistina so prethodnata voopshto ne razmisluvam za tamu, epten sum im luta. Sega pa ushte i koga Mladen go pribraa ne doagja vo obzir. Ako ne daj boze bide neshto, ke moram drzavno za zal. Se nadevam deka dvete ke pomineme super i ke izdrzime do kraj, ne samo nie tuku kaj site da bide kako shto treba <3

На Ladyme, Tulip023, fragaria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    931
    Што се случило, може да споделиш и кај кој доктор во Систина?

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  13. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    726
    Jagoda jas sum edna od najretkite slucai so losho iskustvo tamu. Vo 2022 na vtoriot skrining kaj Dimcev bev so majka mi, se zalev na golemi bolki vo stomakot i megjunozjeto, toj go izvrshi pregledot, mi rece deka nemalo problem nikakov deka se bilo poradi toa shto brzo po 1to sum ostanala bremena, NE MI IZMERI cervix vaginalno, mi dade izveshtaj i ne prati doma. Za po neceli 10 dena da se ispostavi deka grloto mi e 0.9 so ogromen funeling na dvete strani a funelingot i kratkiot cervix se gledale i na abdomenalnoto eho na slikickite shto ni gi dade od skriningot. Kade se ne bev, shto se ne napraviv posle toa site doktori bea vo neveruvanje kako me pratil doma po 2ot skrining. I taka si se porordiv 24+5 i ni umre detenceto posle 4 dena. A Mladen govedoto, vo 2021 3 dena me poragjashe vo cair so sinot i im pobara na moite roditeli da platat 300 eur ako sakaat pobrzo da se zavrshi rabotata. Zaradi nego reshiv deka vekje drzavno nikogas, i me izgore dimcev u sistina posle toa. Se nadevam deka sega posle site predizvici ke uspeam da si ja iznosam kjerkickata do kraj i se ke bide ok

На Ladyme и intj_girl им се допаѓа ова.
  14. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    34
    Многу ми е жал, ти посакувам со оваа бременост да ти биде се во најдобар ред до крај ❤️

На fragaria и olly14 им се допаѓа ова.
  15. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    931
    Офф бее :( многу ми е жал:u: Извини болна тема е, срцето ти е скршено. Сега ќе биде се супер.:l:
    Само Господ нека не чува, истите се тие и на приватно и државно како ќе се погоди значи ...

На intj_girl, fragaria и olly14 им се допаѓа ова.
  16. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    405
    :u:оф значи стварно не знае човек кај да се потпре
    Жал ми е за случајот :(

Ти посакувам се најдобро овај пат:l:

И јас не знам како и каде би било
    Не знам зошто Ремедика не примаат пред 35 нед|(:?:

Систина исто не сакам да одам од лоши муабети што имам слушнато за дополнителни наплати

Државно очигледно е лотарија
    А за бебиња било најдобро ако не дај боже нешто треба да остане

Така да не знам

Дај боже сите да стигнеме до термин блиску па ќе му ја мислиме

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    2.119
    Сме збореле на темава на Младен се приклучувам и јас со безвезе однос кон мене. Во минатата бременост крварев скоро секоја втора недела и една ноќ на ургентен го чекавме 40мин … кога се појави ја цела испаничена он полека си влегува во ординација и ми вика што си расплакана … викам па на почеток сум со бременост не ми текнува дали беше 5/6недела така некако и крварам … ај да видиме гледа вика не крвариш кафено е … плус ова уште не е бебе нема ни срце не слушам … не се паничи ако не треба да биде нема да биде и така мртов ладен целиот мене срцето стиснато … прв пат низ се поминував… многу бешее исклучен и неприемчив

18. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    405
    |(:@ леле луѓе
    Ок дури и да е така не се прави така муабет
    Доктор треба да те прегледа да ти објасни да те смири дури и да не се добри вести

Охх во државата тоа е изборот очигледно не знае човек кај ќе се падне :(

19. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    2.119
    А за Систина сите останати доктори буквално … немам зборови, сите направиле да се осетам сигурно, на ургентен минатата година за жал ги запознав повеќе од 5-6 / Бојаџиев, Корнелија, Сарџовски, Димитров, Гордана Петровска.
    :l: Ја издвојувам Клементина Кузеска прекрасна докторка… сталожена, вешта, позитивна, секогаш достапна. За оваа втора бременост ми се радува како да ми е мајка. Темелна и секогаш кога ќе излезам од ординација сум смирена и позитивна.

На Autumn Love, olly14, jagoda777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    2.755
    Мајка многу ми е жал што си поминала низ тоа :l:
    Обиди се во Ремедика има одлични доктори, а и во Жан Митрев се во моментов одлично спремни, чувај се само се ќе биде во ред:l: