Девојки, тие што ќе се пораѓате во Систина, од која недела треба да се закаже, дали претходно треба да се уплати аванс, дали се договара доктор за пораѓај претходно, со оглед што мене ме фаќаат одморите. За 2 недели сум на преглед секако ќе прашам, но убаво би било и претходно да се информирам.
Isto i mene me interesira za remedika, i mene me fakjaat odmori. Dali koga zapocnuva procesot jas i pishuvam na doktorkata ili samoo odam a tamu ja izvestuvaat, i dlai elako e na odmor prethodno dogovarame koj doktor bi prezemal ili toj shto e na smena ?
Ние направивме депозит од 15.000ден на почеток на 8ми месец. Со тоа добиваш -10% на прегледите и ид 36та недела се бесплатни и вклучени и цтг прегледите. Во систина добив и картичка со попусти во нивниве ресторани -20% во сушико и салваторе. 3 месеци претплата во фитнес центарот пост породилно и три масажи во бременост за кои немам време закажано е се многу однапред ми рекоа кога прашав. Со докторката генерално сум договорена со тоа што пред два дена ми кажа дека има некои денови во јуни кога ќе биде надвор од мк некој стар одмор вероватно па сега што биде нека биде.
Јас и се јавив кога тргнав накај болница. Во истиот момент тргна и она бидејќи не беше на смена. Ме превзема Ефремовски додека дојде мојата докторка (ептен ме смири! Секоја чест за докторот); додека ме спремат на бокс дојде докторката. Сакам да кажам дека за додека стигнав во болница и се породам поминаа 20 мин. Се беше брзо. Затоа ти тврдам кај и да е докторот ќе дојде до болница да е со тебе
На првиот пораѓај бев со провокации, ме прими докторката Афродита која и ми ја водеше бременоста. Неа и завршуваше третата смена и си замина дома откако ми стави провокација и ме прегледа. Нон стоп беше во контакт со другите доктори што беа на смена. Истерав и прва и втора и трета. На трета се погоди доктор Симонида каде што околу 1 часот по полноќ се одлучи да ме породат со царски бидејќи не мрднав ни милиметар а почнаа да паѓаат тоновите на бебето. И јавија на докторката да дојде, а пред мене имаше итен царски. Веднаш после тоа мене ме породија, во 4 веќе бев во сала. И јас мислам кај кој и да одиш доктор ќе дојде штом му јавиш/јават.