Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. optimist10

optimist10 Истакнат член

@Autumn05 @Larea @DolceVita3 vi blagodaram na site za iskrenoto mislenje mnogu mi znaci :) nekako pomirno kje spijam vecherva. 23ti juni mi e kraen termin taka da se nadevam deka kje bide do pred da zamine :) <3 Utre kje idam kaj nego da go zapoznam pa zdravje kje se prijavam porodena :D Mnogu ljubov i dobra misla za site

DolceVita3, Autumn05 and Larea like this.
  2. naturally

naturally Популарен член

Јас мислам ќе се задавев од што брзав да изедам се:D, а исто не сум нешто многу по јадењето поготово во бременост па ич.

Sunrise!!! and Larea like this.
  3. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Дојдов да пишам тука, кога отиде мојата докторка на одмор, ме остави кај др Стојковски во Ремедика како нејзина замена. Читав мислења тука за него и искрено не се чувствував баш пријатно зошто најчесто коментарите беа “дрзок, арогантен” итн. Отидов на цтг и се спремав психички за прегледот.

И јас во тек на прегледот се запрашав дали за истиот човек станува збор.
    Моето мислење за др Стојковски е ептен позитивно. Човекот беше многу смирен, ми објаснуваше се што и како, вагинален преглед прв пат ми беше направен, не го сетив, многу беше нежен, внимателен дури и се шалеше со нас.

olly14 likes this.
  4. Madi

Madi Истакнат член

Многу ми се смешни од Органџиски. Ако ја отворете веб страната кај биографија за доктор најчесто пишува колку е фин и добар наместо да ги напишат квалификациите.
    Не му е прв пат на докторот да се кара на facebook. На една мајка што се породи таму за жал и почина бебенцето и тие дури и тогаш ставаа слики од бебиња на испраќање и сами себе се фалеа. Мајката имаше коментирано нешто во смисла 'за сите најубав ден, само за мене не' и докторот и имаше вратено 'претерувате, пишувате коментари, ни пишувате и на нас, 100 пати ви објаснивме колку е редок вашиот случај' (од сеќавање е ова). На мајка што изгубила бебе во нивната болница и цела бременост водена таму доктор и кажува дека претерува. Зборувај ми за емпатија.

anggell, naturally, Joanna28 and 2 others like this.
  5. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

кое карање?

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се препуцаваа со Плодност за пораѓај во вода на фб. Пази ова, доктори од нивни лични профили.

7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Јас бев напукана на карање со доктори сестри, две цимерки дојдоа заминаа јас уште таму , несошиена, неспособна, без бебе, окапав на гак.. не ме рецкаа тие што идеа да носат бебиња или храна за бебето. Седев на блутуд слушалки и тивка бев, научена од пин се љутеа да збориме на тел. Мм идеше го гледав кратко кога идев на неонатологија, искрено како бевме со едната цимерка двете царски крв тече улошки менуваме спаваќи во крв... со градите надвор се молзевме. Не би сакала никој да ми седи зошто јас сум таква личност па кога ме боли и све ми е за нигде да ми рече мм ај ќе пројде нема место за паника и го фрлам од прозор. Освен мајка да ме истушираше во чиста бања тоа ми требаше и да би имала посета во ремедика за тоа ќе ја викнев.

pikachu2 and Feniksgirl like this.
  8. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Лелееее, каде можам џа да го видам тоа?

9. Кита

Кита Истакнат член

Дали во Ремедика доколку си во апартман односно сама во соба може да имаш подолги посети? Некој да останува подолго со тебе? Сакам да бидам сама но да има некој мој близок..Поради анксиозноста која ја имам не се чувстувам сигурна кога сум без некој мој близок ;( И колку се доплаќа за приватен апартман?

10. Skyler

Skyler Истакнат член

5700ден од ноќ се доплаќа за еднокреветна соба, а има апартмани поубаво средени мислам и поголеми се ама не знам цена. Доволна е еднокреветната. Седеше маж ми малку подолго од другите, не правеа проблем ама ако си направиш муабет со докторот да му ја објасниш ситуацијата сигурна сум дека ќе ти дозволат посети подолго. Само бебето не го оставаат во соба додека имаш посети да знаеш.

Кита likes this.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас за сигурност сакам посета, ко сама се осеќав. Изгубено и исплашено.

12. Autumn05

Autumn05 Активен член

Исто, да не можеше да доаѓа мм мислам ќе побудалев. Јас други не сакав да ми доаѓаат зашто бебе беше во инкубатор ама да не може он да доаѓа плус сама во еднокреветна ќе се мрднев начисто

Puffy2019 and Feniksgirl like this.
  13. Кита

Кита Истакнат член

Пред колку време се пораѓаше ти? Се јавив да прашам 11500 ми рекоа се доплаќало :^) Имало и некој друг вип тој бил околу 16000

14. Skyler

Skyler Истакнат член

Во септември. Прашај за еднокреветна соба, тоа се сигурно апартмани. Поголеми се, така помодерно опремени, еднокреветните се сосема ок.

15. Кита

Кита Истакнат член

Прашав дури и реков дека имам информација дека е 5700 дека само сакам соба со 1 кревет не апартман… ми рекоа грешка сте госпоѓо 11500 …

16. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Можно е да е толку, па на ГАК е 100€ од вечер апартман, сигурно по приватниве е повеќе..Меѓутоа ако ти е за посетите ќе може многу малку повеќе да седи од вообичаено како што знам, ако е 1 саат време за посета, може да го остават уште 30минути ама нема цел ден да може да седи сигурно :) сепак е одделение со новороденчиња, според мене е правилно да бидат лимитирани посетите на пократко време бидејќи се со многу ранлив имунитет бебчињата :) ќе се издржат 2-5 дена, не мисли уште од сега премногу, мене лани ми се погодија супер сестри и ептен ми помагаа и беа со мене.

Кита likes this.
  17. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Јас бев во апартман ама не по мое барање, настината бев кога ме примија и по нивна иницијатива ме ставија во апартман, така да за цената не можам да ти кажам. Маж ми доаѓаше попладне накај 16ч и остануваше по 2 саати, 2ипол. Бебето го земаа кога доаѓаше маж ми иако еднаш ни прогледаа низ прсти и ја оставија 15 мин да ја види маж ми.

Мене ми беше многу убаво дека бев сама. Јас сум интроверт и не сакам многу многу муабетење со луѓе. Сама си се изнауживав. Си гледав серии на тв, на телефон си дремев, кога ќе ми го донесоа бебето си се гушкавме, си ја сликав, па кога ќе ми ја земеа се јавував на сите кажував колку е слатка праќав слики,хахаха. Грицки ми носеше маж ми, благичко сокче си барав нонстоп од сестрите. Се туширав се бањав по два пати на ден, раат. Буквално 3 дена се изнаодморив психички и физички зашто знаев што ме чека дома.

18. Skyler

Skyler Истакнат член

Да допишам, сум дала погрешно инфо, 7300 ден ми наплатиле од ноќ ама пишува ‘доплата за апартман’. Мислам дека еднокреветна соба беше поевтина и сигурно ме зезнале. А може и од трема сум помешала нешто кога прашував. Битно 7300ден беше сигурно во септември.

19. Zakica88

Zakica88 Активен член

Некој скоро што се е породил во Санте, Органџиски да сподели искуство? Јас два пати бев во Санте најмногу поради што не се седи многу во болница

20. miray

miray Активен член

На 599 страница имам споделено мое искуство кај Органџиски, презадоволна од се!