@Autumn05 @Larea @DolceVita3 vi blagodaram na site za iskrenoto mislenje mnogu mi znaci nekako pomirno kje spijam vecherva. 23ti juni mi e kraen termin taka da se nadevam deka kje bide do pred da zamine <3 Utre kje idam kaj nego da go zapoznam pa zdravje kje se prijavam porodena Mnogu ljubov i dobra misla za site
Јас мислам ќе се задавев од што брзав да изедам се, а исто не сум нешто многу по јадењето поготово во бременост па ич.
Дојдов да пишам тука, кога отиде мојата докторка на одмор, ме остави кај др Стојковски во Ремедика како нејзина замена. Читав мислења тука за него и искрено не се чувствував баш пријатно зошто најчесто коментарите беа “дрзок, арогантен” итн. Отидов на цтг и се спремав психички за прегледот. И јас во тек на прегледот се запрашав дали за истиот човек станува збор. Моето мислење за др Стојковски е ептен позитивно. Човекот беше многу смирен, ми објаснуваше се што и како, вагинален преглед прв пат ми беше направен, не го сетив, многу беше нежен, внимателен дури и се шалеше со нас.
Многу ми се смешни од Органџиски. Ако ја отворете веб страната кај биографија за доктор најчесто пишува колку е фин и добар наместо да ги напишат квалификациите. Не му е прв пат на докторот да се кара на facebook. На една мајка што се породи таму за жал и почина бебенцето и тие дури и тогаш ставаа слики од бебиња на испраќање и сами себе се фалеа. Мајката имаше коментирано нешто во смисла 'за сите најубав ден, само за мене не' и докторот и имаше вратено 'претерувате, пишувате коментари, ни пишувате и на нас, 100 пати ви објаснивме колку е редок вашиот случај' (од сеќавање е ова). На мајка што изгубила бебе во нивната болница и цела бременост водена таму доктор и кажува дека претерува. Зборувај ми за емпатија.
Јас бев напукана на карање со доктори сестри, две цимерки дојдоа заминаа јас уште таму , несошиена, неспособна, без бебе, окапав на гак.. не ме рецкаа тие што идеа да носат бебиња или храна за бебето. Седев на блутуд слушалки и тивка бев, научена од пин се љутеа да збориме на тел. Мм идеше го гледав кратко кога идев на неонатологија, искрено како бевме со едната цимерка двете царски крв тече улошки менуваме спаваќи во крв... со градите надвор се молзевме. Не би сакала никој да ми седи зошто јас сум таква личност па кога ме боли и све ми е за нигде да ми рече мм ај ќе пројде нема место за паника и го фрлам од прозор. Освен мајка да ме истушираше во чиста бања тоа ми требаше и да би имала посета во ремедика за тоа ќе ја викнев.
Дали во Ремедика доколку си во апартман односно сама во соба може да имаш подолги посети? Некој да останува подолго со тебе? Сакам да бидам сама но да има некој мој близок..Поради анксиозноста која ја имам не се чувстувам сигурна кога сум без некој мој близок И колку се доплаќа за приватен апартман?
5700ден од ноќ се доплаќа за еднокреветна соба, а има апартмани поубаво средени мислам и поголеми се ама не знам цена. Доволна е еднокреветната. Седеше маж ми малку подолго од другите, не правеа проблем ама ако си направиш муабет со докторот да му ја објасниш ситуацијата сигурна сум дека ќе ти дозволат посети подолго. Само бебето не го оставаат во соба додека имаш посети да знаеш.
Исто, да не можеше да доаѓа мм мислам ќе побудалев. Јас други не сакав да ми доаѓаат зашто бебе беше во инкубатор ама да не може он да доаѓа плус сама во еднокреветна ќе се мрднев начисто
Пред колку време се пораѓаше ти? Се јавив да прашам 11500 ми рекоа се доплаќало Имало и некој друг вип тој бил околу 16000
Во септември. Прашај за еднокреветна соба, тоа се сигурно апартмани. Поголеми се, така помодерно опремени, еднокреветните се сосема ок.
Прашав дури и реков дека имам информација дека е 5700 дека само сакам соба со 1 кревет не апартман… ми рекоа грешка сте госпоѓо 11500 …
Можно е да е толку, па на ГАК е 100€ од вечер апартман, сигурно по приватниве е повеќе..Меѓутоа ако ти е за посетите ќе може многу малку повеќе да седи од вообичаено како што знам, ако е 1 саат време за посета, може да го остават уште 30минути ама нема цел ден да може да седи сигурно сепак е одделение со новороденчиња, според мене е правилно да бидат лимитирани посетите на пократко време бидејќи се со многу ранлив имунитет бебчињата ќе се издржат 2-5 дена, не мисли уште од сега премногу, мене лани ми се погодија супер сестри и ептен ми помагаа и беа со мене.
Јас бев во апартман ама не по мое барање, настината бев кога ме примија и по нивна иницијатива ме ставија во апартман, така да за цената не можам да ти кажам. Маж ми доаѓаше попладне накај 16ч и остануваше по 2 саати, 2ипол. Бебето го земаа кога доаѓаше маж ми иако еднаш ни прогледаа низ прсти и ја оставија 15 мин да ја види маж ми. Мене ми беше многу убаво дека бев сама. Јас сум интроверт и не сакам многу многу муабетење со луѓе. Сама си се изнауживав. Си гледав серии на тв, на телефон си дремев, кога ќе ми го донесоа бебето си се гушкавме, си ја сликав, па кога ќе ми ја земеа се јавував на сите кажував колку е слатка праќав слики,хахаха. Грицки ми носеше маж ми, благичко сокче си барав нонстоп од сестрите. Се туширав се бањав по два пати на ден, раат. Буквално 3 дена се изнаодморив психички и физички зашто знаев што ме чека дома.
Да допишам, сум дала погрешно инфо, 7300 ден ми наплатиле од ноќ ама пишува ‘доплата за апартман’. Мислам дека еднокреветна соба беше поевтина и сигурно ме зезнале. А може и од трема сум помешала нешто кога прашував. Битно 7300ден беше сигурно во септември.
Некој скоро што се е породил во Санте, Органџиски да сподели искуство? Јас два пати бев во Санте најмногу поради што не се седи многу во болница