1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    890
    И јас се согласувам за ова потполно. Ич не би сакала да ми седи некој непознат по цел ден додека ми е бебето старо неколку дена и пробувам да дојам, тече млеко на сите страни, крвариш итн. Затоа и втор пат ја одбрав Ремедика.
    Со првото се породив при крај на корона и немаше посети тогаш ич. Искрено не ми ни требаше некој шо ќе ти прави. И сега му реков на маж ми ич не мора ни да доаѓа поготово не секој ден освен ако толку многу сака.

На Baby warrior и mariz им се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.298
    Допаѓања:
    11.206
    Јас се пораѓав 2023 и тогаш беше така. Инаку да, во право си, јас од сите тие причини си сакав сама. Прв пораѓај и сакав сама да си бидам, по опуштена сум така. И приватност и бебе до мене да се учам за доење итн. И кај мене доаѓаа само нај нај блиски, ако бев сама. И тоа маж ми дали по час седеше. Јас со бебето си седев со саати, тоа ми беше зборот. Е сега, и посетителите и родилките според мене треба да се свесни кого викаат на посета, а овие што доаѓаат да се со осет колку седат. Пак ќе кажам, маж ми беше татко па едвај саат седеше а можеше цел ден што се вика да седи.
    Не знаев дека во Ремедика е така.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.878
    Затоа викам и апартман е друго... океј е и да може да дојде да поседи мажот повеќе... Веќе интимноста е друга, можеш да доиш кога сакаш, можеш да седиш како сакаш. Во сред лето, јас непокриена цела бев со тоа разголените спаваќи :D Кога ќе дојдеше и на тој пол саат мажов на цимерката, се покривав и едвај чекав да се отскријам :D

4. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.298
    Допаѓања:
    11.206
    Јасно, нема споредба во тоа, апартман и соба со цимерка. Работава е да не се погодат на цимеркава некои без осет па по 6 саати да си седат што и не е баш за смеење. Ми раскажуваше другарка, во соба со цимерка, е така со саати седеле без осет, тотално непријатно, се нервирала тие неколку дена. Тоа е општа култура и чувство за родилката и бебето, не е диско, болница е. Еве во Систина и да дозволуваат толку посета, тоа треба да не се злоупотребува. Ја зима бев со парненце :D ти можам да замислам на жештините па и со посета во соба леле :D

На Ladyme и mariz им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.878
    Имаше климааа... ама па 30ти јули, средина на лето баш :rofl: Гледавме со цимерката па да не е ладно за бебињата и да не дува мн климата и правевме појачај смали :lol:

На Baby warrior и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  6. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.300
    Се уште во Систина е така, без разлика дали си во апартман сам или со цимерка. До 20:00 часот се посети и бебето не го зимаат. Кај мене сопругот беше еднаш таква беше ситуацијата имаше пред тоа оперативен зафат, моите доаѓаа после работа на пола саат-саат. Последната цимерка два дена се погодив со неа, без осет, дремење до доцна со изгасени светла, шетав низ ходник.:?:

7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    12.607
    Во Систина посета е од 10ч до 20ч. Јас бев во апартман и немаше ограничување кој колку ќе седи. Мајка ми и татко ми заедно доаѓаа и седеа по цел саат. Маж ми исто по саат, два седеше ради детето дома, инаку цел ден можеше. Ама освен мајка, татко и маж и брат ми еднаш, никој друг не дојде, јас не сакав.
    Во еднокреветните беше постегнато. Само по еден можеше да влегува и тоа на 15-20 мин.
    Инаку таму даваат ланолин, влошки за гради, пумпа ако треба.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    775
    Од понеделник до петок е од 16:30 до 18:00, а сабота и недела е од 13:00 до 14:30 :)

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.